Η αξία μίας υγιούς Παναχαϊκής

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής και η άνοδος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία αυτή καθεαυτ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής και η άνοδος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία αυτή καθεαυτή, για εμάς τους Πατρινούς δεν είναι εκ των κορυφαίων ή κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει. Και, κακά τα ψέματα, για μία ομάδα με τη φανέλα και την ιστορία της Παναχαϊκής, το επίτευγμα αυτό θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, χωρίς φυσικά να υποτιμάται διότι εύκολο δεν ήταν σε καμία περίπτωση.

Τίποτα δεν είναι όμως πιο σημαντικό από την υγεία που χαρακτηρίζει την ομάδα για πρώτη φορά μετά από πάμπολλα χρόνια. Ο κόσμος της Παναχαϊκής δεν είδε μετά από... "αιώνες" το μαχαίρι να μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στις πληγές του, παρά αντίκρισε ένα σύνολο ανθρώπων που ήρθε να τον παραλάβει με το ασθενοφόρο, να του δώσει οξυγόνο, να τον γιατρέψει και να του χαϊδέψει το κεφάλι λέγοντάς του πως όλα καλά θα πάνε.

Και το σύνολο αυτό έχει leader, αρχηγό, μπροστάρη, πείτε τον όπως θέλετε: Τον λένε Κώστα και είναι από την Πάτρα. Ο κατά κόσμον Κώστας Κατσουράνης, που μόνο σαν σταρ (που όντως είναι) δεν συμπεριφέρεται. Παρά μόνο έχει σκύψει το κεφάλι πάνω από την ομάδα και κάνει αυτό που κανείς έως τώρα δεν έκανε: δουλειά! Ήξερε τι τον περίμενε, ήξερε τι είχε να αντιμετωπίσει, ήξερε ότι θα βρει δυσκολίες και πως θα πρέπει να είναι καθόλα έτοιμος να τις κάνει στην άκρη. Και πάνω από όλα απέδειξε ότι η κίνησή του να εμπλακεί με την Παναχαϊκή ήταν κάθε άλλο παρά πρόχειρη. Ήταν στοχευμένη, απότοκος ώριμης σκέψης και αληθινής αγάπης. Διότι, όσο να 'ναι, την πρώτη σου αγάπη ποτέ δεν την ξεχνάς.  

Το σπουδαιότερο επίτευγμα λοιπόν δεν είναι το αγωνιστικό. Η ποιότητα του ρόστερ εξάλλου έναντι των άλλων ομάδων ήταν εξ αρχής μεγαλύτερη και θα έπρεπε να γίνουν σημεία και τέρατα για να χαθεί η άνοδος. Το μεγαλύτερο "τρόπαιο" είναι η επιστροφή των αληθινών φίλων της ομάδας στο γήπεδο. Αυτών που δίνουν το 5ευρω και δεν το "κλαίνε", ούτε το σκέφτονται, παρά τις δυσκολίες της εποχής. Πηγαίνουν στην Αγυιά και γνωρίζουν ότι θα δουν μία Παναχαϊκή που να τους εκφράζει όχι αγωνιστικά, αλλά σε επίπεδο νοοτροπίας και λειτουργίας.

Η Παναχαϊκή φέτος ήταν σε μία ερασιτεχνική κατηγορία. Τα πρότυπα πάνω στα οποία λειτουργούσε, λειτουργεί και χτίζεται είναι άκρως επαγγελματικά και ξεπερνούν κατά πολύ την οργάνωση και τη λειτουργία ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή για να επισημανθεί κάτι, είναι η αποτύπωση της αλήθειας. Τις καλύτερες των παραστάσεων έχει ο Κώστας Κατσουράνης εξάλλου, ξέρει πώς είναι.

Η ομάδα στην αρχή της χρονιάς άρχισε να αναπνέει. Σήμερα, πρωταθλήτρια πλέον, γνωρίζει καλά να μπουσουλάει. Το καλοκαίρι θα μάθει να κάνει βηματάκια ώσπου να περπατήσει κανονικότατα για να φτάσει μία μέρα να τρέξει όσο ποτέ άλλοτε.

Να θυμάστε, ότι η Παναχαϊκή θα είναι σύντομα στη Σούπερ Λιγκ και θα κάνει πάμπολλους να ξαναπούν "Γ@$# την Παναχαϊκή μου". 

Μάριος Μάντζος
E-mail: marmantzos20@gmail.com

Related

What's hot? 3682346174451087341

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item