Παρουσίαση της μοντέρνας όπερας "Αστέρι της Ερήμου-Ναλιμάρ" στον Ιανό

Μια συγγραφέας με πολύπλευρο ταλέντο, ένα βιβλίο πλημμυρισμένο από αρώματα της Ανατολής, που ήδη μετρά μια υποψηφιότητα στα Βραβεία ...



Μια συγγραφέας με πολύπλευρο ταλέντο, ένα βιβλίο πλημμυρισμένο από αρώματα της Ανατολής, που ήδη μετρά μια υποψηφιότητα στα Βραβεία Βιβλίου Public 2016 στην κατηγορία "Ηρωΐδα Έμπνευση", μουσική που μαγεύει, προκαλώντας τη σιωπή να την απολαύσεις και το παρατεταμένο χειροκρότημα μόλις τελειώσει και η 16η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Φωνής, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχημένη επιστροφή στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ της μουσικού και crossover τραγουδίστριας - ερμηνεύτριας Μάνιας Βλαχογιάννη. 

Το βιβλίο - CD "Αστέρι της Ερήμου - Ναλιμάρ", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΟΗΣΗ, είναι το αποτέλεσμα επτά χρόνων καλλιτεχνικής δημιουργίας, που συμπυκνώνονται σε μία μοντέρνα όπερα, με υπέροχες φωνές και μαγευτικές χορευτικές κινήσεις, η οποία ήδη απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια από τους κριτικούς, ενώ κάθε παρουσίασή της βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Με πινελιές ανανέωσης στη σύνθεση των συντελεστών και με ολοκληρωμένη απόδοση του κειμένου του βιβλίου, η Μάνια Βλαχογιάννη και ο συνθέτης Balsam7teen επιστρέφουν στον ΙΑΝΟ, το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 21:30, για να μας μαγέψουν. 

Η όπερα τοποθετείται κάπου στα βάθη της Ανατολής, όπου το "Αστέρι της Ερήμου", επρόκειτο να αλλάξει τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού. Η απρόσμενη εμφάνιση της μυθικής πριγκίπισσας Ναλιμάρ - αιώνιο σύμβολο της άδολης εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς - κάνει τα αμύθητα πλούτη και τη δόξα του βασιλιά Σαχριμάν να χάσουν σε μια στιγμή τη λάμψη τους. Αναζητώντας το αληθινό νόημα της τόλμης και του θάρρους ο αήττητος βασιλιάς βρίσκεται αντιμέτωπος με τις σκοτεινές δυνάμεις που επικαλείται η αδίστακτη βασίλισσα. Η τελική αναμέτρηση ενάντια στην παντοδύναμη θεά Μοίρα θα είναι το πιο κομβικό σημείο της ζωής του. Νίκη ή ήττα; Αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Σάββατο για να το ανακαλύψουμε! 

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

Η Μάνια Βλαχογιάννη έχει σπουδάσει κλασσικό πιάνο, τραγούδι και υποκριτική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, λαμβάνοντας διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως και αριστεία. Συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα, ενώ διετέλεσε υποδιευθύντρια στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο. Συνεργάζεται με διεθνή πολιτιστικά φεστιβάλ, εμφανίζεται σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ κυκλοφορούν διεθνώς 7 δισκογραφικές δουλειές της.

Ο μουσικοσυνθέτης Balsam7teen έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, πάνω από 200 τραγούδια αλλά και μουσικά σποτ για βιβλία. Μελοποίησε Έλληνες και Κύπριους ποιητές, ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί στην ΕΡΤ, την Παλαιά Βουλή, το "Βεάκειο", την Κύπρο, το Λονδίνο και σε Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης.

Ερμηνευτές, ηθοποιοί και χορευτές που οδηγούνται από το "Αστέρι της Ερήμου" στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ είναι οι: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Αγγέλα Μεταλληνού, Μάνια Βλαχογιάννη, Φωτεινή Αθανασάκη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Αντώνης Μπατσάκης, Λίλα Σταθοπούλου και Αλεξάνδρα Φωτεινού.
Στο ρόλο του αφηγητή ο Νίκος Παναγιωτούνης. Συμμετέχει Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο και η Λευκοθέα Φιλιππίδη σε διδασκαλία Κωνσταντίνας Σαμακοβλή.
Εικονογράφηση: Θωμαή Ζωγράφου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Τη βραδιά παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ματρώνη Δικαιάκου.
Είσοδος: 8€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 5€
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Στο τέλος της βραδιάς, η Μάνια Βλαχογιάννη θα υπογράψει τα βιβλία, τα οποία θα διατίθενται πριν και μετά την παράσταση.
Πληροφορίες IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24, Αθήνα 
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr

Related

What's hot? 6114528149229069894

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item