Champions League: The show must go on

Ομίλων συνέχεια απόψε για το UEFA Champions League, το οποίο άνοιξε την αυλαία χθες το βράδυ με πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα. Ο Θάνος...


Ομίλων συνέχεια απόψε για το UEFA Champions League, το οποίο άνοιξε την αυλαία χθες το βράδυ με πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα. Ο Θάνος Χονδρόγιαννος και ο Άγγελος Μαλουσάρης παρουσιάζουν τώρα τους ομίλους της Τετάρτης.

ΟΜΙΛΟΣ Ε'
ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τότεναμ, Μονακό

Επιμέλεια: Θάνος Χονδρόγιαννος

Ίσως ο πιο αμφίρροπος όμιλος του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τότεναμ και Μονακό να παλεύουν στα ίσια για τα δυο εισιτήρια της επόμενης φάσης. Η ΤΣΣΚΑ με τον Λέονιντ Σλούτσκι είναι 2η στο πρωτάθλημα της χώρας της και δείχνει να μην έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Οι Ρώσοι δείχνουν να έχουν ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουν ώστε να εμφανιστούν έτοιμοι στο κυνήγι της πρόκρισης και καλούνται να δέσουν καλύτερα σαν ομάδα ακόμα και αν όλος ο κορμός έχει μείνει ίδιος από πέρυσι. Από την άλλη μεριά, η Λεβερκούζεν με τις προσθήκες των Φόλαντ και Ντράγκοβιτς δυνάμωσε σε άμυνα και επίθεση. Παραδοσιακά η ομάδα του Ρότζερ Σμίντ θα παίξει ανοιχτά και επιθετικά έχοντας την εμπειρία από την διοργάνωση τα τελευταία χρόνια και θέλοντας να επαναλάβει την πορεία του 2014/15, όπου πήρε το εισιτήριο πίσω από την Μονακό από την οποία έχασε όμως και στα δυο παιχνίδια με 0-1. Έργο δύσκολο όμως αφού στον ίδιο όμιλο «κατασκήνωσε» και η ομάδα της Τότεναμ. Γεμάτοι ενέργεια, οι Λονδρέζοι κράτησαν την συνταγή της περσυνής επιτυχίας και «έχτισαν» γύρω από τον κορμό με κάποιες ποιοτικές μεταγραφές όπως οι Σισοκό, Γιάνσεν και Γουανιάμα. Διψασμένοι μετά από 5 χρόνια απουσίας και με τον Μάουρο Ποκετίνο να δίνει δυναμική, θα πέσουν στην μάχη έτοιμη για όλα. Πέρα από τον δύσκολο όμιλο που ήδη έχουν θα βρουν μπροστά τους μια ομάδα που ξέρουν και τους ξέρει καλά, την Μονακό. Οι «πετεινοί» επικράτησαν πέρυσι με 4-1 στο Λονδίνο και άφησαν την Μονακό εκτός συνέχειας των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Μονεγάσκοι όμως έρχονται γεμάτοι όρεξη για εκδίκηση και με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο όλα μοιάζουν έτοιμα,  καθώς ξεκίνησαν ιδανικά και στο πρωτάθλημα είναι πρώτοι. O ερχομός των Μεντί , Σιντιμπέ και Γκλικ δίνει άλλη ποιότητα στην άμυνα αλλά φτάνουν για να κάνουν την διαφορά; Αυτό θα φανεί στο γήπεδο και πιθανότατα θα διανύσουμε όλον τον δρόμο μέχρι την 6η αγωνιστική για να δούμε ποιος μπορεί και ποιος θα πάει πρόωρα στο… σπίτι του.

ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ'
Ρεάλ Μαδρίτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Λέγκια Βαρσοβίας

