Ο Έλληνας ξέρει πια να ξεχωρίζει...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Είμαστε ένας λαός που στην πραγματικότητα δεν αγαπά το σύνολό του. Οι Έλληνες, όσο κι αν αρέσκονται στο ν...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Είμαστε ένας λαός που στην πραγματικότητα δεν αγαπά το σύνολό του. Οι Έλληνες, όσο κι αν αρέσκονται στο να διατυμπανίζουν το "ενωμένοι μπορούμε να τα πετύχουμε όλα", στην ουσία ελάχιστες φορές ακολουθούν αυτήν την τακτική. Οι φανέλες, τα εμβλήματα, τα χρώματα μπαίνουν με ευθύνη των ίδιων ανάμεσά τους και όχι απλά τους διαχωρίζουν, αλλά τους επιτρέπουν να βγάλουν μαχαίρια, να τραυματίσουν και άμα λάχει να σκοτώσουν κιόλας.

Η χθεσινή επιτυχία του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη είναι μία τεράστια ελληνική επιτυχία. Η Παρασκευή ήταν ημέρα γιορτής για τη χώρα μας και μακάρι αύριο, ανήμερα του Κωνσταντίνου και της Ελένης να μνημονεύουμε για πάντα κάτι σπουδαίο γι' αυτό το ρημάδι που λέγεται ελληνικός αθλητισμός.

Ήταν πάντως και μία επιτυχία που έκανε αρκετούς οπαδούς να ξεχάσουν τις διαφορές τους, καθώς αντιμετωπίστηκε αρκετά διαφορετικά από φίλους αντίπαλων ομάδων. Παναθηναϊκοί, ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτζήδες κ.ο.κ. εξέφραζαν την αληθινή στήριξή τους στον Ολυμπιακό χθες και αυτό ήταν κάτι που μόνο χαρά και ελπίδα μπορεί να δώσει για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό που αποδεικνύεται με το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι ότι ο φίλαθλος κόσμος της Ελλάδας πλέον, όσο φανατισμένος κι αν είναι, έχει μάθει να ξεχωρίζει το μπάσκετ από το ποδόσφαιρο. Για τους περισσότερους, δεν υπάρχει Ολυμπιακός. Υπάρχει ο μπασκετικός Ολυμπιακός και ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός. Ακόμη και για πάμπολλους φίλους των "ερυθρόλευκων", ο διαχωρισμός αυτός ισχύει στο έπακρο με ξεκάθαρη ασφαλώς προτίμηση. Αρκεί κανείς να δει τα σχόλια στα social media για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό από οπαδούς άλλων ομάδων ή και των ίδιων των "ερυθρόλευκων" και τα αντίστοιχα σχόλια για τον μπασκετικό Ολυμπιακό.

Το κόσμημα των αδελφών Αγγελόπουλων, που με πείσμα, μεράκι και αληθινή αγάπη για το άθλημα και τον ΟΣΦΠ έφτιαξαν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, δεν έχει μόνο το σεβασμό του Έλληνα φιλάθλου ανεξαρτήτως ομάδας, αλλά είναι πλέον αγαπητός. Και έχει την αληθινή στήριξη πολλών περισσότερων Ελλήνων από όσο νομίζει. Και ενδεχόμενη κατάκτηση, δεν θα χειροκροτηθεί απλά, αλλά θα πανηγυριστεί.

Με την κούπα λοιπόν. Γιατί τρία χρόνια χωρίς Ευρωλίγκα είναι πάρα πολλά, έτσι όπως έχουμε μάθει πλέον.

Μάριος Μάντζος
E-mail: marmantzos20@gmail.com

Related

What's hot? 4793882852685940334

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item