Πλήρης οδηγός για τη φετινή Ευρωλίγκα (μέρος δεύτερο)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΟΥΣΑΡΗΣ Σήμερα ακολουθεί το δεύτερο μέρος με τις ομάδες που συμπληρώνουν το «παζλ» της φετινής Ευρωλίγκα. Ίσως ...
http://www.thecolumnist.gr/2016/10/blog-post_11.html
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΟΥΣΑΡΗΣ
Σήμερα ακολουθεί το δεύτερο μέρος με τις ομάδες που συμπληρώνουν το «παζλ» της φετινής Ευρωλίγκα. Ίσως είναι σχετικά πιο… αδύναμες από αυτές του πρώτου μέρους, όμως έχουν όλα τα φόντα να κάνουν την έκπληξη και γιατί όχι να πρωταγωνιστήσουν.
9) Εφές Αναντολού
Η Αναντολού Εφές έχει αλλάξει ριζικά, έχει ενισχυθεί και μαθαίνει να ζει χωρίς τον Ντάριο Σάριτς, στον οποίον βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό. Οι μεταγραφές που έγιναν δημιούργησαν μια ομάδα με μεγαλύτερη ενέργεια, η οποία έχει ως πρώτο στόχο την είσοδο στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Μετά την άγονη διετία του παλαίμαχου πια Ίβκοβιτς, η Εφές ποντάρει στον Βέλιμιρ Περάσοβιτς για να κάνει ομάδα το πανάκριβο ρόστερ που διαθέτει. Η αναμενόμενη αποχώρηση του Σάριτς για το ΝΒΑ συνιστά πλήγμα, αλλά το ζητούμενο είναι η δημιουργία συνόλου κι όχι η αντικατάσταση μιας εξαιρετικής μονάδας. Τα πρώτα δείγματα γραφής, από τα φιλικά, ήταν άκρως ενθαρρυντικά.
Αστέρι: Μετά την θητεία του στο ΝΒΑ, ο Μπράις Κότον δοκιμάζει την τύχη του στην Ευρωλίγκα και δείχνει έτοιμος να προσφέρει στην ομάδα του και στις δύο πλευρές του παρκέ.
Προπονητής: Βέλιμιρ Περάσοβιτς
Αφίξεις: Βέλιμιρ Περάσοβιτς/προπονητής (Λαμποράλ Κούτσα), Άλεν Όμιτς (Γκραν Κανάρια), Ντεσόν Τόμας (Όστιν Σπερς), Τάιλερ Χάνεϊκατ (Χίμκι), Σαμέτ Γκεγίκ (Καρσίγιακα), Μπράις Κότον (Μέμφις Γκρίζλις), Ντεμίρ Μπερκ (Περτεβνιγιάλ).
Αποχώρησαν: Αχμέτ Τσακί/προπονητής (Άλμπα Βερολίνου), Ντάριο Σάριτς (Φιλαδέλφεια 76ερς), Άλεξ Τάιους (Γαλατάσαραϊ), Μπιρκάν Μπατούκ (Νταρουσάφακα), Νέναντ Κρστιτς (αποσύρθηκε), Τζον Ντίμπλερ (Γαλατάσαραϊ), Εμιρκάν Κοσούτ (Γεσιλγκιρέσουν).
Δύναμη: Ο πάρα πολύ καλός προπονητής της, Βέλιμιρ Περάσοβιτς είναι ένας χαρισματικός διαχειριστής του έμψυχου δυναμικού των ομάδων του. Αν συνδυαστεί με το γενικά πλήρες ρόστερ της Εφές και βρεθεί η κατάλληλη χημεία, η τούρκικη ομάδα θα κάνει όμορφα πράγματα φέτος.
Αδυναμία: Η ομάδα ανανεώθηκε σχεδόν ριζικά, ελάχιστοι παίκτες έμειναν και το «χτίσιμο» άρχισε από το μηδέν. Άρα ίσως η εύρεση σταθερότητας και ομοιογένειας να αργήσει λίγο. Επιπλέον, η φυγή του καλύτερου παίχτη της ομάδας, Ντάριο Σάριτς αφήνει πίσω της κενό που δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί.
