Ολυμπιακός - ΠΑΟ 3-2. Δηλώσεις Λαμπρούση και Καζάζη

Νικητής με 3-2 σετ αναδείχθηκε χθες ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι κορυφής για γερά νεύρα και με δι...


Νικητής με 3-2 σετ αναδείχθηκε χθες ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι κορυφής για γερά νεύρα και με διαρκείς ανατροπές στο κλειστό γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη", στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ γυναικών. Οι νταμπλούχες Ελλάδας, αν και βρέθηκαν πίσω με 1-2 σετ, στο τέλος κατάφεραν να γυρίσουν το εις βάρος τους σκορ παίρνοντας μία νίκη που τις φέρνει μεν σε απόσταση ενός βαθμού από τον Παναθηναϊκό, πλην όμως σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό της Σάσκια Χίππε. 

Στο πρώτο σετ οι δυο ομάδες αρχικά βρίσκονταν κοντά στο σκορ (6-6) κυρίως χάρη στις μεγάλες άμυνες που έβγαζε η λίμπερο των πρασίνων Πέννυ Ρόγκα. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχες, βρήκαν το ρυθμό τους και στηριζόμενες στην πίεση στο σέρβις αλλά και στο επιθετικό κρεσέντο της Λαζάρεβιτς και κυρίως της Χίππε, πήρε γρήγορα μία διαφορά πέντε πόντων (15-10) το οποίο διαρκώς διεύρυνε (19-12 και 22-14) για να φτάσουμε στο τελικό 25-15 δια χειρός Τσίμα. 

Στο δεύτερο σετ οι ερυθρόλευκες μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν γρήγορα με 4 πόντους (5-1) στηριζόμενες τόσο στην επίθεση όσο και στα λάθη των αντιπάλων τους. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με αντεπίθεση διαρκείας έφερε το σκορ στα ίσια (10-10). Στη συνέχεια η Χίππε έκανε το 14-13 όμως προσγειώθηκε άτσαλα και τραυματίστηκε στο πόδι με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Αυτή η εξέλιξη φάνηκε να επηρεάζει τις ερυθρόλευκες οι οποίες, αν και προηγήθηκαν με 19-17 στη συνέχεια δέχτηκαν ένα σερί 3-0 από τον ΠΑΟ, ο οποίος στηριζόμενος στις τρομερές άμυνες της Ρόγκα αλλά και στο μπλοκ τελικά πήρε το σετ με 22-15. 

Στο τρίτο μέρος οι φιλοξενούμενες επέβαλαν το ρυθμό τους από την αρχή προηγούμενες με 1-6 και 6-16 απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που φαινόταν εντελώς χαμένος πέφτοντας σε αλλεπάλληλα λάθη. Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του σετ και παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκες προσπάθησαν να αντιδράσουν κυρίως με Τσίμα και Μαλασάι πλησιάζοντας στους 6 (15-21), στο τέλος η Ρίτσι τελείωσε το σετ υπέρ της ομάδας της με 25-18. 

Στο τέταρτο σετ οι δυο ομάδες με τον Ολυμπιακό να πιέζει στο σέρβις και στο μπλοκ και τον Παναθηναϊκό να βγάζει πολύ καλές άμυνες (24-22). Από εκεί και μετά το παιχνίδι παίχτηκε στην κόψη του ξυραφιού με τις πράσινες να προηγούνται με 24-25 στηριζόμενες σε δύο συνεχόμενα λάθη των Πειραιωτισσών, στη συνέχεια η Λαζάρεβιτς ανταπάντησε ισοφαρίζοντας σε 25-25, με την Κωνσταντινίδου να κάνει το 25-26 σε πρώτο χρόνο. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ισοφάρισε σε 26-26, ύστερα από υπέρβαση που καταλογίστηκε στη Φιλντ, μία απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, με τις ερυθρόλευκες να παίρνουν τελικά το σετ με 29-27 στηριζόμενες σε Μαλασάι και Γιώτα. 

Στο τάι-μπρεϊκ, οι δύο ομάδες βρίσκονταν πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (5-5 και 10-10) με τον Παναθηναϊκό να κρατιέται ουσιαστικά στο παιχνίδι από την Κωνσταντινίδου. Χάρη όμως στη Λαζάρεβιτς και τη Μαλασάι οι κόκκινες πήραν μία διαφορά 3 πόντων σε πολύ κρίσιμο σημείο (14-11) με το σετ και το παιχνίδι να λήγει υπέρ τους ύστερα από το λάθος σέρβις της Μερτέκη που έστειλε την μπάλα στο φιλέ.

