Ολυμπιακός - Μαρκόπουλο 3-0 σετ, δηλώσεις Λαμπρούση-Νικολάκη και photostory

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ του Μαρκόπουλου στον αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο "Μελί...


Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ του Μαρκόπουλου στον αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη", στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ γυναικών. Οι "ερυθρόλευκες" σημείωσαν έτσι τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας τις αντιπάλους τους στη δεύτερη ήττα τους.

Παίζοντας για πρώτη φορά φέτος στην έδρα τους, οι παίκτριες του Ολυμπιακού έδειξαν από το πρώτο σετ αποφασιστικότητα να πάρουν το ματς, "χτίζοντας" μια διαφορά 8-3. Με τη Mercado στο σερβίς, το Μαρκόπουλο πίεσε και μείωσε στον πόντο (10-9), αλλά με "όπλο" το μπλοκ ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι απόσταση ασφαλείας (16-9). Το σετ έφτασε στο 24-12 κι εκεί, κάτι η χαλάρωση των γηπεδούχων κάτι η απελευθέρωση από το άγχος των φιλοξενούμενων, έφερε το σκορ στο 24-17, με ένα σερί 5-0. Η Κατερίνα Γιώτα όμως "έγραψε" το τελικό 25-17.

Στο δεύτερο σετ, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά κεφάλι και συντηρούσε μια διαφορά μέχρι και τη λήξη (6-2, 8-4, 13-8, 18-11). Το Μαρκόπουλο προσπάθησε να πιέσει, ήταν ανταγωνιστικό, χωρίς όμως να έχει αρκετά αποθέματα να ανατρέψει την κατάσταση. Οι φιλοξενούμενες είχαν καλό μπλοκ, το οποίο βοήθησε στο να μειώσουν από 24-17 σε 24-20, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε το νικητήριο πόντο και έκανε το 2-0.

Στο τρίτο σετ, τα πράγματα είχαν σχεδόν κριθεί και οι "ερυθρόλευκες" μπήκαν με διάθεση να τελειώσει η δουλειά. Η διαφορά ήταν εξ αρχής μεγάλη και μη ανατρέψιμη, έφτασε το double score (20-10) και το 3-0 έγινε με 25-12.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η κεντρικός του Ολυμπιακού Τζίνα Λαμπρούση μίλησε στο "The Columnist", τονίζοντας τα εξής:

"Δεν κάναμε την ιδανική αρχή στο πρωτάθλημα, αλλά σιγά-σιγά βρίσκουμε ρυθμό. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις ιδιαίτερα πάνω στα λάθη που κάναμε στη Σαντορίνη, τα οποία δεν έπρεπε να γίνουν. Στη συνέχεια, πήραμε σχετικά εύκολα το τρίποντο στη Βούλα και ήρθαμε σήμερα να πετύχουμε νέα νίκη απέναντι στο Μαρκόπουλο, που έχει φτιάξει μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Στο σημερινό παιχνίδι, μεγάλο ρόλο έπαιξε το μπλοκ-άμυνα. Κάναμε κάποια εύκολα λάθη αλλά με τη δουλειά και τον καιρό θα αρχίσουμε να διορθωνόμαστε και να δενόμαστε ακόμη περισσότερο, ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικές, πράγμα απαραίτητο γιατί στο άμεσο μέλλον μας περιμένουν κάποια παιχνίδια για την Ευρώπη. Μην το ξεχνάμε αυτό".

Σχολιάζοντας τα ευρωπαϊκά ματς που ακολουθούν, η 24χρονη άσος επεσήμανε: "Σίγουρα κοιτάμε με αισιοδοξία την Ευρώπη. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή ομάδα και το παιχνίδι μας είναι λίγο πιο γρήγορο. Πάμε με χαμηλά το κεφάλι, να πάρουμε αρχικά τη ρεβάνς από την CSM και έπειτα να συνεχίσουμε, διότι η κλήρωση που έχουμε δεν είναι εύκολη. Σε κάθε περίπτωση, έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας".

Από την πλευρά του Μαρκόπουλου, ο προπονητής Γιάννης Νικολάκης έκανε τη δική του τοποθέτηση στο "The Columnist":

"Το θέμα είναι να σταθείς καλά. Προς Θεού, το ζητούμενο δεν ήταν η νίκη σήμερα. Ξέραμε με ποιον παίζουμε και την ιστορία του και την ομάδα που έχει. Εμείς θέλαμε να κάνουμε μια προσπάθεια και την κάναμε. Σταθήκαμε αξιοπρεπέστατα. Αυτό ήταν και το ζητούμενο, καθώς οι στόχοι μας είναι τελείως διαφορετικοί από τους στόχους του Ολυμπιακού. Στο Μαρκόπουλο φτιάχνουμε μια καινούργια ομάδα και σιγά-σιγά θα δούμε το αποτέλεσμα, είτε είναι σε ένα είτε σε δύο είτε σε τρία χρόνια. Στόχοι για φέτος είναι να ετοιμάσουμε μια ομάδα έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσει και να είναι κοντά στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος".

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα
(Κάντε "κλικ" για μεγέθυνση)









Related

What's hot? 5293328905060797543

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item