10) Γαλατάσαραϊ
Η περσινή επιτυχία της ομάδας ήταν τεράστια. Η Γαλατάσαραϊ μέσω της δύσκολης οδού, αυτής της κατάκτησης του δεύτερου ευρωπαϊκού τίτλου, «τσέκαρε» το φετινό εισιτήριό της στην νέα Eυρωλίγκα. Επιστροφή λοιπόν στο κορυφαίο επίπεδο μέσω Γιούροκαπ για τη τούρκικη ομάδα, που όμως υποχρεώθηκε σε μεγάλη ανανέωση του έμψυχου δυναμικού της. Με όπλο την έδρα, την εμπειρία του προπονητή της και το ταλαντούχο ρόστερ θα «παλέψει» για την είσοδό της στην τελική οκτάδα. Αστέρι: Ρας Σμιθ. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν στέριωσε στο ΝΒΑ, αλλά είναι χαρισματικός σκόρερ και μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Η περσινή επιτυχία της ομάδας ήταν τεράστια. Η Γαλατάσαραϊ μέσω της δύσκολης οδού, αυτής της κατάκτησης του δεύτερου ευρωπαϊκού τίτλου, «τσέκαρε» το φετινό εισιτήριό της στην νέα Eυρωλίγκα. Επιστροφή λοιπόν στο κορυφαίο επίπεδο μέσω Γιούροκαπ για τη τούρκικη ομάδα, που όμως υποχρεώθηκε σε μεγάλη ανανέωση του έμψυχου δυναμικού της. Με όπλο την έδρα, την εμπειρία του προπονητή της και το ταλαντούχο ρόστερ θα «παλέψει» για την είσοδό της στην τελική οκτάδα. Αστέρι: Ρας Σμιθ. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν στέριωσε στο ΝΒΑ, αλλά είναι χαρισματικός σκόρερ και μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Προπονητής: Εργκίν Αταμάν
Αφίξεις: Τζον Ντίμπλερ (Αναντολού Εφές), Τίμπορ Πλάις (Τζαζ), Άλεξ Τάιους (Αναντολού Εφές), Όστιν Ντέι (Αλ Μαναμά), Τζάστιν Ντέντμον (Σιχουάν Μπλου Γουέιλς), Ντιόν Τόμπσον (Μπάγερν Μονάχου), Εμίρ Πρέλτζιτς (Φενέρμπαχτσε), Ρας Σμιθ (Ντέλαγουερ 87ερς), Τσαν Κορκμάζ (Ουσάκ Σπορτίφ), Οράν Χατσίγεβα (Ατζιμπαντέμ).
Αποχώρησαν: Έρικ ΜακΚόλουμ (Μπεϊκόνγκ Φλάι Ντράγκονς), Στεφάν Λάσμε (τιμωρημένος), Κάλεμπ Γκριν (Τραμπζονσπόρ), Κέρτις Τζέρελς (Χάποελ Ιερουσαλήμ), Τσακ Ντέιβις (ελεύθερος), Ντούσαν Τσαντεκίν (Τραμπζονσπόρ).
Δύναμη: Η αφιλόξενη και «καυτή» έδρα της θα ενισχύσει τους παίχτες της ομάδας κάνοντας παράλληλα δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων της.
Αδυναμία: Η Γαλατάσαραϊ θα βιώσει ένα «σοκ» κατά τη μετάβαση της απ’ το Γιούροκαπ στην Ευρωλίγκα και είναι ζήτημα το αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
11) Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο
Έχοντας καθιερωθεί ως πρώτη δύναμη στην Ιταλία, η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο επιζητά την ευρωπαϊκή υπέρβαση μετά από διαδοχικές απογοητευτικές σεζόν εκτός συνόρων. Η πρώτη ύλη υπάρχει, καθώς ο Γιάσμιν Ρέπεσα έμεινε στο τιμόνι, ενώ έγιναν καλές προσθήκες με κυριότερες των Ραντούλιτσα, Ντράγκιτς και Χίκμαν που είναι παίχτες οι οποίοι θα προσφέρουν και θα πάνε ένα βήμα μπροστά την ομάδα.
