"Voices (Istimpei)": Όταν η ηλεκτρονική μουσική συναντά ιστορικές μνήμες

Φεβρουάριος του 2017 και ο Τάσος Πέτσας επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία με ένα νέο track με τίτλο "Voices (Istimpei)". ...



Φεβρουάριος του 2017 και ο Τάσος Πέτσας επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία με ένα νέο track με τίτλο "Voices (Istimpei)". Για μια ακόμη φορά μας εκπλήσσει δημιουργώντας μουσική εμπνευσμένη από τον επικό και άνισο αγώνα των υπερασπιστών του οχυρού Ιστίμπεη στην κορυφή του Μπέλλες, κατά των Γερμανών εισβολέων στις 6 και 7 Απριλίου 1941, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "ΡΟΥΠΕΛ 1941, Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ", ενός τριήμερου φεστιβάλ που ξεκίνησε να διοργανώνεται από πέρυσι τον Μάιο στις Σέρρες, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν στιγμές από εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προώθηση του ιστορικού τουρισμού. Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει σε δύο εκτελέσεις (την ιστορική και την electro house) από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία της FM Records και θα περιλαμβάνεται στο επόμενο άλμπουμ του Τάσου με τίτλο "Libra (1975)" που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2017. 

Το electro house track Voices (Istimpei) μπορείτε να το ακούσετε σε αυτό το link ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν πλάνα από την αναβίωση της Μάχης του Οχυρού Ιστίμπεη (14/5/2016) στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» (14-15/5/2016). Πληροφορίες: www.roupel1941.gr 

Λίγα λόγια για τον δημιουργό Τάσο Πέτσα 

Η πορεία του ξεκίνησε πριν δύο χρόνια ως δημιουργός instrumental μουσικής, κάνοντας αισθητή την παρουσία του, τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. 

Ο ίδιος έχει ακολουθήσει μουσικές σπουδές synthesizer και μαθήματα φωνητικής. Είναι, επίσης, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Αστικό Δίκαιο και ειδίκευση στο Τραπεζικό Δίκαιο. Μας συστήνεται δισκογραφικά στις αρχές του 2015 σαν «Tasos» μέσα από τις επιτυχίες του "Mother Of Mine (Anna)", μία instrumental cinematic σύνθεση, αφιερωμένη στη μητέρα του η οποία έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από καρκίνο και στην οποία άρεσε η σύνθεση αυτή, την trip hop μπαλάντα του "Angel Of Mine" σε συνεργασία με τη Μάνια Βλαχογιάννη και τον Aural Fragment και σε remix του Σάκη Γραββάνη (Sakgra), το "Friend Of Mine" σε deep house remix από τον Γιάννη Μιχελινάκη (Lego Boy) και το "Αnna (Mother Of Mine)", μία piano jazz μπαλάντα που στα φωνητικά συμμετέχει η διεθνώς βραβευμένη Δέσποινα Πατρώνα (Thespina Music) και αποτέλεσε τη μουσική επένδυση της επιτυχημένης ομαδικής εικαστικής έκθεσης "Η Πρόληψη μέσα από την Τέχνη", αφιερωμένης στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. 

Και τα τέσσερα singles του ανέβηκαν στην #1 θέση των digital singles της Ελλάδας και παράλληλα μπήκαν στα 200 πρώτα καλύτερα singles της Ευρώπης (Euro-200), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το "Mother Of Mine (Anna)" παρέμεινε στο top-10 του ελληνικού Billboard για 20 εβδομάδες και, επίσης, το "Friend Of Mine (Lego Boy Remix)" μπήκε μέσα στα 200 πρώτα electronic singles της Μ.Βρετανίας. Τον Ιανουάριο του 2016 μέσα από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Heart Of Mine (Anna)» digital, αλλά και physical σε cd με τη μορφή βινυλίου και από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ανέβηκε και αυτό στην #1 θέση των digital albums της Ελλάδας. 

Επίσης κυκλοφορεί και η ιστορική έκδοση του κομματιού διάρκειας 45 sec΄ σε αυτό το link

Related

electro music 9177711541795091318

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item