Ρεσιτάλ πιάνου της Έλσας Φήταμ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και...


Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζουν συναυλία της πιανίστριας Έλσας Φήταμ με έργα για πιάνο Ελλήνων και ξένων συνθετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα από την Αμερική, την Γαλλία και την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η πιανίστρια θα ερμηνεύσει έργα των Henry Cowell, Maurice Ravel, Ιωσήφ Παπαδάτου, Ελένης Σκάρκου και Βαγγέλη Συμσίρη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Θόδωρος Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Διευθυντής του Προγράμματος Μουσικής του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University. 

H Έλσα Φήταμ, σημειώνει χαρακτηριστικά για τη συναυλία: "Σκοτάδι και φως, όνειρα κι εφιάλτες, μυθικά πρόσωπα και θεοί ήρωες, ηχηρές σιωπές, υδάτινα τοπία, αθέατοι κόσμοι, γοτθική ατμόσφαιρα... Με εφαλτήριο το έργο ενός ξεχασμένου ποιητή που άνοιξε το δρόμο για τον συμβολισμό, γεννήθηκε ένα πρόγραμμα που ακροβατεί ανάμεσα στο ανθρώπινο και το μεταφυσικό, το γήινο και το συμπαντικό, μέσα από την εξερεύνηση συμβόλων στη μουσική για πιάνο του 20ού και 21ου αιώνα". 

Ποια είναι η Έλσα Φήταμ

Η Έλσα Φήταμ γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών στην Κρήτη και πήρε το δίπλωμά της στην Αθήνα με την Ντ. Μπακοπούλου από το Ωδείο Athenaeum. Επίσης παρακολούθησε το μετα-διπλωματικό κύκλο σπουδών πιάνου στο ίδιο ωδείο με καθηγητή τον Θ. Κοτεπάνo, ενώ παράλληλα απέκτησε και δίπλωμα τσέμπαλου με την Μ. Δαλμάτη. Σπούδασε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Γλασκόβης (RSAMD), αποκτώντας "Bachelor of Arts in Musical Studies", με ειδικότητα στο σόλο πιάνο και συνέχισε τις σπουδές της με την απονομή πτυχίου Master of Arts in Psychology for Musicians από το πανεπιστήμιο του Sheffield. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μουσικής δωματίου και παιδαγωγικής του πιάνου στην Ελλάδα και στo εξωτερικό με διακεκριμένους σολίστ και καθηγητές, όπως οι: P. Rogé, Fou T’Song, J. Lill, H. & J Schwarting, L. Fleischer, A. Kemenes κ. ά., ενώ είχε την ευκαιρία να μελετήσει εντατικά με τους σολίστ N. Meecham και G. Fenyö στο Λονδίνο και τη Βουδαπέστη αντίστοιχα. Ζει μόνιμα και διδάσκει στο Ρέθυμνο, όπου έχει συν-ιδρύσει το Ωδείο Μονόχορδο.

Related

What's hot? 1517347527917060837

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item