Αστέρι: Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έχει όλα τα φόντα για να γίνει ο ηγέτης της Αρμάνι. Ο Γιάσμιν Ρέπεσα τού αφαίρεσε την αρχηγεία για να τον συνετίσει και μένει να φανεί αν ο Ιταλός φόργουορντ θα αποδώσει σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητές του. Οπότε, η εικόνα και η διάθεση του Τζεντίλε θα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την Αρμάνι, καθώς δε πρέπει να ξεχνάμε πως ο νεαρός άσος αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα.
Προπονητής: Γιάσμιν Ρέπεσα
Αφίξεις: Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Παναθηναϊκός), Ρίκι Χίκμαν (Φενέρμπαχτσε), Ζόραν Ντράγκιτς (Χίμκι), Αγούντου Αμπάς (Καντού), Ντάβιντε Πασκόλο (Τρέντο), Σιμόνε Φοντέκιο (Βίρτους Μπολόνια), Αντρέα Λα Τόρε (Μπιέλα).
Αποχώρησαν: Όλιβερ Λαφαγέτ (Μάλαγα), Τσαρλς Τζένκινς (Ερυθρός Αστέρας), Εστέμπαν Μπατίστα (ελεύθερος).
Δύναμη: Κράτησε έναν καλό κορμό, τον ίδιο προπονητή και έκανε στοχευμένες κινήσεις. Δεν μπορεί να πάει χειρότερα από πέρσι στην Ευρωλίγκα και σίγουρα στοχεύει σε μια καλή πορεία.
Αδυναμία: Η αλήθεια είναι πως η Μιλάνο δεν αποδυναμώθηκε σε κανένα τομέα. Οι μεταγραφικές κινήσεις ήταν εξαιρετικές, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε δεν πήγε στο ΝΒΑ και ο Γιάσμιν Ρέπεσα έχει ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ που μπορεί να έχει βλέψεις για κάτι καλό τη φετινή σεζόν. Το υπάρχον υλικό ξεχειλίζει από επιθετικό ταλέντο, αλλά μάλλον υστερεί σε σκληράδα και αποτελεσματικότητα στην άμυνα.
12) Ερυθρός Αστέρας
Ο Ερυθρός Αστέρας τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στο πρωτάθλημα της χώρας του και στην Αδριατική Λίγκα, ενώ από την παρθενική του συμμετοχή την σεζόν 2013-14 στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση συνεχίζει να κάνει βήματα προόδου. Για άλλη μια χρονιά είδε παίκτες που ανέδειξε να αποχωρούν. Ζίρμπες και Μίλερ έφυγαν μαζί για τη Μακάμπι, με την ομάδα να χάνει τη δύναμή της κάτω από τη ρακέτα. Η ουσιαστική ενίσχυση με Κούζμιτς, Μπιέλιτσα και Τζένκινς σε συνδυασμό με τη διαρκή προώθηση νέων ταλέντων δημιουργεί αισιοδοξία για μια πορεία εφάμιλλη της περσινής.
Προπονητής: Ντέγιαν Ράντονιτς
Αστέρι: Ο Στέφαν Γιόβιτς εξελίσσεται σε "εγκέφαλο" του Ερυθρού Αστέρα. Ωριμάζει διαρκώς και η εκπληκτική έφεσή του στις ασιστ τον καθιστά υπερπολύτιμο.
Αφίξεις: Όγκνιεν Κούζμιτς (Παναθηναϊκός), Τσαρλς Τζένκινς (Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο), Μίλκο Μπιέλιτσα (Νταρουσάφακα), Πέταρ Ρακίτσεβιτς (Μέταλατς).
Αποχώρησαν: Μάικ Τσίρμπες (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Κουίνσι Μίλερ (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Τάρενς Κίνσεϊ (Χάποελ Ιερουσαλήμ).
