Μια βραδιά στο "τσιπουράδικο" του 50-50

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Αναζητώντας ένα όμορφο, ποιοτικό και καλό σε επίπεδο τιμών μαγαζί για να φάμε δύο άτομα, στις επιλογές μα...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Αναζητώντας ένα όμορφο, ποιοτικό και καλό σε επίπεδο τιμών μαγαζί για να φάμε δύο άτομα, στις επιλογές μας βρέθηκε το "Oineas Restaurant" στου Ψυρρή, το οποίο εν τέλει συνειδητοποιήσαμε ότι χρησιμοποιήθηκε από την παραγωγή της τεράστιας τηλεοπτικής επιτυχίας του MEGA "Πενήντα-Πενήντα" ως το γνωστό "τσιπουράδικο" της τριπλέτας του Νικηφόρου, του Μίμη και του Παύλου.

Το μαγαζί δεν λειτουργεί με τον τρόπο που παρουσιαζόταν στην τηλεοπτική σειρά και δεν ενδείκνειται για "τσιπουροκατάσταση" και μεζεδάκια στη μέση. Αποτελεί ένα κανονικό εστιατόριο, με όλα τα στοιχεία που οφείλουν να το απαρτίζουν.

Πριν καν καθίσουμε στο τραπέζι, ο χώρος μάς είχε ήδη κερδίσει. Όχι τόσο για το γεγονός ότι ήταν οικείος σαν εικόνα από το "50-50", όσο για την καθαριότητά του αλλά και την υπέροχη ρετρό διακόσμησή του, που σίγουρα τους παλαιότερους θα τους συγκινήσει. Αφίσες παλαιών διαφημίσεων, λογότυπα ελληνικών προϊόντων προ δεκαετιών και άλλα συναφή διαμόρφωναν έναν ζεστό και φωτεινό χώρο, που σου φτιάχνει τη διάθεση.

Το επόμενο πράγμα που μας κέρδισε ήταν το προσωπικό, το οποίο έδειχνε αληθινή διάθεση να εξυπηρετήσει τους πελάτες και ήταν ευγενέστατο. Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι ήρθαν στο τραπέζι μας είτε για παραγγελία είτε για να μας φέρουν τα φαγητά είτε για το λογαριασμό και ήταν όλοι επαγγελματίες με τα όλα τους. Αυτό που μας έκανε επίσης πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ότι μόλις κάτσαμε, ο υπάλληλος ήρθε με το μπουκάλι νερό και μας ρώτησε εάν το θέλουμε, αποφεύγοντας την εκνευριστική τακτική της επιβολής του να πληρώσεις το νερό ακόμη κι αν η δίψα έχει πιάσει κόκκινο.

Όσον αφορά την ποιότητα του φαγητού, οι γεύσεις επιβεβαίωσαν αυτό για το οποίο μας είχαν προϊδεάσει γνωστοί και φίλοι: το φαγητό ήταν εξαιρετικό. Πήραμε αρχικά μία σαλάτα με λαχανικά, ντοματίνια, γραβιέρα Νάξου και μπαλσάμικο που ήταν ακριβώς στην ποσότητα που έπρεπε για να μας ανοίξει την όρεξη, καθώς και ένα σαγανάκι. Στη συνέχεια, τα δύο κυρίως που έφτασαν στο τραπέζι μας ήταν πεντανόστιμα μπιφτέκια με τηγανιτές πατάτες και μια μερίδα με φανταστικό μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο συνοδευόμενο από πατάτες, πιτάκια και ντιπ γιαουρτιού.

Πήραμε ένα μπουκάλι λευκό κρασί Ροδίτη, που ήταν το ιδανικό συνοδευτικό ειδικά για ένα ζευγάρι. Μετά από όλη αυτήν την πανδαισία, κι ενώ μεταξύ μας δεν είχαμε αποφασίσει ακόμη αν θα παίρναμε γλυκό ή όχι, δύο πιατάκια προσγειώθηκαν στο τραπέζι μας με την εξωστρεφή και γλυκιά ιδιοκτήτρια του μαγαζιού να μας ενημερώνει ότι έρχεται κερασμένο γλυκό. Επρόκειτο για το κλασσικό επιδόρπιο του "Oineas" που φέρει το ίδιο όνομα και είναι κέικ με στρώσεις σοκολάτας, μους σοκολάτας και σως από φρούτα του δάσους. Γλυκό πολύ γευστικό αλλά και πολύ ελαφρύ, ό,τι έπρεπε αμέσως μετά από το γεύμα που καταναλώσαμε.

Στο θέμα των τιμών, το μαγαζί κρίνεται όχι απλά αξιοπρεπές, αλλά καλό, αν αναλογιστεί κανείς το τι προσφέρει αλλά κυρίως το γεγονός ότι βρίσκεται στην "καρδιά" του τουρισμού της Αθήνας και θα μπορούσε να ήταν αρκετά πιο "τσιμπημένο". Πληρώσαμε περίπου 20 ευρώ το άτομο και δεν τα μετανιώσαμε καθόλου.

Φύγαμε χορτάτοι και κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς φάγαμε και ήπιαμε ποιοτικά, αλλά και απολαύσαμε έναν υπέροχο χώρο με ζεστούς και ευγενικούς ανθρώπους. Σίγουρα, θα το ξανατιμήσουμε και φυσικά το προτείνω.

Η σελίδα του "Oineas" στο Facebook: https://www.facebook.com/Oineas/

Μάριος Μάντζος
E-mail: marmantzos20@gmail.com

Related

What's hot? 7776986647305951970

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item