Έλενα Μιλεντίγιεβιτς: "Ευλογημένη που με επέλεξε ο Ολυμπιακός"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ  Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό σε ηλικία μόλις πέντε ετών δοκιμάζοντας τις...

Elena Milentigievits - thecolumnist.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ 

Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό σε ηλικία μόλις πέντε ετών δοκιμάζοντας τις δυνατότητές της στο τένις, το μπάσκετ και το tae kwon do. Μία τυχαία όμως επαφή με το βόλεϊ στα οκτώ της χρόνια στάθηκε αρκετή για να πειστεί ότι αυτό ήταν το άθλημα που την εξέφραζε.

Πρώτος σταθμός της ο Α.Ο. Αιγάλεω με τον οποίο κατέκτησε 4 πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ Παγκορασίδων και Νεανίδων (2011-2014), βραβευόμενη μάλιστα ως καλύτερη επιθετικός και MVP της διοργάνωσης το 2014, ενώ το 2015 κατέκτησε και την άνοδο στην Α2 με τη γυναικεία ομάδα. 

Το επόμενο βήμα στην πορεία της ήταν όμως και το πλέον εντυπωσιακό καθώς σε ηλικία μόλις 16 ετών εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού με τον οποίο, από την πρώτη κιόλας χρονιά, κατέκτησε το double ως μέλος της πρώτης ομάδας του συλλόγου όπως και το πρωτάθλημα Κορασίδων ΕΣΠΕΔΑ. 

Ο λόγος για ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ, τη δεκαεπτάχρονη διεθνή ακραία του Ολυμπιακού Έλενα Μιλεντίγιεβιτς, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο "The Columnist" για το πώς αισθάνεται αγωνιζόμενη στο μεγάλο Λιμάνι, την εμπειρία της Α1, τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ αθλητικών και μαθητικών υποχρεώσεων, τα όνειρά της για το μέλλον και πολλά άλλα. 

- Ξεκίνησες την ενασχόληση με τον αθλητισμό από πολύ νωρίς. Τι σε οδήγησε στον κόσμο του βόλεϊ;

Ε.Μ.: "Για την ακρίβεια ξεκίνησα από 5 ετών με τένις, μπάσκετ και tae kwon do. Στα 8 μου παρακολούθησα live έναν αγώνα βόλεϊ γυναικών και αισθάνθηκα ότι ήταν το άθλημα με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ πιο ουσιαστικά. Γράφτηκα τότε στην ομάδα βόλεϊ του Α.Ο Αιγάλεω όπου αγωνίστηκα μέχρι τα 16 μου και στην συνέχεια ήρθε η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό."

- Διανύεις ήδη τη δεύτερη σεζόν σου στον Ολυμπιακό. Πώς αισθάνεσαι ως μέλος του συλλόγου;

Ε.Μ.: "Αισθάνομαι ευλογημένη που ο Ολυμπιακός με επέλεξε να αγωνιστώ με τα χρώματά του! Με αγκάλιασαν όλοι: προπονητές, συμπαίκτριες, παράγοντες και κυρίως αυτός ο σπουδαίος φίλαθλος κόσμος του συλλόγου που με συγκινεί με την υποστήριξη και τις εκδηλώσεις θαυμασμού του! Ως μέλος του Ολυμπιακού, του μεγαλύτερου και ενδοξότερου συλλόγου της Ελλάδας, νιώθω την υποχρέωση να συνεισφέρω τα μέγιστα στην προσπάθεια να είναι η ομάδα μου πάντα νταμπλούχος και με την υψηλότερη διάκριση στην Ευρώπη."

- Από την πρώτη κιόλας χρονιά συμμετέχεις στις αποστολές του πρωταθλητή Ελλάδας περνώντας μάλιστα αρκετές φορές ως αλλαγή στους αγώνες της Α1, όπως συνέβη και πρόσφατα απέναντι στους Μακεδόνες Αξιού. Πόσο σημαντική είναι αυτή η εμπειρία για μία αθλήτρια της ηλικίας σου;

Ε.Μ.: "Είναι σημαντικότατη η εμπειρία αυτή στην ηλικία που βρίσκομαι! Ξεκινώντας από την προπόνηση και συνεχίζοντας στους αγώνες της Α1 με τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, έχω την μεγάλη ευκαιρία να δουλεύω στο υψηλότερο επίπεδο προπονητικής και να συμμετέχω στο δυνατότερο πρωτάθλημα της Ελλάδας."

Elena Milentigievits 2 - thecolumnist.gr

- Πώς σε αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτριές σου στην πρώτη ομάδα, δεδομένου ότι είσαι αρκετά μικρότερη από εκείνες;

Ε.Μ.: "Από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε είναι κοντά μου με τις συμβουλές και τις προτροπές τους! Έχουν τέτοια ομαδικότητα και συνεργασία που κάνουν την προπόνηση και τον αγώνα, ιδανικά!"

- Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μετρώντας τέσσερα συνεχόμενα νταμπλ στην Α1 γυναικών. Πώς βλέπεις τη φετινή σεζόν;

Ε.Μ.: "Πιστεύω βαθιά ότι και τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός θα είναι νταμπλούχος και μάλιστα με ευρωπαϊκή διάκριση! Αυτός είναι ο στόχος μας για τον οποίο δουλεύουμε καθημερινά σκληρά, με πειθαρχία, υπομονή και επιμονή."

Elena Milentigievits 3 - thecolumnist.gr- Αυτόν τον ενάμιση, περίπου, χρόνο που βρίσκεσαι στον Πειραιά έχεις συνεργαστεί στα πλαίσια τόσο των ακαδημιών όσο και της ομάδας γυναικών με τρεις διαφορετικούς προπονητές, το Σπύρο Σαραντίτη, τον Αντώνη Τσακιρόπουλο και φυσικά τον Μπράνκο Κοβάσεβιτς. Τι αισθάνεσαι ότι έχεις κερδίσει μέχρι τώρα από τον κάθε ένα ξεχωριστά ως αθλήτρια ή ενδεχομένως και γενικότερα ως άνθρωπος;

Ε.Μ.: "Οι προπονητές μου είναι εξαιρετικοί, άλλωστε όπως έχω ήδη διαπιστώσει ο Ολυμπιακός συνεργάζεται πάντα με τους καλύτερους! Το υψηλό επίπεδο προπόνησης, το αίσθημα δικαιοσύνης που έχουν οι ενέργειές τους, το πάθος τους για τη νίκη του Ολυμπιακού, είναι αυτά που μεταλαμπαδεύουν σε μένα καθημερινά και με κάνουν καλύτερη αθλήτρια και άνθρωπο."

- Εκτός από παίκτρια του Ολυμπιακού είσαι και μέλος της εθνικής ομάδας Νεανίδων. Ποια είναι τα συναισθήματά σου όταν αγωνίζεσαι με το εθνόσημο;

Ε.Μ.: "Αρχικά επιλέχτηκα στην εθνική Κορασίδων όπου αγωνίστηκα δύο χρόνια με το εθνόσημο και έπειτα στην εθνική Νεανίδων όπου αγωνίζομαι μέχρι και σήμερα. Όσον αφορά στα συναισθήματα που έχω όταν φοράω το εθνόσημο, αυτά είναι αναμφίβολα έντονα! Πρώτα βέβαια έρχεται η συγκίνηση αλλά γρήγορα τη συγκίνηση διαδέχεται η ευθύνη καθώς είσαι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε κάθε διοργάνωση κι έχεις την υποχρέωση να αγωνιστείς για την χώρα σου όσο το δυνατόν καλύτερα."

- Πόσο εύκολη υπόθεση είναι για μία μαθήτρια της Γ Λυκείου, όπως εσύ, η ισορροπία μεταξύ μαθητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων;

Ε.Μ.: "Αφιερώνω πολλές ώρες και στα δύο. Είναι κοπιαστικό, αλλά τα εξισορροπώ εφόσον θέλω το μέλλον μου να συνδυάζει το ίδιο καλά και επιτυχημένα "Ολυμπιακό και Πανεπιστήμιο"." 

- Τι ρόλο παίζει η οικογένειά σου στην προσπάθεια που κάνεις στο δύσβατο δρόμο του πρωταθλητισμού;

Ε.Μ.: "H οικογένεια μου έχει σημαντικό ρόλο σε όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, ο οποίος στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ με την εθνική Εφήβων το 2015. Οι μεταξύ μας σχέσεις χαρακτηρίζονται από αγάπη, φροντίδα και στήριξη ενώ παράλληλα οι αξίες με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί από την οικογένειά μας μας έχουν διδάξει να αγωνιζόμαστε πάντοτε και να μην τα παρατάμε ποτέ."

Elena Milentigievits 4 - thecolumnist.gr

- Έχεις κάποιο πρότυπο από το χώρο του αθλητισμού;

Ε.Μ.: "Θαυμάζω πολλούς αθλητές και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον."

- Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο;

Ε.Μ.: "Έχω αρκετά μεγάλα όνειρα, τα οποία αφορούν διάφορους τομείς. Το μεγαλύτερο όμως, το οποίο σχετίζεται με την αθλητική μου ζωή στον Ολυμπιακό, είναι να αναδειχθεί ο Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ευρώπης!"

Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος
Email: jskpapadopoulos@gmail.com

Related

What's hot? 9076169259329300216

Δημοσίευση σχολίου

  1. Η Έλενα είναι υπέροχη και έχει στοιχεία αρχηγού, πάντα τα είχε! Γι 'αυτό θα πάει μπροστά! Από μια πρώην συμπαίκτρια και κρυφή θαυμάστρια. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελενα εισαι γουρικι! Οτι ευχηθηκες για τον Ολυμπιακο μας για το 2016-2017 εγινε πραγματικοτητα! Μαθαμε οτι περασες στο Πανεπιστημιο! Συγχαρητηρια αστερι μας! Θελουμε τωρα και τον Ολυμπιακο μας Πρωταθλητη Ευρωπης οπως το ειπες!Παμε με το Θρυλο για πρωτιες και τη νεα χρονια 2017-2018!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item