Η κεντρική του Ολυμπιακού Τζίνα Λαμπρούση δήλωσε στο "The Columnist":

"Η αλήθεια είναι ότι σήμερα κάναμε πολύ εύκολα λάθη, επηρεασμένες εν μέρει και από τον τραυματισμό της Σάσκια, κάτι που φάνηκε ειδικά στο τρίτο σετ, στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του οποίου δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένες και είχαμε αρκετά μεγάλη διαφορά στο σκορ με τον Παναθηναϊκό. Το καλό είναι ότι στα επόμενα σετ μπήκαμε πιο δυναμικά, συγκεντρωθήκαμε περισσότερο, βγάλαμε κάποιες καλές άμυνες κι εν τέλει καταφέραμε και πήραμε τη νίκη που τη θέλαμε πάρα πολύ όλες μας. Θα ήθελα πάρα πολύ να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε σήμερα και μας στήριξε κι ευελπιστώ να συνεχίσει έτσι και στα επόμενα παιχνίδια καθώς για εμάς η παρουσία του είναι πολύ σημαντική σε κάθε αγώνα." 

Αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και τον τραυματισμό της Χίππε, η διεθνής του Ολυμπιακού τόνισε:

"Ως προς τη βαθμολογία είμαστε μεν στο -1, όμως επειδή το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο, κάθε ματς είναι διαφορετικό, οι ανατροπές είναι μέσα στο παιχνίδι κι έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα μου, είμαι πολύ αισιόδοξη ότι στο τέλος η αποτίμηση θα είναι θετική για εμάς. Ως προς τη Σάσκια, της αφιερώνω σήμερα τη νίκη κι εύχομαι να είναι γρήγορα και πάλι κοντά μας για να συνεχίσουμε την πορεία μας ενωμένες προς την κορυφή."

Από την πλευρά του ο τεχνικός των πρασίνων Δημήτρης Καζάζης επεσήμανε στο "The Columnist":

"Η διαιτητής πρέπει να προβληματιστεί, όχι εμείς. Η φάση είναι πεντακάθαρη και το παιχνίδι τελειώνει 3-1 και η απόφαση αυτή αλλάζει όλη τη ροή του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα όμως, στο τέλος, δεν ήμασταν ψύχραιμοι και νομίζω ότι παρότι σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, μας αδικεί αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα υπάρχει ο εκνευρισμός από την απόφαση, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να προσαρμόζεσαι, να ηρεμείς και να συνεχίζεις την προσπάθεια. Είχαμε μία καλή εικόνα σήμερα και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Ένα διαιτητικό λάθος μάς στέρησε τη νίκη και το τρίποντο στην έδρα του Ολυμπιακού. Είμαι ευχαριστημένος για τα κορίτσια, ήταν το πρώτο δυνατό τεστ εκτός έδρας και τα πήγαν καλά".

Στιγμιότυπα από το ντέρμπι

 







ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 8 (3/16 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 22 (17/38 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 46% υπ - 38% άριστες), Μαλασάι 16 (14/53 επ, 2 άσσοι, 38% υπ - 25% άριστες), Λαμπρούση 4 (3/11 επ, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 7 (3/4 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Χίππε 10 (8/19 επ, 2 άσσοι) / Κονόμι (λ, 40% υπ - 27% άριστες), Κοκκινάκη (λ), Βλαχάκη 1 (μπλοκ), Τσίμα 10 (8/33 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ 50% υπ - 25% άριστες), Εμμανουηλίδου, Τέζα

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Καζάζης): Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου 19 (15/21 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Πολ 14 (11/42 επ, 3 άσσοι, 68% υπ - 58% άριστες), Μερτέκη 23 (20/48 επ, 3 μπλοκ), Ρίτσι 11 (10/34 επ, 1 άσσος, 31% άριστες - 22% άριστες), Φιλντ 6 (4/21 επ, 2 μπλοκ) / Ρόγκα (λ, 50% υπ - 36% άριστες), Λαγουδάκη, Καββαδία, Καρπουζά 2 (2/2 επ)

Related

What's hot? 4677120976477572211

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item