School Pizza Bar: Ιδανική επιλογή στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Αναζητούσα κάποιον χώρο που να συνδυάζει καλό φαγητό, φυσιολογικό επίπεδο τιμών και όμορφη ατμόσφαιρα. Μου προ...

The Columnist

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Αναζητούσα κάποιον χώρο που να συνδυάζει καλό φαγητό, φυσιολογικό επίπεδο τιμών και όμορφη ατμόσφαιρα. Μου προτάθηκε το "School Pizza Bar" από δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα από τον οποιονδήποτε στο περιβάλλον μου τα μαγαζιά εστίασης της Αθήνας. Δεν περίμενα λοιπόν κάτι λιγότερο από αυτό που είδα.

Το συγκεκριμένο pizza bar βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, ακριβώς απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη είτε μέσω του σταθμού του Μοναστηρακίου είτε του Συντάγματος.

Αισθητικά, ο χώρος σε κερδίζει από την αρχή. Όπως και να το κάνεις, η πρώτη εντύπωση παίζει πάντα το δικό της σημαντικό ρόλο. Καθαρότητα, ομορφιά και ζεστασιά είναι τρεις από τις λέξεις που την αντιπροσωπεύουν. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η ευγένεια του προσωπικού, που ήταν άκρως επαγγελματικό, δεν έκανε τίποτα λιγότερο από αυτά που έπρεπε κι έφερε εις πέρας το έργο του. Αναφορικά με τη μουσική, έπαιζε στην κατάλληλη ένταση, σε σημείο που και να την ακούς αλλά και σημασία ιδιαίτερη να μην της δίνεις.

Δεν προλάβαμε καν να πούμε τη λέξη "πεινάω" γιατί τα πιάτα μας έφτασαν δίχως καθυστέρηση. Δοκιμάσαμε αρχικά μία πράσινη σαλάτα, με κοτόπουλο, παρμεζάνα, ντοματίνια και κρουτόν, που τελικά μας "γέμισε" περισσότερο από το αναμενόμενο. Ακολούθησαν τα κυρίως πιάτα: ταλιατέλες με μπέικον, ρόκα και ντοματίνια και μία spicy πίτσα οκτώ κομματιών που το μέγεθός της και η γεύση της ήταν αντάξια των 10 ευρώ που τιμολογείται.

Τα πιάτα ήταν αρκετά χορταστικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στο υπόλοιπο της ημέρας (εσκεμμένα) δεν είχαμε καταναλώσει κάποιο γεύμα και περίσσεψε κάποια ποσότητα στο τραπέζι μας. Γλυκά δεν πήραμε, ρίχνοντας ωστόσο μία ματιά στα γύρω τραπέζια, φαίνονταν αρκετά δελεαστικά και σίγουρα θα τα δοκιμάσουμε στην επόμενη επίσκεψή μας.

Ήμασταν δύο άτομα και πληρώσαμε λιγότερα από 20 ευρώ ο καθένας για μία σαλάτα, μία μακαρονάδα, μία πίτσα και δύο ποτήρια λευκό κρασί. 

Προσωπικά, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος διότι σε όλα τα επίπεδα το μαγαζί ήταν πολύ καλό και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, ειδικά στους λάτρεις των ζυμαρικών και δη της πίτσας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ιταλικές. Το target group του εξάλλου είναι ευρύτερο, καθώς απευθύνεται και σε οικογένειες και σε φιλικές παρέες και σε ζευγάρια.

Η σελίδα του "School Pizza Bar" στο Facebook: www.facebook.com/SchoolPizzaBar

Μάριος Μάντζος
E-mail: marmantzos20@gmail.com

Related

What's hot? 5344361541414454712

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item