Συναυλία του Duo-ErgOn-aTastOn στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, US...



Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζουν τη συναυλία του Duo-ErgOn-aTastOn με τίτλο "Ελάχιστα ... Παύσεων". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. 

Το Duo-ErgΟn-a-Taston αποτελείται από την Αγγέλικα Παπανικολάου (πιάνο) και τον Κωνσταντίνο Καριτζή (βιολί). Στην συναυλία, το ντούο θα παρουσιάσει έργα σύγχρονου ρεπερτορίου απ’ όλον τον κόσμο, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο συνθετικά όσο και ερμηνευτικά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αγγέλικα Παπανικολάου, "το "Ελάχιστα παύσεων" είναι μια μουσική σκηνογραφία, συνδεδεμένη με μια αναπαράσταση από ηχητικά γλυπτά, που προκαλεί την αδιάκοπη καλλιτεχνική δημιουργία. Ένα κλειδί εισόδου στον συναισθηματικό κόσμο για μια εσωτερική αναζήτηση". Στην συναυλία θα παρουσιαστούν έργα των: Toru Takemitsu, Fazil Say, Witold Lutoslawski. Επίσης θα παρουσιαστούν σε α’ εκτέλεση το έργο "ΝΟΜΙΟΝ" του Έλληνα σύνθετη και μέλους της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Χρήστου Αναστασίου και το έργο Rapsodie op.38 του Γερμανού σύνθετη Matthias Hutter, ο οποίος θα παρευρεθεί στη συναυλία. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Θόδωρος Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Διευθυντής του Προγράμματος Μουσικής του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University. 

Η Αγγέλικα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε με πτυχίο και δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί, χρυσό μετάλλιο και Α΄ βραβείο. Συνέχισε με ανώτατες σπουδές πιάνου στη Ηοchschule für Musik und Theater Hannover και στη Μουσική Ακαδημία της Καρλσρούης. Έχει βραβευτεί με το Chopin Medallie και έχει ηχογραφήσει CD με έργα του Alberto Ginastera. Eίναι μέλος της γερμανικής Ε.Ρ.Τ.Α και του συλλόγου συνδέσμου μουσικών του Baden Württemberg (T.K.V). Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με πολλές ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης συνθέτες όπως: Arvo Pärt, Tierry Huillet και Mauricio Kagel. Διδάσκει πιάνο, μουσικoαισθητική ρυθμολογία, κινησιογραφία και μουσικοπαιδαγωγικά. Έχει εκδοθεί το βιβλίο της «Το παραμύθι της οδού Πενταγράμμου» (Εκδόσεις Panas Music) και αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξένα μουσικά περιοδικά και εφημερίδες. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα Μουσικής και Θεάτρου στο Ludwig - Maximilians - Universität. Είναι ιδρυτικό μέλος του "TerraEnsembleTrio" και του "Duo-ErgOn-a -TastOn". 

Ο Κωνσταντίνος Καριτζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Ξεκίνησε τις κλασικές του σπουδές στο βιολί σε ηλικία 9 χρόνων στο Ωδείο "Φίλιππος Νάκας" με καθηγήτρια την Δήμητρα Αγγελοπούλου. Το 2000 απέκτησε δίπλωμα βιολιού με βαθμό άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Το 2005 έγινε δεκτός στη σχολή C.M.D.L στο Μelun της Γαλλίας, στο τμήμα Jazz αυτοσχεδιασμού με καθηγητή τον Didier Lockwood. Παράλληλα συμμετείχε σε συναυλίες στο Παρίσι, στη Λυόν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας με διάφορα σύνολα Jazz αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί ως έκτακτο μέλος με πολλές ελληνικές ορχήστρες καθώς και με σύνολα μουσικής δωματίου με κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Το 2008 συμμετείχε στην Ελληνοτουρκική ορχήστρα ως Α΄ κορυφαίος στα Β΄ βιολιά υπό τη διεύθυνση του Vladimir Ashkenazy και του Τάσου Συμεωνίδη, σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2002, διδάσκει βιολί σε διάφορα ωδεία στην Αθήνα.

Related

What's hot? 1834467446506827611

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item