"Μηνύματα από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα" στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Μαθητές των σχολείων PASCH από 5 βαλκανικές χώρες και την Ελλάδα συναντιούνται επί σκηνής.  Το Goethe-Institut Athen μας προσκαλεί...


Μαθητές των σχολείων PASCH από 5 βαλκανικές χώρες και την Ελλάδα συναντιούνται επί σκηνής. 

Το Goethe-Institut Athen μας προσκαλεί στην εκδήλωση που σηματοδοτεί την λήξη των εργαστηρίων-Papiertheater, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία PASCH στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. 

Στα πλαίσια της καινοτομίας PASCH, το Goethe-Institut Athen διοργάνωσε επτά εργαστήρια σε συνεργασία με το "Papiertheater Nürnberg'' για την προώθηση της ανταλλαγής απόψεων. Από τον Οκτώβριο μέχρι το Νοέμβριο 2017 με τη βοήθεια του Johannes Volkmann, του Stephan Klier και της Anna Maubach (Das Papiertheater Nürnberg) μαθητές PASCH συζήτησαν για θέματα επίκαιρα που αφορούν παρόν και το άμεσο μέλλον. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων κάθε μαθητής δημιούργησε το δικό του βιβλίο με τίτλο "Konferenz Buch", στο οποίο αναφέρει τις ανησυχίες, τις διεκδικήσεις και τις ιδέες του. Τα βιβλία αυτά θα παρουσιαστούν στις 19 Νοεμβρίου στο Goethe-Institut Athen. 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 12 μαθητές από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, την Κροατία και τη Ρουμανία. Το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου θα δημιουργηθεί ένα χαρτογραφικό θέατρο από τους μαθητές, Το σκηνικό κολάζ θα συνδυάζει μουσική, χορό, θέατρο και μια ταινία μικρού μήκους αναφορικά με τις εμπειρίες που αποκομίστηκαν σε κάθε χώρα κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 14:00 με την παρουσίαση των προαναφερόμενων βιβλίων και ένα μικρό καλωσόρισμα – εδέσματα και ποτά θα προσφέρονται στο φουαγιέ του Ινστιτούτου – στις 14:30 θα ξεκινήσει η παράσταση καθώς και η ταινία μικρού μήκους. Θα χαρούμε ιδιαίτερα με την παρουσία σας! 

Το "Papiertheater Nürnberg" είναι ένα ελεύθερο θέατρο, το οποίο ασχολείται πάνω από 20 χρόνια με διεθνή προγράμματα και τη σκηνοθεσία με έμφαση στην αισθητική των υλικών. Τη σκηνή απαρτίζει ένα μεγάλο ρολό χαρτιού με το οποίο δουλεύουν οι μαθητές. Η δημιουργική διαδικασία γίνεται ορατή με εικόνες φωτός και σκιάς. 

Elisabeth Aigner Monarth: Πιάνο
Stephan Klier: Χορός
Johannes Volkmann: Papiertheater,
Miro Weber: Ταινία

Πληροφορίες: www.dasPapiertheater.de

Related

What's hot? 1553844230822610983

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item