Πρωτιά για Παναθηναϊκό στο τουρνουά "Ιωάννης Μαλακατές" - Αγωνία για Ρόγκα!

Το τουρνουά προς τιμήν του ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού, Ιωάννη Μαλακατέ, που ξεκίνησε το Σάββατο , ολοκληρώθηκε το βράδυ της ...


Το τουρνουά προς τιμήν του ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού, Ιωάννη Μαλακατέ, που ξεκίνησε το Σάββατο, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με την ομάδα του "τριφυλλιού" να παίρνει την πρώτη θέση, νικώντας στον τελικό τον ΑΟ Θήρας, ενώ το χάλκινο μετάλλιο απονεμήθηκε στον Ηρακλή Κηφισιάς που επιβλήθηκε της Θέτιδας Βούλας.

Η γιορτή του βόλεϊ όμως επισκιάστηκε από τον τραυματισμό της λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πέννυς Ρόγκα, η οποία σε μία ανύποπτη φάση στο τρίτο σετ του τελικού, σωριάστηκε στο τάραφλεξ σφαδάζοντας από έντονους πόνους στο γόνατο. Η 29χρονη παίκτρια θα υποβληθεί εντός της ημέρας σε μαγνητική, ούτως ώστε να υπολογιστεί το μέγεθος της ζημιάς.

"Ο τραυματισμός αυτός σημάδεψε την όμορφη αυτή στιγμή. Ελπίζω η Πέννυ να είναι σύντομα κοντά μας γιατί είναι από τα βασικά στοιχεία της ομάδας και φαίνεται μέσα στο γήπεδο το σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται. Εύχομαι η μαγνητική να δείξει κάτι πιο απλό", δήλωσε στο "The Columnist" ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καζάζης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά, ο Ηρακλής Κηφισιάς κέρδισε τη Θέτιδα Βούλας με 3-0 σετ, στον μικρό τελικό που άνοιξε την αυλαία του κυριακάτικου προγράμματος. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η πασαδόρος του Ηρακλή, Νικολέτα Κουτουξίδου, βραβεύτηκε από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για την προσφορά της στο σύλλογο επί τέσσερις αγωνιστικές σεζόν.

Τα σετ: 25-21, 25-15, 25-21

Στον μεγάλο τελικό, Παναθηναϊκός και ΑΟ Θήρας στο πρώτο σετ θύμισαν αρκετά από τις περσινές τους "μονομαχίες", με το "τριφύλλι" τελικά να το παίρνει με 27-25. Κάπου εκεί πάντως κρίθηκε ουσιαστικά και το ματς, καθώς η ομάδα της Σαντορίνης δεν κατάφερε να προβάλει την ίδια σθεναρή αντίσταση και στα άλλα δύο σετ.

Τα σετ: 27-25, 25-14, 25-11

"Η εικόνα που βγαίνει στο γήπεδο αποδεικνύει τη δουλειά που κάνουν τα κορίτσια όλο αυτό το διάστημα στις προπονήσεις. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αισθανόμαστε χαρούμενοι που πήραμε αυτό το τουρνουά στη μνήμη του κυρίου Μαλακατέ. Εμείς αυτήν τη στιγμή χτίζουμε μια ομάδα, δεν κάνουμε κάτι άλλο. Προσπαθούμε να φτιάξουμε την ομάδα από την αρχή, σε όλα τα κομμάτια. Όχι δηλαδή μόνο τεχνικά. αλλά και από πλευράς φιλοσοφίας. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο", σχολίασε στο "The Columnist" ο coach των "πράσινων" Δημήτρης Καζάζης.

Από την πλευρά του ΑΟ Θήρας, η κεντρικός Αναστασία Γεωργιάδου, μάς είπε τα εξής:

"Η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι μία πολύ αξιόλογη ομάδα. Είναι ένας αντίπαλος που ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να τον αντιμετωπίσουμε επάξια. Μπράβο στα κορίτσια, τους άξιζε που κέρδισαν.

Εμείς είμαστε στο πρόγραμμα του προπονητή μας και πιστεύω θα είμαστε έτοιμες τη στιγμή που θα πρέπει να είμαστε. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς αυτό το τουρνουά. Είδαμε τις αδυναμίες μας αλλά και τα δυνατά μας σημεία και, γενικότερα, οτιδήποτε χρειάζεται να δει ένας προπονητής από αυτό και στο πρωτάθλημα θα είμαστε έτοιμοι.

Ο στόχος μας φέτος, αρχικά, είναι να μπούμε στην τετράδα, ούτως ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να διεκδικήσουμε κάτι από το πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να παίρνουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει και τίποτα λιγότερο".

Το βραβείο της πολυτιμότερης παίκτριας του τουρνουά απονεμήθηκε στην 25χρονη ακραία του Παναθηναϊκού, Λίτσα Μερτέκη.

Το "τριφύλλι" και ο ΑΟ Θήρας θα συμμετάσχουν ξανά σε κοινό τουρνουά, τα "Νομίκεια" που διοργανώνει ο σύλλογος της Σαντορίνης και στο οποίο θα λάβουν μέρος εκτός των δύο προαναφερθέντων και οι Πανναξιακός και Μαρκόπουλο.

Related

What's hot? 6600163381656788480

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item