Η αυλαία ανοίγει...

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ  Μέσα Οκτωβρίου και οι πρώτες πρεμιέρες θεατρικών παραστάσεων έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία. ...


ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ 

Μέσα Οκτωβρίου και οι πρώτες πρεμιέρες θεατρικών παραστάσεων έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το θεατρικό σανίδι περιέχει μεγάλη ποικιλία θεματικών παραστάσεων όπως κωμωδίας, δράματος, μονολόγου, μιούζικαλ, θρίλερ. Παραστάσεις που θα σας καθηλώσουν, θα σας κάνουν να σκεφτείτε, να χαρείτε, να λυπηθείτε αλλά και να διδαχθείτε μέσα από τα μηνύματα που περνούν. Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να αναζητήσουμε μερικές από αυτές και να σας τις παρουσιάσουμε.

Κωμωδία

Πρώτη στην προτίμηση μας είναι η κωμωδία "Ψέμα στο ψέμα" του Άντονι Νίλσον με πρωταγωνιστές το συναρπαστικό δίδυμο Πέτρος Φιλιππίδης και Παύλος Χαϊκάλης. Μία παράσταση την οποία θα "τρέξουμε" να την παρακολουθήσουμε και να σας παρουσιάσουμε τη δική μας κριτική. Μετά από δέκα χρόνια, ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφάσισε να ανεβάσει ξανά το έργο στο Θέατρο Μουσούρη. Οι δύο γνωστοί ηθοποιοί ξαναφόρεσαν την αστυνομική τους στολή και έκαναν πρεμιέρα την Πέμπτη 12/10. Ετοιμαστείτε λοιπόν να γελάσετε και να συγκινήθηκε ακούγοντας το ένα ψέμα μετά το άλλο!

Η κωμωδία είναι το "φάρμακο της ευτυχίας" όπως πολλοί σκηνοθέτες διαμηνύουν γι' αυτό και εμείς δεν μένουμε μόνο σε μια. Οι "Γαμπροί της Ευτυχίας" έρχονται να μας θυμίσουν την παλιά ελληνική ταινία του Σωκράτη Καψάσκη σε σκηνοθεσία και πρωταγωνιστικού ρόλου του αγαπημένου Γιάννη Μπέζου στο θέατρο Προσκήνιο. Γι' αυτούς που όχι μόνο αγαπούν τον Γιάννη Μπέζο αλλά και την παλιά καλή κωμωδία, δεν πρέπει να χάσουν την παράσταση αυτή. Η αυλαία για τους "Γαμπρούς της Ευτυχίας" ανοίγει την Τετάρτη 18/10 για όσους θέλουν να απολαύσουν μια ιστορία με αρραβωνιάσματα, παρεξηγήσεις, κληρονομιές και μια νύφη στα αζήτητα.

Κλείνουμε την κατηγορία αυτή με το "Δείπνο ηλιθίων", μια παράσταση που είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε την περσινή χρονιά και συνεχίζεται και φέτος. Η θεατρική αυτή πανδαισία ζωντανεύει στο θέατρο Κάππα, ένα μικρό θέατρο που πέρυσι δεν υπήρξε μέρα που να μην είναι γεμάτο. Η κωμωδία αυτή με πρωταγωνιστές τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη θα σας κάνει να αναρωτηθείτε πολύ και να πείτε πολλές φορές "τι ηλίθιος που είναι ή και όχι". Το σίγουρο είναι ότι θα φύγετε με την χαρά ότι έχετε δει μια πολύ καλή και γεμάτη anti-bullying μηνύματα παράσταση που, δεν ξέρετε, μπορεί και να θελήσετε να την ξαναδείτε.


