45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο από 2 έως 18 Σεπτεμβρίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι βιβλιόφιλοι της Αθήνας και όχι μόνο δίνουν ραντεβού στο...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι βιβλιόφιλοι της Αθήνας και όχι μόνο δίνουν ραντεβού στο Ζάππειο για το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Βιβλίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. 

Το Φεστιβάλ Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης της Αθήνας και αναβαθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών της. 

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιδιώκει, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία φορέων της πόλης μας με σκοπό η έκθεση βιβλίου να αποτελέσει όαση πολιτισμού, αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, χρόνια ή επικαιρικά, ζητήματα που απασχολούν όλους μας. Και για όλους όσοι ασχολούνται με το βιβλίο ή και αυτούς που θα επισκεφθούν απλά την έκθεση να τους δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν την πνευματική επικοινωνία. 

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF. Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι "50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό" και στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις: 

Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων. 

ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση. 

Αρχείο ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς. 

Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη. 

Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο, ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό. 

Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων. 

Η μουσική στην Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένα καλός αναγνώστης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από το θάνατό του) και στον Λόρκα (80 χρόνια από το θάνατό του), όπως και τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά. 

Οι κεντρικές εκδηλώσεις, αλλά και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, πα¬ρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.), με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων δημιουργούν, για τους επισκέπτες, ένα ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης. 

Με εκθεσιακά περίπτερα, εκτός από τους εκδοτικούς οίκους, στηρίζοντας το θεσμό και παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις τους, θα συμμετάσχουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, η Εφημερίδα των Συντακτών, το bookia.gr και η Athens Voice.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 05/09/2015 και ώρα 20:00.

Related

What's hot? 7658708170305278273

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item