Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος Ελλάδας για 7η συνεχόμενη χρονιά

Ιστορία έγραψε χθες βράδυ ο Ολυμπιακός στο ΔΑΚ Γλυφάδας καθώς, κερδίζοντας τον μαχητικό Πανναξιακό στον τελικό του Κυπέλλου ...



Ιστορία έγραψε χθες βράδυ ο Ολυμπιακός στο ΔΑΚ Γλυφάδας καθώς, κερδίζοντας τον μαχητικό Πανναξιακό στον τελικό του Κυπέλλου γυναικών με 3-1, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού με 7 τρόπαια και μάλιστα συνεχόμενα.

Στο πρώτο σετ ο Πανναξιακός μπήκε πολύ δυναμικά και όπλο το μπλοκ αλλά και την εξαιρετική Ζακχαίου προηγήθηκε με 6-2. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια αντέδρασε και με πίεση στο σέρβις μείωσε σε 9-8 όμως οι Ναξιώτισσες βρήκαν λύσεις στο μπλοκ και πάλι με τη Ζακχαίου και τη Φρέσκο με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 19-12. Τελικά το σετ έληξε πλασέ της Αργεντίνας διαγωνίου στο 25-19.

Στο δεύτερο μέρος οι νταμπλούχες μπήκαν αποφασισμένες και με πρωταγωνίστριες τη Χίππε και τη Λαζάρεβιτς προηγήθηκαν με 4-8. Η νευρικότητα της ομάδας των Κυκλάδων σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού σε σέρβις και μπλοκ έφεραν τις Πειραιώτισσες στο +9 (7-16), μία εικόνα που ελάχιστα μεταβλήθηκε μέχρι το τελικό 18-25 που διαμόρφωσε η Γιώτα με καρφί.

Το τρίτο σετ ήταν ίσως το καλύτερο όλης της διοργάνωσης με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για το προβάδισμα αποδίδοντας εξαιρετικό βόλεϊ. Ο Πανναξιακός προηγήθηκε με Φρέσκο και Δρακουλίδου με 7-5 όμως η ομάδα του Πειραιά με αιχμή του δόρατος τη Χίππε και πίεση στο σέρβις έκανε ένα σερί 4-0 φέρνοντας το σκορ στο 7-9. Ο άσσος της Φρέσκο και η προσπάθεια της Ποτοκαρ έφεραν τη διαφορά στο +1 (10-9) με Τσίμα και Χίππε προσπέρασε με 11-15. Στη συνέχεια οι νησιώτισσες πλησίασαν στο σκορ με πλασέ της Ζακχαίου στο -2 (18-20) για να ισοφαρίσουν με μπλοκ σε 20-20. Τρία λάθη όμως της Τοτσίδου στην επίθεση σε κρίσιμες στιγμές επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει το σετ με 21-25.

Στο τέταρτο μέρος η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με εξαίρεση το 6-7 στο ξεκίνημα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και με όπλο το μπλοκ αλλά και τη διαρκή πίεση πήρε το σετ με 15-25 και μαζί και το Κύπελλο για έβδομη συνεχή χρονιά!

Η Σέρβα ακραία Άνα Λαζάρεβιτς αναδείχθηκε MVP σε μία διοργάνωση που ο Ολυμπιακός είχε τουλάχιστον 3-4 παίκτριες που θα μπορούσαν εξίσου άνετα να κερδίσουν αυτήν τη διάκριση, δείγμα της εξαιρετικής λειτουργίας του "ερυθρόλευκου" συνόλου.

Η Άνα Λαζάρεβιτς με το βραβείο της MVP της διοργάνωσης
Μετά τη λήξη του αγώνα οι Κατερίνα Γιώτα και Σάσκια Χίππε από τον Ολυμπιακό προέβησαν σε δηλώσεις στο "The Columnist":

Κατερίνα Γιώτα: "Εννοείται ότι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για αυτή την νίκη και το έβδομο σερί κύπελλο. Ήταν μια δύσκολη διαδρομή, είχαμε πολλά παιχνίδια αλλά η ικανοποίηση είναι μεγάλη γιατί είναι ένας ξεχωριστός θεσμός που πρέπει να τα δίνεις όλα για να βγεις νικητής. Η Νάξος είναι μια αξιόλογη ομάδα, έχει μεγάλη μαχητικότητα αλλά πιστεύω ότι το παιχνίδι το κέρδισε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Πλέον η προσοχή μας στρέφεται στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα που είμαι αισιόδοξη ότι κι εκεί θα πάνε όλα καλά."

Σάσκια Χίππε: "Είναι το πρώτο τρόπαιό μου στην Ελλάδα, αισθάνομαι υπέροχα γιατί το αξίζαμε, παιξαμε καλό βόλει σε όλη την πορεία μέχρι εδώ και τώρα έχουμε ένα Κύπελλο στα χέρια μας, κάτι εκπληκτικό. Σήμερα μπορούμε να το γιορτάσουμε αλλά από αύριο πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα με την Αστερίξ καθώς ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στο Final Four. Γράψαμε ιστορία με το 7ο αλλά θέλω να γράψουμε ιστορία και στην Ευρώπη."

Από την πλευρά των φιναλίστ του τελικού η διεθνής Αργεντίνα διαγώνια Λουτσία Φρέσκο τόνισε στο "The Columnist": "Δεν ήταν μια πικρή ήττα για εμάς γιατί παίξαμε πολύ καλά, παλέψαμε μέχρι το τέλος και δεν μας κέρδισαν τόσο εύκολα όσο θα περίμεναν, δεν το αφήσαμε αυτό να συμβεί. Και γι’αυτό είμαστε χαρούμενες. Πλέον απομένουν 3 αγώνες για το πρωτάθλημα όπου στόχος μας είναι να πάμε στα play off και αν μπορέσουμε ακόμη και στο τελικό."

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Ρούσης): Φρέσκο 14 (8/36 επ, 4 άσσοι, 2 μπλοκ), Πότοκαρ 13 (12/32 επ, 1 μπλοκ, 27% υπ - 13% άριστες), Δρακουλίδου 3 (1/6 επ, 2 μπλοκ), Οικονομίδου 9 (7/15 επ, 2 μπλοκ), Τοτσίδου 9 (8/35 επ, 1 μπλοκ, 41% υπ - 28%), Ζακχαίου 12 (10/14 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Κακουράτου (λ, 37% υπ - 20% άριστες), Ξαγοραράκη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 10 (7/13 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 16 (14/27 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 38% υπ - 33% άριστες), Μαλασάι 13 (11/29 επ, 2 μπλοκ, 50% υπ - 22% άριστες), Λαμπρούση 8 (6/13 επ, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 9 (6/11 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Χίπε 18 (16/46 επ, 2 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 71% υπ - 62% άριστες), Τσίμα 3 (2/8 επ, 1 άσσος)








Related

What's hot? 5433808393154203922

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item