Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

Την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου πρωταθλήματος Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου ο Ολυμπιακός. Οι "...


Την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου πρωταθλήματος Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκες" υπερασπίστηκαν για άλλη μία φορά τον τίτλο τους, επικρατώντας με 3-0 σετ του Πανναξιακού στο Κλειστό Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" και φτάνοντας τις τρεις νίκες στη σειρά των τελικών της Α1. Ιδανικό φινάλε για μία άκρως επιτυχημένη σεζόν για τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάσεβιτς.

Η αποφασιστικότητα των πρώτων δύο σετ από τη μεριά των γηπεδούχων ήταν κι εκείνη που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε μανιώδη ρυθμό και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Πανναξιακό να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι από αυτόν τον αγώνα. Το σκορ του πρώτου σετ τα λέει όλα: 25-14. Στο δεύτερο σετ, η κυριαρχία είχε και πάλι κόκκινο χρώμα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοξενούμενων, το 25-19 έφερε το 2-0 στα σετ.

Το τρίτο και τελευταίο σετ ωστόσο ήταν πραγματικά αντάξιο ενός τελικού πρωταθλήματος. Ο Πανναξιακός μπήκε στο γήπεδο χωρίς να έχει πλέον κάτι να χάσει, τα έδωσε όλα χωρίς άγχος και λίγο έλειψε να μειώσει στο σκορ. Έχασε όμως τις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν (22-24 & 27-28) και τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται από τον Ολυμπιακό, που πήρε το συναρπαστικό σετ και το τρόπαιο με 31-29.

Στέλλα Χριστοδούλου: "Ήταν μία μαγική χρονιά για εμάς. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη γιατί καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, το νταμπλ, και για την υπέροχη πορεία που κάναμε στην Ευρώπη. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, κάναμε πολύ μεγάλες υπερβάσεις σε όλα τα παιχνίδια για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Αυτό κρατάμε, θεωρώ, από φέτος περισσότερο: την πορεία στην Ευρώπη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που πραγματικά ήταν δίπλα μας τη φετινή χρονιά και μας στήριξε, δίνοντάς μας δύναμη για να φτάσουμε στους τίτλους. Υπάρχει τρομερή χημεία στην ομάδα και φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο."

"Θα ξεκουραστούμε τώρα λίγο και μετά θα δούμε την επόμενη χρονιά. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο βήμα στην Ευρώπη, νομίζω το φτάσαμε. Απλά όταν φτάνεις στην πηγή, θέλεις να πιεις νερό. Ο σύλλογος δείχνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι έχει θέσεις τις βάσεις και λειτουργεί κάτω από ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Αυτό φάνηκε και με τη φετινή πορεία, σίγουρα θα χρειαστεί να γίνουν κι άλλα βήματα του χρόνου για να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό τίτλο. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πια ότι μπορεί να φτάνει εκεί και να αντιμετωπίζει καλές ομάδες".

Κωνσταντίνα Βλαχάκη: "Ήταν το τρίτο νταμπλ για μένα. Είμαστε πολύ χαρούμενες διότι αυτή τη χρονιά κάναμε και το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη, μένει όμως να το ολοκληρώσουμε του χρόνου. Από κει και πέρα, ο κορμός δείχνει ότι δουλεύει, είμαστε πολύ δεμένες μεταξύ μας γι' αυτό και πετυχαίνουμε. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο θέτει το στόχο όλο και πιο ψηλά και γιατί να μην το κάνει, εφόσον μπορεί;"

Έλενα Μιλεντίγιεβιτς: "Για εμάς ήταν το τέλος άλλης μία γεμάτης χρονιάς με ένα νταμπλ κι έναν ευρωπαϊκό τελικό. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα πέρσι στον Ολυμπιακό ήρθα για τις ακαδημίες αλλά οι προπονητές μου, δουλεύοντας κι εγώ σκληρά βέβαια, μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά και τιμή που αγωνίζομαι σε αυτόν τον σύλλογο, με αυτούς τους συντελεστές και σε αυτό το επίπεδο. Συγχαρητήρια σε όλους! Από εκεί και πέρα ελπίζω και του χρόνου να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο των επιτυχιών και να φτάσουμε ακόμη ψηλότερα!"

Related

What's hot? 7652477973844649279

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item