"Ιστορίες των χρωμάτων" στην Dépôt Art Gallery

Η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Ιστορίες των Χρωμάτων θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στη Depot Art ...Η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Ιστορίες των Χρωμάτων θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στη Depot Art Gallery στο Κολωνάκι. 

Στην εισαγωγική ενότητα "Το φως και οι κρυφές του χάρες, τα χρώματα" εισηγητές θα είναι ο κ. Μάνος Στεφανίδης, Αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα "Το χρώμα ως φορέας νοήματος στη τέχνη" και η κα. Χαρίκλεια Μπρεκουλάκη, ερευνήτρια /αρχαιολόγος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με ειδικότητα στη μελέτη της αρχαίας ελληνικής ζωγραφικής και πολυχρωμίας, με θέμα "Το χρώμα στην αρχαία ζωγραφική και το σύγχρονο βλέμμα"

Οι Ιστορίες των Χρωμάτων είναι ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που στοχεύει στην διεύρυνση και στην όξυνση της αντίληψης μας για τα χρώματα και το οποίο αποτελείται από δυο παράλληλες δράσεις, τους Διαλόγους και τα Εργαστήρια. 

Στους Διαλόγους η αντίληψη αυτή διευρύνεται θεωρητικά και ιστορικά. Τα χρώματα διαπερνούν όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής και γι’ αυτό η ιστορία του χρώματος είναι ένα θέμα πολύ ευρύτερο από την ιστορία της ζωγραφικής. Οι προσκεκλημένοι εισηγητές αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, ιστορικοί και ιστορικοί τέχνης, φυσικοί, αρχαιολόγοι, γεωλόγοι, όλοι διακεκριμένοι στο χώρο τους, θα αναπτύξουν το θέμα του χρώματος ο καθένας από τη δική του οπτική. 

Στα Εργαστήρια η αντίληψη για τα χρώματα οξύνεται βιωματικά χρησιμοποιώντας τα χρώματα σαν υλικό. Με αφορμή ένα χρώμα κάθε φορά θα αναπτυχθούν έξι διαφορετικά θέματα με διαφορετική εικαστική προσέγγιση. 

Οι 13 συνολικά συναντήσεις (7 Διάλογοι και 6 Εργαστήρια) διεξάγονται στην Depot Art Gallery κάθε Τετάρτη ξεκινώντας από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 24 Μαΐου 2017.

• Concept, συντονισμός και εισαγωγή στους Διαλόγους: Στέλλα Παναγιωτοπούλου (κοινωνιολόγος – δημοσιογράφος – συγγραφέας).

• Οργάνωση και διδασκαλία των Εργαστηρίων ζωγραφικής: Μαριέλα Κωνσταντινίδου (ζωγράφος)

• Οργάνωση και επιμέλεια στις Ιστορίες των Χρωμάτων: Γωγώ Κολυβήρα  

Για περισσότερες πληροφορίες: Στέλλα Παναγιωτοπούλου – stellapanagiot@yahoo.gr, 
Μαριέλα Κωνσταντινίδου - mariela663@gmail.com,  Γωγώ Κολυβήρα – gogo.kolyvira@gmail.com

Dépôt Art Gallery Νεοφύτου Βάμβα 5, 106 74 Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλ: 210 36 48 174
e-mail: info@depotgallery.gr
Facebook:depotgallery.gr
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:30 Σάββατο 12:00 –16:00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

*Η είσοδος στους Διαλόγους είναι ελεύθερη

Related

What's hot? 2420759704656966766

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item