Επιμέλεια: Θάνος Χονδρόγιαννος

Ο 6ος όμιλος φιλοξενεί την ομάδα που κρατάει τα σκήπτρα. Ο λόγος για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα δώσει τη "μάχη" της πρόκρισης με τις Μπορούσια Ντορτμουντ, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Λέγκια Βαρσοβίας. Όμιλος όχι τόσο αμφίρροπος σε σχέση με τους άλλους αλλά με προοπτικές να μας δώσει κάποια αγωνία. Η Ρεάλ, με σημαντικότερη προσθήκη την επανασύνδεση με τον Άλβαρο Μοράτα έχει πραγματοποιήσει ξεκίνημα-φωτιά στην Ισπανία και δείχνει τη δίψα της για τίτλο. Στόχος τίποτα άλλο από την πρωτιά του ομίλου και την επανάληψη των εμφανίσεών της επί των Γερμανών τη σεζόν 2013/14, όταν οι Ισπανοί επικράτησαν με συνολικό σκορ 3-2. Από τη σεζόν του αποκλεισμού στην Ντόρτμουντ ήρθε μια καταστροφική χρονιά που άλλαξε πολλά. Οι Γερμανοί τροποποίησαν τον κύριο άξονα του μηχανισμού, τον προπονητή με τον Τόμας Τούχελ και μετά έναν χρόνο αποχής από τη μεγάλη διοργάνωση, έχει ξανά το μεγάλο όπλο της που ακούει στο όνομα Μάριο Γκέτσε, θέλοντας να κάνει άλλη μια πορεία όπως μας έχει συνηθίσει. Ομάδα με ενέργεια, ποιότητα και εμπειρία που θα πιέσει μέχρι το τέλος για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Στη μάχη της πρόκρισης όμως δεν θα είναι μόνη με την Ρεάλ καθώς η συνεχώς ανοδική πορεία της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας την καθιστά μεγάλη υποψήφια για μια έκπληξη. Ο Ζόρσε Ζεσούς έχει φτιάξει ένα ισχυρό σύνολο, ίσως έτοιμο να κάνει το βήμα παραπάνω. Οι Πορτογάλοι έχουν πραγματοποιήσει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στη χώρα τους, καθιστώντας τους φαβορί για τον τίτλο. Με αιχμή του δόρατος την πιο ακριβή μεταγραφή, αυτή του Μπας Ντοστ και το ταλέντο παικτών όπως οι Άλαν Ρουίζ και Μπρούνο Παουλίστα, φαίνεται πως η Σπόρτινγκ δυνάμωσε αρκετά και θα είναι απερισκεψία να την βγάλουμε στην τρίτη θέση από τώρα. Τέλος, η Λέγκια Βαρσοβίας, υπό τις οδηγίες του Μπέσνικ Χάσι, με μικρή εμπειρία από το ευρωπαϊκό στερέωμα με την ομάδα της Αντερλεχτ. Από εκεί και πέρα, η μεγαλύτερη μεταγραφή ήταν αυτή του Οτζιτζια Οφοε από την Νόργουιτς, ενώ η δέκατη θέση που έχει στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, μαρτυρά την αγωνιστική αδυναμία της ομάδας η οποία βρέθηκε εδώ αφού απέκλεισε (2-0, 1-1) την ιρλανδική Ντάνταλκ. Η συνέχεια του ομίλου... επί τάπητος!

ΟΜΙΛΟΣ Ζ'
Λέστερ, Πόρτο, Μπριζ, Κοπεγχάγη

Επιμέλεια: Άγγελος Μαλουσάρης

Ένας πολύ αμφίρροπος όμιλος ο οποίος δεν έχει φαβορί και όλες οι ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Πρωταθλήτρια Βελγίου Μπριζ έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να αποκτήσει αγωνιστική και προεδρική σταθερότητα. Ο τρόπος διαχείρισης του κλαμπ και οι προσεκτικές κινήσεις μεταγραφικά έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις δύο σερί κατακτήσεις του βελγικού πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη, επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά έπειτα από το 2012 σε ακόμα μια απόδειξη της προόδου που έχει σημειώσει στο πρόσφατο παρελθόν, με στόχο πλέον να παλεύει για να κάνει κάθε φορά κάτι καλύτερο και κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές. Στα μεταγραφικά κινήθηκε σε ρηχά νερά, αφού κρίθηκε ότι είναι προτιμότερο να διατηρηθούν στέρεες βάσεις για κάποια χρόνια, πριν μπουν νέα θεμέλια.

Η Κοπεγχάγη είχε να βρεθεί στη φάση των ομίλων του θεσμού από τη σεζόν 2013-2014. Φέτος, έκανε μεγάλο "ταξίδι" μέχρι να φτάσει στη "Γη της Επαγγελίας", από τη στιγμή που έπρεπε να περάσει από τρεις γύρους των προκριματικών για να βρεθεί στην κλήρωση του Μονακό. Διαθέτει νεανικό κορμό και εμπειρία σαν σύλλογος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί στον όμιλο.

Η Λέστερ έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την κατάκτηση της περσινής Πρέμιερ Λιγκ και βρίσκεται πλέον στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της! Οι "αλεπούδες" διατήρησαν σταθερό τον κορμό που τους έκανε να φτάσουν στην κορυφή της Αγγλίας, με μοναδική απώλεια τον Καντέ που πωλήθηκε στη Τσέλσι. Από εκεί και πέρα ποιοτικές προσθήκες, όπως αυτές των Σλιμανί και Μούσα "έδεσαν" παραπάνω το σύνολο του Κλαούντιο Ρανιέρι. Μπορεί να είναι "Σταχτοπούτα" στον θεσμό, όμως σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει και να υποτιμήσει αυτή την μεγάλη παρέα.

Η τρίτη θέση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα την περσινή σεζόν έστειλε την Πόρτο στα προκριματικά για την είσοδο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Το ζευγάρωμα με τη Ρόμα ήταν φαινομενικά πολύ δύσκολο, όμως οι "δράκοι" κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Σαν πιο πρόσφατη επιτυχία έχει να θυμάται την πορεία μέχρι τα προημιτελικά πριν από δύο αγωνιστικές περιόδους, όταν εκεί το εμπόδιο της Μπάγερν δεν μπορούσε να προσπεραστεί. Σίγουρα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, όμως είναι ιστορική ομάδα για την διοργάνωση και ίσως έχει ελαφρύ προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους "μνηστήρες" του ομίλου.

