Σεμινάριο Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το εξ αποστάσεως πολιτιστικό σεμινάριο "Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Επιχε...



Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το εξ αποστάσεως πολιτιστικό σεμινάριο "Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων στο Πεδίο του Πολιτισμού" που προσφέρει η Ελληνοαμερικανική Ένωση στη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου. Το online σεμινάριο, το οποίο συντονίζει η Λήδα Τσενέ, παρέχει τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους απ’ όλη την Ελλάδα να εξοικειωθούν μέσω του υπολογιστή τους σε ζητήματα πολιτισμού και επιχειρηματικότητας. 

Η ανεύρεση και ανάπτυξη ευέλικτων και βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων αποτελεί ένα από τα πιο συνήθη και σημαντικά θέματα συζήτησης και στο πεδίο της πολιτιστικής διαχείρισης. Το online σεμινάριο "Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων στο Πεδίο του Πολιτισμού" αποτελεί σύντομη εισαγωγή σε διαφορετικά μοντέλα και στρατηγικές ανεύρεσης πόρων, αλλά και ανάπτυξης επιχειρηματικών πλάνων για πολιτιστικούς και κοινωνικούς οργανισμούς. 

Στη διάρκεια του σεμιναρίου γίνεται προσπάθεια επισκόπησης των διαφορετικών επιχειρηματικών μοντέλων, αλλά και των κατηγοριών πόρων και των χαρακτηριστικών των διαφορετικών στρατηγικών ανεύρεσής τους. Αναλύονται σχετικές στρατηγικές και τεχνικές για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) καθώς και μιας πρότασης για ανεύρεση πόρων. Εξετάζεται επιμέρους, η ανεύρεση πόρων για ΜΚΟ και κοινωνικές επιχειρήσεις, για startups (seed funding, angel funding), το crowdfunding και οι τρόποι ανεύρεσης πόρων μέσα από ειδικά events και branding. Τέλος αναλύονται οι δεξιότητες ενός "επιτυχημένου" πολιτιστικού επιχειρηματία. 

Έναρξη σεμιναρίου: 20 Απριλίου. 
Διάρκεια: 1 μήνας 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων, οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το online σεμινάριο δεν απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση παραδόσεων και προσφέρει τη δυνατότητα προγραμματισμού του προσωπικού χρόνου απασχόλησης των συμμετεχόντων. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.  

Λίγα λόγια για τη Λήδα Τσενέ

H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του ίδιου Πανεπιστημίου με το οποίο συνεργάζεται σήμερα ως επιστημονική συνεργάτης. Έχει διδάξει επίσης στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πάτρας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες." Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 10.000 άτομα.

Related

σεμινάριο 2878041173952524305

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item