Δύναμη: Η «καυτή» έδρα του Ερυθρού Αστέρα είναι πραγματικό «κολαστήριο» από το οποίο πολύ δύσκολα θα περάσουν οι υπόλοιπες 15 ομάδες της διοργάνωσης.
Αδυναμία: Η απώλεια Κουίνσι Μίλερ και Μάικ Ζίρμπες στερεί από τον Ερυθρό Αστέρα ένα από τα τοπ δίδυμα ψηλών στην Ευρωλίγκα και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη «γραμμή κρούσης» της ομάδας.
13) Ζαλγκίρις Κάουνας
Για ακόμα μία σεζόν, η πιο ιστορική ομάδα της Λιθουανία δίνει το παρών στην κορυφαία διοργάνωση, γνωρίζοντας πάντως πως η τύχη της για κάτι σπουδαίο είναι περιορισμένη. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «λανσάρει» κάτι εντελώς καινούργιο, αφού δεν διαθέτει ούτε έναν Αμερικανό στο ρόστερ της ομάδας. Η Ζαλγκίρις ανέβασε το σταθερά χαμηλό μπάτζετ και ταυτόχρονα τον πήχη των προσδοκιών της. Παίκτες όπως οι Πάνγκος, Βέστερμαν, Λίμα και Καβαλιάουσκας αυξάνουν την ποιότητα του ρόστερ που θα έχει στα χέρια του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που αρχίζει για πρώτη φορά σεζόν ως πρώτος προπονητής.
Προπονητής: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Αστέρι: Ο Κέβιν Πάνγκος μετά από εξαιρετική παρουσία στο ισπανικό
πρωτάθλημα μπορεί να γίνει ο αρχηγός της Ζαλγκίρις. Γκαρντ με τρομερή
έφεση στο σκοράρισμα,γρήγορα πόδια και αθλητικό κορμί αποτελεί σίγουρα
αναβάθμιση στην περιφέρεια της ομάδας ειδικά μετά την φυγή του σταθερού
και αξιόπιστου Μάντας Καλνιέτις.
Αφίξεις: Αρτούρας Μιλάκνις (Ούνιξ Καζάν), Αουγκούστο Λίμα (Ρεάλ Μαδρίτης), Κέβιν Πάνγκος (Γκραν Κανάρια), Λέο Βέστερμαν (Λιμόζ), Αντάνας Καβαλιάουσκας (Λιέτουβος Ρίτας).
Αποχώρησαν: Ίαν Βουγιούκας (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Ολιβιέ Χάνλαν (Λε Μαν), Τζερόμ Ραντλ (36ερς Αδελαΐδας), Κάσπαρς Βετσβάγκαρς (Ρίγα), Μαρτίνας Πότσιους (Μούρθια), Σιμ-Σάντερ Βένε (Νίζνι).
Δύναμη: Ασφαλώς η έδρα. Η «Ζαλγκίριο Αρένα» θα είναι κάθε βράδυ γεμάτη, έστω και αν η ομάδα χάνει και δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες διάκρισης.
Αδυναμία: Κακά τα ψέματα, η Ζαλγκίρις έχει ένα από τα «φτωχότερα» ρόστερ στην Ευρωλίγκα. Επιπλέον, έχασε ένα σημείο αναφοράς. Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν πέρσι ένας από τους καλύτερους παίκτες για τους Λιθουανούς, αποτελώντας σημείο αναφοράς στη ρακέτα και πηγή πόντων, αλλά και δημιουργίας από το low post. Ο Έλληνας σέντερ, όμως, αποχώρησε παρά την πρόταση ανανέωση που τού έγινε και ο Αουγκούστο Λίμα με τον Αντάνας Καβαλιάουσκας αποκτήθηκαν για να καλύψουν το κενό τους. Δεν είναι όμως βέβαιο αν οι συγκεκριμένοι παίκες είναι σε θέση να γίνουν σταθερές στο επιθετικό παιχνίδι της Ζαλγκίρις.