Ένας όμιλος που δεν προσφέρεται για να "ποντάρεις" τα λεφτά σου για την τελική του έκβαση. Η Πόρτο με τη Μπριζ μοιάζουν πιο ετοιμοπόλεμες και μπαρουτοκαπνισμένες στην Ευρώπη, όμως ποιος να υποτιμήσει τους πρωταθλητές Αγγλίας; Η Κοπεγχάγη θα παίξει κι αυτή ρόλο στον όμιλο, με τις εκπλήξεις και τις ανακατατάξεις να παραμονεύουν σε κάθε αγωνιστική του.

ΟΜΙΛΟΣ Η'
Γιουβέντους, Σεβίλλη, Λυών, Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Επιμέλεια: Άγγελος Μαλουσάρης

Ο όγδοος και τελευταίος όμιλος περιέχει το μεγάλο φαβορί Γιουβέντους και την «ισόβια» νικήτρια του Europa League Σεβίλλη. Λυών και Ντιναμό Ζάγκρεμπ ολοκληρώνουν μια αμφίρροπη τετράδα, το μεγάλο ερωτηματικό της οποίας θα είναι λογικά η δεύτερη και τρίτη θέση.

Από το 1996 έχουν περάσει πολλά χρόνια και η Γιουβέντους ελπίζει να βάλει φέτος τέλος στην αναμονή. Έχοντας κυριαρχήσει σε απόλυτο βαθμό στην Ιταλία την τελευταία πενταετία, οι "Μπιανκονέρι" έχουν ως στόχο πλέον να επιστρέψουν και στην κορυφή της Ευρώπης. Προχώρησε στην πιο ακριβή κίνηση της ιστορίας της, αυτή του Γκονσάλο Ιγουαΐν από τη Νάπολι. Φρόντισαν να γεμίσουν κι άλλο στην άμυνα με τους Μεχντί Μπενάτια και Ντάνι Άλβες, μεσοεπιθετικά προστέθηκαν οι Χουάν Κουαδράδο και Μάρκο Πιάτσα, ενώ στο κέντρο δεσπόζει πια ο Μίραλεμ Πιάνιτς. Σε σχέση με πέρυσι, η Γιουβέντους έχασε τους Πολ Πογκμπά και Αλβάρο Μοράτα, αλλά στο Τορίνο είναι σίγουροι ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο δυνατή φέτος και περιμένουν να τους επιβεβαιώσει το γήπεδο. Στόχος είναι φυσικά ο τελικός του Κάρντιφ καθώς φέτος η "Μεγάλη Κυρία" μοιάζει ικανή να νικήσει κάθε αντίπαλο.

Μετά από τρεις σερί κατακτήσεις Europa League, η Σεβίλλη ελπίζει να προχωρήσει και στο Champions League. Ο Ουνάι Έμερι αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας, με τον Χόρχε Σαμπαόλι να τον διαδέχεται, όπως αποτελούν παρελθόν και αρκετοί ποδοσφαιριστές με τη διοίκηση να προχωράει στην απόκτηση επίσης πολλών και αξιόλογων. Γενικά οι Ανδαλουσιάνοι έκαναν πολλές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα των τελευταίων ετών, μπαίνουν σε μια νέα εποχή και το αν αυτή είναι καλύτερη ή χειρότερη, θα φανεί στην πορεία. Το σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσουν ένα σκληρό και υπολογίσιμο αντίπαλο.

Διατηρώντας τους καλύτερους παίκτες της και δίνοντας βάθος στο ρόστερ της κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, η Λιόν θέλει να φτάσει στα νοκ-άουτ ματς του Champions League. . Με όπλα την ομοιογένεια, την ταχύτητα ως ομάδα και την έδρα της, η Λιόν μπαίνει στον 8ο όμιλο του Champions League ως αουτσάιντερ, το οποίο όμως πιστεύει στις δυνατότητες του. "Ομάδα-θεσμός" για την διοργάνωση με πολλές παρουσίες, θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την πρόκριση και αν αυτή δεν έρθει, τουλάχιστον μια καλή πορεία στο Europa League.

 O «φτωχή συγγενής» του ομίλου προσδοκά να έχει λίγο καλύτερη, ή τουλάχιστον λιγότερο κακή, παρουσία σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές της. Οι Κροάτες κατάφεραν να έχουν συχνή παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης αλλά δεν πέτυχαν ποτέ κάτι αξιόλογο. Έχει γενικά ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταφέρει η Ντιναμό, η οποία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποδυναμώθηκε πολύ και δεν θα έχει πολλές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο όμιλος έχει ξεκάθαρο φαβορί τους Ιταλούς με την Λυών και Σεβίλλη να "κονταροχτυπιούνται" για την δεύτερη τρίτη θέση. Οι Κροάτες μπορεί να είναι ρυθμιστές του ομίλου, αν καταφέρουν να πετύχουν κάποιο απρόσμενο αποτέλεσμα, όπως έκαναν πέρυσι όταν νίκησαν στην πρεμιέρα των ομίλων την Άρσεναλ. 

Related

What's hot? 4095989262791028566

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item