Ιστορική πρόκριση του ΑΟ Θήρας, 3-1 τον ΠΑΟ στην Κυψέλη (pics + vid)

Έκπληξη; Ίσως όχι και τόσο μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα των δύο ομάδων στη σειρά των ημιτελικών. Αυτό όμως δεν αναιρεί καθό...


Έκπληξη; Ίσως όχι και τόσο μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα των δύο ομάδων στη σειρά των ημιτελικών. Αυτό όμως δεν αναιρεί καθόλου το γεγονός ότι η σημερινή νίκη του ΑΟ Θήρας στην Κυψέλη, μίας ομάδας που μέχρι το 2012 δεν υπήρχε καν, αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές στιγμές όχι μόνο για το νησί αλλά και για το βόλεϊ της περιφέρειας γενικότερα. Ζωντανή απόδειξη ότι όταν υπάρχει πάθος, ταλέντο και οργάνωση, τα πάντα μπορούν να συμβούν ακόμη και σε καιρούς κρίσης.

Αγωνιστικά, στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενες μπήκαν σαφέστατα πιο αποφασισμένες και με όπλο το σέρβις αλλά και την εξαιρετική Μπρίνκμαν έφτασαν να προηγούνται του Παναθηναϊκού με έξι πόντους (6-12 και 8-14). Στη συνέχεια όμως οι πράσινες με αιχμή του δόρατος το μπλοκ ανέκαμψαν μειώνοντας στους τρεις (15-18). Όμως και πάλι δήλωσε παρούσα η Αννίκα Μπρίνκμαν η οποία, με συνεχόμενους πόντους, διεύρυνε το προβάδισμα του ΑΟ Θήρας έναντι των γηπεδούχων που πήγαιναν από λάθος σε λάθος με αποτέλεσμα το σετ να λήξει με 16-25.

Στο δεύτερο μέρος η Σαντορίνη μπήκε και πάλι δυναμικά προηγούμενη με 3-8 και 6-11 έναντι του Παναθηναϊκού ο οποίος παρουσίαζε μεγάλη νευρικότητα σε κάθε φάση.  Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχες περιορίζοντας τα εύκολα λάθη και με όπλο το μπλοκ ανέτρεψαν τα δεδομένα αρχικά μειώνοντας στους 3 (8-11) και ακολούθως ισοφαρίζοντας 15-15. Από εκεί και πέρα οι δυο ομάδες ήταν διαρκώς κοντά στο σκορ όμως το 23-22 υπέρ του Παναθηναϊκού μετατράπηκε σε 23-24 από συνεχόμενους πόντους των Γεωργιάδου και Μπρινκμαν, με το σετ να τελειώνει και πάλι υπέρ των νησιωτισσών με 24-26.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός όντας με την πλάτη στον τοίχο προηγήθηκε με 10-9 και 16-12 διευρύνοντας στη συνέχεια το προβάδισμά του στηριζόμενος στο μπλοκ (18-13). Οι φιλοξενούμενες δεν κατάφεραν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα το σετ να λήξει με  σκορ 25-18.

Στο τέταρτο σετ οι Κυκλαδίτισσες μπήκαν αποφασισμένες και προηγήθηκαν από την αρχή (2-5 και 5-8). Οι πράσινες αντέδρασαν και μείωσαν στους 2 (7-9), όμως αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ήταν κοντά στο σκορ. Η Γεωργιάδου στη συνέχεια έκανε με μπλοκ το 8-13 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα για τον Παναθηναϊκό που είδε τη διαφορά να φτάνει μέχρι το -9 (11-20). Κάπως έτσι το τελικό 17-25 υπέρ των φιλοξενουμένων κρίνεται απόλυτα αναμενόμενο. 
  
Από την πλευρά των νικητριών η διεθνής πασαδόρος και βασικό στέλεχος του ΑΟ Θήρας Όλγα Βεργίδου δήλωσε στο "The Columnist":

Για το αν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το σκορ: "Τίποτα δεν είναι εύκολο, μπορεί το σκορ να λέει ότι κερδίσαμε σχετικά εύκολα αλλά εμείς ξέρουμε πόσο δύσκολο ήταν, πόση κούραση έχουμε και τι προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίσαμε αλλά στο τέλος τα καταφέραμε".

Για τα συναισθήματα που έχει: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και προσωπικά και για την ομάδα, είναι η πρώτη μας φορά που πηγαίνουμε στους τελικούς και είμαι πολύ περήφανη που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Θέλαμε πάρα πολύ αυτήν την πρόκριση, το πιστεύαμε και ήρθαμε πολύ αποφασισμένες. Κερδίσαμε, τα καταφέραμε κι έπεται συνέχεια".

Για τους τελικούς: "Μας περιμένουν πολύ δύσκολα παιχνίδια αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, θα παίξουμε με αποφασιστικότητα και θα δούμε".

Στην αντίπερα όχθη, η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των παικτριών του Παναθηναϊκού, με την Μαρία Νομικού να δηλώνει στο "The Columnist" τα εξής: "Το λάθος δεν έγινε σήμερα. Το λάθος έγινε στη Σαντορίνη, όπου δεν φανήκαμε 100% σίγουρες να κερδίσουμε το παιχνίδι και εκεί χάσαμε την μπάλα. Σήμερα, δεν μπορώ να πω ότι δεν το παλέψαμε. Υπήρχαν βέβαια φάσεις στις οποίες ήμασταν εμείς εκτός γηπέδου, προσπαθήσαμε ωστόσο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Είναι μία πικρή ήττα".

Ο νικητήριος πόντος της Βίντοβιτς και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των νικητριών


Δείτε φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση
(Κάντε "κλικ" στην κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση)












Related

What's hot? 8425014616129595928

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item