14) Μπάμπεργκ
Μετά την εκπληκτική περσινή της σεζόν, η Μπάμπεργκ δικαιούται να στοχεύει ψηλά. Με εξαίρεση την αποχώρηση του Γουοναμέικερ δεν υπήρξε άλλη απώλεια, ενώ Κοζέρ και Βερεμένκο αποτελούν δοκιμασμένες λύσεις για το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι και του Νίκου Ζήση. Οι Γερμανοί στην ανανεωμένη φετινή Eυρωλίγκα θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό, αλλά η πορεία τους εξαιτίας της αλλαγής του συστήματος διεξαγωγής της διοργάνωσης, εξαρτάται και από τις άλλες ομάδες.
Αστέρι: Ο δικός μας Νίκος Ζήσης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή της Μπάμπεργκ. Ο 33χρονος Έλληνας γκαρντ είναι χαρισματικός σκόρερ και αυτό σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία και το «εγκεφαλικό» του παιχνίδι τον καθιστά διαρκή απειλή για τις αντίπαλες άμυνες και «εργαλείο» στα χέρια του Τρινκιέρι.
Προπονητής: Αντρέα Τρινκιέρι
Αφίξεις: Φαμπιάν Κοζέρ (Μπασκόνια), Βλάντιμιρ Βερεμένκο (Ρέτζιο Εμίλια), Μαόντο Λο (κολέγιο Κολούμπια).
Αποχώρησαν: Μπραντ Γουοναμέικερ (Νταρουσάφακα).
Δύναμη: Η διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους του περσινού κορμού, αλλά και του Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο, προσφέρει σταθερότητα στην ομάδα. Οι μεταγραφές ήταν λίγες, αλλά στοχευμένες. Επίσης, η Μπάμπεργκ είναι ιδιαιτέρως δυνατή μέσα στην έδρα της όπου πέρυσι, μεταξύ άλλων, νίκησε την Νταρουσάφακα, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Μπαρτσελόνα, τον Ολυμπιακό, την Χίμκι, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Λαμποράλ Κούτσα - ενώ είναι ικανή για... ζημιές κι εκτός έδρας.
Αδυναμία: Η αποχώρηση του Μπραντ Γουοναμέικερ δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά από τη στιγμή που δεν αντικαταστάθηκε με παίκτη που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Το απρόβλεπτο επιθετικό του παιχνίδι ίσως λείψει σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή που όμως μπορεί-κάποιες στιγμές-να βραχυκυκλώσει.
15) Νταρουσάφακα
Αυτή θα είναι η δεύτερη σεζόν της Νταρουσάφακα στα «σαλόνια» της Eυρωλίγκα, αφού η διοργανώτρια αρχή της έδωσε wild card. Το χρήμα είναι το μεγάλο της όπλο και ο λόγος που συμμετέχει στην Ευρωλίγκα μολονότι δεν έχει να επιδείξει καμία επιτυχία Ο χορηγός «Dogus» επένδυσε ξανά πολλά χρήματα και οι στόχοι πλέον είναι αρκετά υψηλοί. Αυτό ήταν αρκετό για να ξαναφέρει στην Ευρώπη μετά από ενάμιση χρόνο στους Καβαλίερς τον γνωστό προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ. Στην πρώτη του δουλειά μετά το ΝΒΑ, ο 57χρονος τεχνικός καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ με πολλές δυνατότητες και μια διοίκηση με απαιτήσεις.
Αστέρι: Μπραντ Γουοναμέικερ. Ο Αμερικανός γκαρντ βγήκε στο μεταγραφικό παζάρι με ετήσιες οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως του 1.500.000 ευρώ και η Νταρουσάφακα που δεν έχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα έσπευσε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Τα αθλητικά του προσόντα, το μακρινό σουτ και το απρόβλεπτο παιχνίδι του είναι στοιχεία που τον καθιστούν κίνδυνο για τους αντιπάλους των Τούρκων.