Μουσικοθεατρικό

Γιώργος Ζαμπέτας: ένα όνομα, μια ιστορία γι' αυτό το ελληνικό πεντάγραμμο, το ένα και μοναδικό μπουζούκι του λαϊκού τραγουδιού, ένας άνθρωπος που μέσα από περιγραφές παρουσιάζεται ο άντρας της διπλανής πόρτας. Η αναφορά στον συγκεκριμένο μουσικό δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς φέτος παρουσιάζεται μια παράσταση που ξεδιπλώνει στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του μεγάλου αυτού μπουζουκοπαίκτη. Οι Βίκυ Σταυροπούλου, Τάσος Χαλκιάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση και Μάκης Πατέλης συμμετέχουν στην μουσικοθεατρική παράσταση "Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα" στο θέατρο Αλίκη με προγραμματισμένη πρεμιέρα την Τετάρτη 18/10.

Δράμα

Η "Στέλλα", η δραματική ελληνική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη που τη γνωρίσαμε από την ερμηνεία της δυναμικής Μελίνας Μερκούρη η οποία έφτασε μέχρι και το φεστιβάλ Καννών το 1955, ζωντανεύει στην σκηνή του Θεάτρου Βεάκη με πρωταγωνιστές τους Ανδρέα Χρυσομάλη, Πασχάλη Τσαρούχας και Κατερίνα Κούκα. Η αναμενόμενη δραματική ιστορία κάνει πρεμιέρα στις 28/10. Εκεί όλοι θα δουν την "Στέλλα" να ερωτεύεται με πάθος τον Μίλτο αλλά ταυτοχρόνως να αναζητά και την ελευθερία της. Θα υποκύψει τελικά στην πολιορκία του;


Μονόλογος

Η παράσταση "Ρόζα Εσκενάζυ. Η βασίλισσα του ρεμπέτικου" ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη μουσική θεατρική σκηνή Αθηναΐς. Η Νεφέλη Ορφανού ενσαρκώνει τη χαρισματική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και σμυρναϊκού τραγουδιού με έναν μονόλογο σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου. Πολλές και μεγάλες μουσικές επιτυχίες ακούγονται στην παράσταση που θα μας ταξιδέψουν από την Κωνσταντινούπολη του 1883 μέχρι την Αθήνα του 1980. Όσοι λοιπόν δεν είχαν τον χρόνο να απολαύσουν την έμπειρη ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου τραγουδιού "Ρόζα" πέρυσι μπορούν να το κάνουν φέτος από 17/10 όταν και ξεκινάει η παράσταση.

Κοινωνικό

Μια από τις κοινωνικές παραστάσεις της φετινής σεζόν είναι αυτή με τίτλο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ένα όνομα, μια ιστορία, ο τίτλος αυτός, που ορίζει την πλοκή του έργου. Πολιτική, ηγεσία, δυναμισμός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της μορφής. Την παράσταση ερμηνεύουν οι Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Βασίλης Σαμαριτάκης, Βαγγέλης Πετρόπουλος, οι οποίοι θα μας εξιστορήσουν γεγονότα που αναφέρονται στην πολιτική του δράση καθώς και στις γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του. Η πρεμιέρα της παράστασης είναι στις 20/10 στο θέατρο Τέσσερις εποχές - "Γιάννης Μόρτζος".

Αυτές ήταν μερικές από τις παραστάσεις της φετινής χρονιάς που εμείς ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε συνοπτικά. Ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε και οι ευκαιρίες για να δει κανείς μια θεατρική παράσταση είναι πολλές. Γνώση, γέλιο, μυστήριο, αγωνία, τρόμος, σκέψη είναι μερικά από τα συναισθήματα που μπορεί κανείς να λάβει βλέποντας μια θεατρική παράσταση. Ο καθένας από εσάς λοιπόν μπορεί να αναζητήσει μία σύμφωνα με το δικό του γούστο μέσα από τις τόσες που παίζονται στα ελληνικά θέατρα. Και, γι' αυτούς που δεν θέλουν να χαλάσουν πολλά χρήματα, οι προσφορές είναι πολλές, αρκεί να ψάξετε.

Κατερίνα Βαρδακαστάνη

Related

What's hot? 8381711414250751247

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item