7. Ηλιθιότητα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ MORGAN ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ Πέρασε καιρός για να γράψω. Ίσως η ανάγκη να καλύφθηκε από άλλες εργασίες και δημιουργίες...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ MORGAN ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ

Πέρασε καιρός για να γράψω. Ίσως η ανάγκη να καλύφθηκε από άλλες εργασίες και δημιουργίες. 

Ο χώρος άλλαξε, πλέον το πρωί με βρήκε σε ένα café στα Ιωάννινα. Sports café λέει, τουλάχιστον έχει καλό wifi και πρίζα δίπλα σε ένα όμορφο τραπεζάκι. Έρχομαι κάθε πρωί εδώ για να δω τα mail, να χαζέψω στο internet και να κάνω όσα είναι να κάνω. Κάποιες μέρες κάθονται άλλοι στο τραπεζάκι και αυτό μου δημιουργεί εσωτερικό προβληματισμό και αναστάτωση, περιμένοντας να σηκωθούν για να κάτσω εγώ εκεί. Και η τρέλα συνεχίζεται. 

Δεν ξέρω γιατί ξεκίνησα καν να γράφω σήμερα, ούτε ξέρω τι θέλω να αναφέρω για την Ηλιθιότητα, αν και την παρατηρούμε συνεχώς γύρω μας. 

Ίσως να νιώθω και εγώ λίγο από αυτή την ηλιθιότητα, όταν θεωρώ ότι θα αλλάξω τον κόσμο. Ίσως να έχω απογοητευτεί ή ίσως, να νομίζω πλέον ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν. 

Όχι, όχι όχι… δεν θα μπούμε σε τέτοια λούπα. Λούπα ε; Ατέρμονος κύκλος. Τι γίνεται όμως όταν θες να βγεις από τον κύκλο;

Η ζωή κάνει κύκλους, η ιστορία κάνει κύκλους, οι σχέσεις κάνουν κύκλους, όλα κάνουν κύκλους. Μήπως μας βολεύει όμως αυτή η αντίληψη; Μήπως εμείς κάνουμε κύκλους γύρω από τον εαυτό μας, προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε την απραξία μας; Να απαλλαγούμε από την ευθύνη που μας βαραίνει? 

Ο κύκλος έχει ένα ενδιαφέρον σαν σχήμα, η ευθεία όμως, που πάει προς το άπειρο, προς το άγνωστο, έχει σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Ποτέ δεν μου άρεσε ο κύκλος. Ο κύκλος είναι εγκλωβισμός. Όπως και η ηλιθιότητα. Σε εγκλωβίζει στα δίχτυα της. Ξαφνικά νιώθεις πως όλα είναι έτσι και δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Μέχρι όμως να βρεις τον τρόπο να ξεφύγεις από αυτήν. 

Ο κόσμος έχει πάρει μία κακή τροπή. Πάντα έπαιρνε. Πάντα θα παίρνει. Σημασία όμως έχει εσύ, να βγεις από τον κύκλο και να κάνεις την δική σου, ευθεία. 

Μάλλον στερεύω από σκέψεις, μάλλον πρέπει η γραφή μου να είναι απαλή και να αναπτυχθεί σιγά σιγά, όχι όλα μαζί. Σαν όλα που έχεις καιρό να κάνεις, δεν πέφτεις με τα μούτρα, αλλά λίγο κάθε φορά. 

Υπόσχομαι όμως, να επανέλθω πιο σύντομα, γιατί η ηλιθιότητα κερδίζει αδέρφια, και δεν πρέπει να την αφήσουμε. 

ΥΓ: και έρχεσαι και σκέφτεσαι, ηλιθιότητα είναι ο ηλίθιος, ή αυτός που ακολουθεί ηλίθιους;

Related

What's hot? 3001665601328557322

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item