Προπονητής: Ντέιβιντ Μπλατ
Αφίξεις: Ντέιβιντ Μπλατ/προπονητής (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Μπραντ Γουοναμέικερ (Μπάμπεργκ), Τζέιμς Άντερσον (Σακραμέντο Κινγκς), Γουίλ Κλίμπουρν (Χάποελ Χολόν), Ντάιρις Μπέρτανς (Μπιλμπάο), Μπιρκάν Μπατούκ (Αναντολού Εφές), Αντριάν Μερμάν (Μπάνβιτ).
Αποχώρησαν: Οκτάι Μαχμούτι/προπονητής (ελεύθερος), Μίλκο Μπιέλιτσα (Ερυθρός Αστέρας), Ρέτζι Ρέντινγκ (Μπάγερν Μονάχου), Τζαμόν Γκόρντον (ελεύθερος), Εμίρ Πρέλτζιτς (Γαλατάσαραϊ), Σερχάτ Τσετίν (ελεύθερος), Έρβιν Ντάντλεϊ (ελεύθερος), Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι (ελεύθερος).
Δύναμη: Έχει έναν προπονητή-ηγέτη που έχει αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί ομάδες με πολύ καλό ρόστερ, όπως αυτό της τούρκικης ομάδας.
Αδυναμία: Είναι ομάδα χωρίς εμπειρία και παραστάσεις από την διοργάνωση που δεν είναι σίγουρο αν με τα πολλά χρήματα μπορεί σε ένα καλοκαίρι να φτιάξει αξιόπιστη και σταθερή ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει.
16) Ούνιξ Καζάν
Έπειτα από μία σεζόν απουσίας, η Ούνικς Καζάν επιστρέφει στην Eυρωλίγκα έχοντας κρατήσει τον βασικό της κορμό. Η επιστροφή της έγινε αθόρυβα. Με μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με το παρελθόν, αλλά λιγότερες αλλαγές στο ρόστερ και μεγαλύτερη ομοιογένεια, θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστική, χωρίς να πείθει πως μπορεί να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Συνολικά, αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η ομάδα του Καζάν δίνει το παρών στην Eυρωλίγκα, έχοντας φυσικά τον Κώστα Καϊμακόγλου ως αρχηγό που βρίσκεται στη Ρωσία από το 2012 και έχει «δεθεί» με την Ούνικς.
Αστέρι: Ο Κιθ Λάνγκφορντ μπορεί να έχει μεγαλώσει λίγο, αλλά παραμένει
ένας σπουδαίος σκόρερ που μπορεί να κάνει τη διαφορά και πετύχει πόντους
με οποιονδήποτε τρόπο.
Αφίξεις: Πάβελ Αντίποφ (Ζενίτ), Εβγκένι Βορόνοφ (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Κότι Κλαρκ (Καπιτάνες ντε Αρεσίμπο).
Αποχώρησαν: Βαλερί Λιχοντέι (Χίμκι).
Δύναμη: Η διατήρηση κορμού και προπονητή προσφέρει στην Ούνιξ μία ασφάλεια και μια καλή βάση εκκίνησης για τη νέα σεζόν. Ουσιαστικά, δεν ενισχύθηκε σε μία συγκεκριμένη θέση, αλλά συνολικά καθώς φρόντισε να προσθέσει βάθος στο ρόστερ της με παίκτες που θα μπορούν να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν ποιοτικές ανάσες.
Αδυναμία: Με μία πρώτη ανάγνωση, δεν μπορεί να πει κανείς πως η Ούνιξ παρουσιάζει αποδυνάμωση σε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού. Και αυτό γιατί όταν αποχωρούν δύο παίκτες και αποκτώνται συνολικά τέσσερις, τότε δεν μπορεί να γίνει λόγος για πολύ μεγάλη απώλεια. Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα μπορέσει να έχει αξιώσεις για κάτι μεγάλο στην διοργάνωση.
Αυτό που μένει να ευχηθούμε είναι να δούμε μια όμορφη ,ανταγωνιστική διοργάνωση και πολλές επιτυχίες για τις ελληνικές ομάδες. Καλή μπασκετική χρονιά να έχουμε!