Επιτυχημένη ελληνοκινεζική εικαστική βραδιά στην Dépôt Αrt gallery

Η Dépôt Αrt gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι) παρουσίασε την Πέμπτη 19 Μαΐου, στα πλαίσια της ατομικής έκθεσης του εικαστικού Νίκ...Η Dépôt Αrt gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι) παρουσίασε την Πέμπτη 19 Μαΐου, στα πλαίσια της ατομικής έκθεσης του εικαστικού Νίκου Γιαβρόπουλου με θέμα "SPHINX Το ακατάλυτο ερώτημα", παράλληλη εκδήλωση στην οποία 20 σημαντικοί Κινέζοι εικαστικοί, παρουσίασαν έργα τους που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής και φιλοξενίας τους στην Αθήνα και στην Ύδρα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. 

Πρόκειται για μία συνεργασία της Dépôt Αrt gallery με τον Παννελήνιο Σύλλογο Κινέζων υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, την CAFA (Central Academy of Fine Arts) του Πεκίνου και την Ανώτατη Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. 

Ανάμεσα στους Κινέζους ζωγράφους που συμμετείχαν, έργα τους παρουσίασαν και δύο διεθνώς διακεκριμένοι ζωγράφοι, η κα YAN PING και ο κος WANG KEJU. Και οι δύο γοητευμένοι από το Ελληνικό φως δήλωσαν ενθουσιασμένοι όπως και όλοι οι συμμετέχοντες Κινέζοι ζωγράφοι από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα και ευχαρίστησαν πολλές φορές και πολύ θερμά κατά την διάρκεια της βραδιάς τις συντονίστριες του προγράμματος κες Γωγώ Κολυβήρα και Αnna Zhang. 

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί άνθρωποι από τον χώρο της Τέχνης. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσίες ήταν η επίσκεψη του κου Μάνου Στεφανίδη, Ιστορικού Τέχνης και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών , ο οποίος ήρθε με τους μαθητές του και συνομίλησαν με τους Κινέζους ζωγράφους, η ομιλία του κου Γιάννη Σκαλτσά που εκπροσωπούσε την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ο χαιρετισμός του Chen Binglei Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κινέζων. 

Όλοι τόνισαν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας αυτής στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας, που αποβλέπει στην υλοποίηση καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κοινές δράσεις και στην ενθάρρυνση και για άλλες μελλοντικές δραστηριότητες σε συνεργασία ΑΣΚΤ – Αθήνας και των Σχολών Καλών Τεχνών της Κίνας. 

Κοινή ήταν η υπόσχεση από όλες τις πλευρές ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, με στόχο να πραγματοποιηθεί στο μέλλον και αμφίδρομα. 

Dépôt Αrt gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, 106 74 Κολωνάκι Αθήνα Τηλ. 210 3648174 e-mail:info@depotgallery.gr
Facebook:depotgallery.gr
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 21:00 Σάββατο 11:00 –17:00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Related

What's hot? 5324675396885026627

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item