Έξι μέρη για ευχάριστους σκυλοπεριπάτους στην Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ Για όλους εμάς που έχουμε σκυλιά, οι βόλτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας μαζ...


ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ

Για όλους εμάς που έχουμε σκυλιά, οι βόλτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας μαζί τους. Κι αν για τα σκυλάκια η βόλτα είναι απαραίτητη για να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν και να ξεσκάσουν, πολλές φορές για τους ιδιοκτήτες είναι λίγο δύσκολη υπόθεση ειδικά όταν τις καθημερινές που ο χρόνος είναι πάντα πιο περιορισμένος. Ωστόσο, τα παρακάτω μέρη είναι μερικά από τα πολλά που υπάρχουν στα οποία η βόλτα με τα αγαπημένα μας τετράποδα θα είναι το ίδιο ευχάριστη για εμάς όσο και για εκείνα. 

Άλσος Μιχάλη Πουλάκη- Φιλοθέη: Ένα μεγάλης έκτασης πάρκο γεμάτο πράσινο και δέντρα ιδανικό για τρέξιμο και για περιπάτους με σκυλιά αφού μπορεί κανείς να αφήσει το σκύλο του χωρίς λουρί. Στα συν τα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου που έχει βάλει ο δήμος και είναι διαθέσιμα στον κάθε επισκέπτη του πάρκου. 

Πάρκο σκύλων Χολαργού: Μέσα στο δημοτικό πάρκο του δήμου Χολαργού, υπάρχει ένας ξεχωριστός περιφραγμένος χώρος αποκλειστικά για τους τετράποδους φίλους μας. Το ότι είναι περιφραγμένος, επιτρέπει να μπορούμε να αφήσουμε τα σκυλιά ελεύθερα, ενώ είναι ειδικά εξοπλισμένο με παιχνίδια agility αλλά και βρύση με μπωλ με καθαρό νερό. 

Πάρκο σκύλων Παλαιού Φαλήρου: Στα νότια αυτή τη φορά, στη Μαρίνα Φλοίσβου, υπάρχει άλλο ένα πάρκο αποκλειστικά για σκυλιά, επίσης περιφραγμένο κι εξοπλισμένο, αφού έχει μέχρι και ειδικούς κάδους για τις ακαθαρσίες των σκύλων. 

Μαρίνα Φλοίσβου: Δεν είναι πάρκο ωστόσο είναι ένα μέρος που πολλοί προτιμούν για τη βόλτα με τα σκυλιά τους έστω κι αν δεν προσφέρεται για να αφήσει κανείς το κατοικίδιό του χωρίς λουρί. Ωστόσο είναι από τα ωραιότερα μέρη για περπάτημα, ενώ τα καφέ που υπάρχουν μέσα στη μαρίνα είναι όλα pet-friendly κάτι που βολεύει στο να συνδυάσει κανείς τη βόλτα με καφέ ή φαγητό. 

Εθνικός Κήπος: Στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, αυτό το μέρος μοιάζει σαν όαση, αφού οι επισκέπτες του μεταφέρονται μακριά από τη φασαρία της πόλης. Μέσα στα δέντρα και στο πράσινο, προσφέρεται για μεγάλες βόλτες αν και το γεγονός ότι έχει πάντα πολύ κόσμο είναι κάπως αποτρεπτικό για όποιον θέλει να αφήσει ελεύθερο το σκύλο του. 

Πάρκο Αντωνης Τρίτσης: Χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος οργανωμένος πνεύμονας πρασίνου της Αθήνας, και δικαίως, αφού είναι απλωμένο σε μια τεράστια έκταση, ενώ τα πολλά φυτά, τα δέντρα και τις τεχνητές λίμνες, δύσκολα μπορεί να τα βρει κανείς στην πρωτεύουσα. Έτσι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μέρη που προσφέρονται για σκυλο-βόλτες με ή χωρίς λουράκι.

Αρχοντούλα Γιαλούρη

Related

What's hot? 8145905410690274222

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item