Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ υλοποιείται στο πλαίσιο του "Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του ...


Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ υλοποιείται στο πλαίσιο του "Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση". Αποτελεί συνέχιση και εξέλιξη του προγράμματος "Ζούμε όπως κι εσύ", που σχεδιάστηκε το 2011 και υλοποιήθηκε την περίοδο 2011-2013 από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. 

Απευθύνεται σε λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους, εκπαιδευτικούς και γενικά σε όποιο άτομο υφίσταται διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού ή θέλει να συζητήσει και να ενημερωθεί γι’ αυτά τα θέματα. 

Η λειτουργία του στηρίζεται σε τρεις άξονες που περιλαμβάνουν α) την ψυχολογική υποστήριξη, β) την παρέμβαση στην κρίση και γ) την ασφαλή και έγκυρη παραπομπή. 

Στις κλήσεις, οι οποίες είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές, απαντούν εξειδικευμένες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι που έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση. 

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσης με εξειδικευμένη/ο ψυχολόγο με γνώσεις της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για κωφές/ούς ή/και βαρύκοες/ους. H Γραμμή είναι εύκολα προσβάσιμη σε ΑμεΑ/εμποδιζόμενα και μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, ακριβώς επειδή είναι τηλεφωνική. Παράλληλα είναι δίπλα σε ανθρώπους Τρίτης Ηλικίας και όσους αντιμετωπίζουν θέματα ιδιωτικότητας και ανεξαρτησίας και αντιμετωπίζουν δυσκολία στην μετακίνηση. 

Ώρες Λειτουργίας: 13:00-21:00, Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός των επίσημων αργιών. 

Χρεώσεις: Όσες κλήσεις πραγματοποιούνται από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ έχουν χρέωση μίας αστικής μονάδας για αστικά και υπεραστικά τηλεφωνήματα, ανεξαρτήτως κλήσεων. Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου. 

Μπορείτε να δείτε το spot για τη Γραμμή εδώ.

Related

What's hot? 847219477532833332

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item