6 βιβλία για να δείτε τη ζωή...λίγο διαφορετικά

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ Τα τελευταία χρόνια ο όρος θετική σκέψη είναι πολύ στη μόδα, όπως και η αυτοβελτίωση. Και η φράση ...


ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ

Τα τελευταία χρόνια ο όρος θετική σκέψη είναι πολύ στη μόδα, όπως και η αυτοβελτίωση. Και η φράση ''σκέψου θετικά και όλα θα γίνουν'' τείνει να γίνει κλισέ. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι όλο αυτό δουλεύει...δουλεύει πολύ, πιο πολύ απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κάποιος όταν ξεκινάει να σκέφτεται θετικά και να μη δίνει σημασία στις μικρές αναποδιές της καθημερινότητας. Ίσως γιατί πίσω απ όλο αυτό κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία που ξεκινάει από το νόμο της έλξης και καταλήγει στην κβαντική φυσική και στο ότι υπάρχει ένα άπειρο πεδίο πιθανοτήτων και μέσα σ’ αυτό μπορούμε να δημιουργήσουμε ότι θέλουμε ξεκινώντας από μία και μόνη σκέψη. 

Σήμερα διαλέξαμε έξι από τα πολλά βιβλία που στηρίζουν και αναλύουν αυτή τη στάση ζωής. 

Το Μυστικό (The Secret) Δεν ξέρω αν είναι το πρώτο βιβλίο που ανέφερε το νόμο της έλξης είναι πάντως το πιο δημοφιλές σχετικά με αυτό. Στις σελίδες του αναφέρεται λεπτομερώς πώς λειτουργεί ο νόμος της έλξης και πώς ο καθένας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει προς όφελός του σε κάθε τομέα της ζωής του(σχέσεις, χρήματα,υγεία κλπ) καθώς και μαρτυρίες ανθρώπως για το πώς άλλαξε η ζωή τους. 
Η Δύναμη (Τhe Power) Κάτι σα συνέχεια του μυστικού. Με τον όρο ''δύναμη'' αναφέρεται στη δύναμη της αγάπης και πώς αυτή μπορεί να μας κάνει να έλξουμε ό,τι θέλουμε στη ζωή μας, από ένα αυτοκίνητο μέχρι τον ιδανικό σύντροφο). 
Η Μαγεία Το τρίτο βιβλίο από τη συγγραφέα του μυστικού που μέσα από 28 ασκήσεις που πραγματοποιούνται σε αντίστοιχες μέρες, μιλάει για την ευγνωμοσύνη και πώς αυτή μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας εσωτερικά κι εξωτερικά. 
Μεταμορφώστε τη ζωή σας Ένα, κατά τη γνώμη μου, υπέροχο βιβλίο αυτοβελτίωσης που μέσα από τις σελίδες του, αλλά και τις βιωματικές ασκήσεις που προτείνει, μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε τις αρνητικές μας πεποιθήσεις που μας κρατούν στάσιμους ,και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες, θετικές και πιο βοηθητικές ώστε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή μας. 
Ε2 Ένα βιβλίο που θέλει να δείξει ότι υπάρχει ένα άπειρο πεδίο δυνατοτήτων κι ότι εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε ό,τι θέλουμε μέσα σ αυτό και να δημιουργήσουμε την πραγματικότητά μας μέσω της σκέψης και της πρόθεσης. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα βιβλία είναι ότι δεν αναφέρεται σε θεωρίες, αλλά σε εννέα απλά ενεργειακά πειράματα, που μπορεί ο καθένας να τα κάνει. Για παράδειγμα να εστιάσουμε την πρόθεσή μας στο να δούμε κάτι συγκεκριμένο κι ασυνήθιστο μέσα σε 48 ώρες όπως κόκκινες πεταλούδες ή ροζ αυτοκίνητα και μετά να μετρήσουμε πόσες φορές θα το δούμε έτσι ώστε να αποδείξει πόση δύναμη έχει η πρόθεση. Κι από προσωπική εμπειρία, τα πειράματα πετυχαίνουν, υπάρχουν πολλά περισσότερα ροζ αυτοκίνητα στους δρόμους! 

Αυτά ήταν ελάχιστα μόνο από τα πάρα πολλά βιβλία που κυκλοφορούν σχετικά με το θέμα αυτό. Πολλοί δηλώνουν φανατικοί υπερασπιστές όλων των παραπάνω, άλλοι πάλι δε δέχονται αυτές τις θεωρίες. Το σίγουρο είναι πως διαβάζοντας τέτοιου είδους βιβλία ακόμη κι αν κάποιος δε τα πιστεύει ή δεν καταφέρει να βελτιώσει τη ζωή του,σίγουρα θα δει τα πράγματα από μία άλλη οπτική και θα βάλει ένα λιθαράκι αισιοδοξίας στη ζωή του,κάτι που είναι από μόνο του θετικό!

Αρχοντούλα Γιαλούρη

Related

What's hot? 7548806235579814576

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item