NBA: Τα ζευγάρια των play-offs στην... "Άγρια Δύση"

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Η φετινή regular season στο ΝΒΑ κατάφερε να μας κρατήσει "ζεστούς" μέχρι το τέλος, αφού τόσ...


 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Η φετινή regular season στο ΝΒΑ κατάφερε να μας κρατήσει "ζεστούς" μέχρι το τέλος, αφού τόσο το ρεκόρ νικών των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (73-9, σπάζοντας παράλληλα το.. αραχνιασμένο 72-10 των Μπουλς από το '95-'96) όσο και το αντίο του Κόμπι Μπράιαντ κόντρα στους Τζαζ, είναι πράγματα που δεν συμβαίνουν και κάθε μέρα! Ωστόσο, όπως και φυσικά κάθε Απρίλιο, τώρα ξεκινάει το πραγματικό πρωτάθλημα! Τα ζευγάρια που διαμορφώθηκαν στα play-offs σίγουρα αναμένεται να μας χαρίσουν πλούσιο θέαμα και έντονες μπασκετικές μάχες, όπως μόνο ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ ξέρει να προσφέρει! Παρακάτω αναγράφονται επίσης οι θέσεις των ομάδων (στην κανονική διάρκεια της χρονιάς ), καθώς και το συνολικό τους σκορ σε νίκες-ήττες.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

1. ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (73-9) - 8. ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ (41-41)

Σπάσανε - όπως προαναφέραμε - το ρεκόρ των Μπουλς που κρατούσε από τη σεζόν 1995/96, δεν χάσανε κάνενα παιχνίδι back-to-back και από κανέναν αντίπαλο δύο φόρες! Τι έμεινε λοιπόν; Mα φυσικά να πάρουν τον (δεύτερο συνεχόμενο τους) τίτλο. Έχοντας και το απόλυτο πλεονέκτημα σε όλη τη διαδρομή των play-offs, μόνο απίθανο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Είναι επίσης θέμα το ποιος μπορεί (σε διάστημα, ας πούμε 6-10 ημερών, σε μάξιμουμ 7 παιχνίδια) να τους κερδίσει τέσσερις φορές: ακούγεται όντως... βουνό, γι' αυτό και οι περισσότεροι στηρίζονται στο να κατέβουν ή πολύ... ενθουσιασμένοι, ή και σχετικά κουρασμένοι!

Σε αυτό ίσως να στηρίζουν πολλά οι "Ρουκέτες" του Χιούστον στη μάχη με τους "Πολεμιστές" του Όκλαντ. Οι Ρόκετς άλλωστε στο... παραπέντε έπιασαν οριακά την 8η θέση, ενώ αρκετές φορές τη φετινή χρονιά βρέθηκαν κάτω από το όριο της τελευταίας προνομιούχας θέσης. Πέρυσι, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στους τελικούς της Δύσης, ο Στεφ Κάρι και η παρέα του προκρίθηκαν πανηγυρικά με 4-1. Θα χρειαστούν σημεία και τέρατα για να μην επαναληφθεί και φέτος το ίδιο σκηνικό.

2. ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (67-15) - 7. ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (42-40)

Η σταθερή αξία της post-season στο ΝΒΑ: δε λείπει ποτέ από τα play-offs εδώ και 20 χρόνια, τελειώνοντας την κανονική περίοδο με τουλάχιστον 50 νίκες! Τα "Σπιρούνια" είναι σαφώς καλύτεροι από πέρσι (χάρη και στις κινήσεις-ματ των Γουέστ και Όλντριτζ το καλοκαίρι), ενώ παραδοσιακά ο Γκρεγκ Πόποβιτς δε διστάζει, από Φλεβάρη και μετά, να κάνει εκτενές ροτέισιον. Πολλοί τον κατηγορούν πως "σκοτώνει" τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον, αλλά ποιος του απαγορεύει κιόλας να το κάνει; Kόντρα στους Γκρίζλις, ομάδα που ξέρει εξίσου καλά να αμύνεται, θα δούμε κυρίως τακτικά ματς. Το κακό για τους Γκρίζλις όμως είναι πως οι τραυματισμοί των Μαρκ Γκαζόλ και Μάικ Κόνλεϊ αφαιρούν μεγάλο μέρος της δυναμικότητας τους. Στη φετινή σεζόν έχουν 2-2 σκορ, αν και σε play-offs, τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι, το 2013, οι Σπερς "καθάρισαν" εύκολα με 4-0.

3. ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ (55-27) - 6. ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ (42-40)

Η ομάδα που είναι καταδικασμένη να... ζει και να πεθαίνει μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ, επέστρεψε φέτος δυνατότερη. Οk, αυτό πιθανώς να αδικεί τον επίσης εξαιρετικό Ράσελ Γουέστμπουκ, αλλά η αλήθεια είναι πως η Οκλαχόμα με τον Ντουράντ υγιή (άνετα 3η φέτος) δεν έχει σχέση με την περσινή (9η και εκτός play-offs), όπου έλειπε λόγω τραυματισμών το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Γενικά η Οκλαχόμα, ως πιο νεανική ομάδα, υπερτερεί σε αντοχές και ταχύτητα. Πού ελπίζει το Ντάλας; Στη μάχη του πάγκου - εκεί όπου ο Ρικ Καρλάιλ έχει φάει πιο πολλά "ψωμιά" στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού από τον Μπίλι Ντόνοβαν - και προφανώς στην εμπειρία του Ντιρκ Νοβίτσκι, που συνέβαλε τα μέγιστα στην τελευταία μεγάλη επιτυχία των "Μαβς", το πρωτάθλημα του 2011. 

4. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ (53-29) - 5. ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ (44-38)

Πιθανώς το πιο αμφίρροπο ζευγάρι που προέκυψε στην "Άγρια Δύση". Δε γίνεται να μην αναγνωρίσουμε φυσικά το κατόρθωμα των φετινών Μπλέιζερς: έστω και αν έδωσε όλους τους μεγάλους σταρ (Μάθιους, Όλντριτζ, Μπατούμ κλπ) για να "χτίσει" μια νέα ομάδα γύρω απ' τον Ντάμιαν Λίλαρντ, κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστική και να πάρει - άνετα σχετικά - εισιτήριο για τα play-offs. Και ο Λίλαρντ αλλά και η δυναμική του "Μόντα Σέντερ" κάνανε τη δουλεία τους για φέτος. Τώρα, απέναντι στους Κλίπερς, χωρίς άγχος και πίεση θα παλέψουν για μια μικρή υπέρβαση. Υπό νορμάλ συνθήκες, η ομάδα του Κρις Πολ και του Ντοκ Ρίβερς θα έπρεπε να είναι το ξεκάθαρο φαβορί, αλλά πάντα... κάπου, κάπως. βρίσκουν τρόπους να διαψεύδουν τις προσδοκίες. Διότι το υλικό υπάρχει και σίγουρα και οι λύσεις απ' τον πάγκο. Στοίχημα να μην επηρεαστεί η ισορροπία στην ομάδα ξανά, μετά το επεισόδιο του Μπλέικ Γκριφιν το Φεβρουάριο.

Στον δεύτερο γύρο των play-offs έχουμε τις εξής διασταυρώσεις: η ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι  Γουόριος-Ρόκετς θα παίξει με Κλίπερς ή Μπλέιζερς, ενώ ο νικητής του ζευγαριού Σπερς-Γκρίζλις θα αντιμετωπίσει Θάντερ ή Μάβερικς. 

Άντε και καλά μπασκετικά ξενύχτια...

Related

What's hot? 7659595707961156760

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item