Rock 'n' Ball: Πίστευε και μη ερεύνα...

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Η Εθνική Ιρλανδίας έχασε με... πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την περασμένη Τ...


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Η Εθνική Ιρλανδίας έχασε με... πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την περασμένη Τρίτη (1-5 από τους Δανούς) και θα απουσιάσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το Έιρε πανηγύρισε για τελευταία φορά "εισιτήριο" για το Μουντιάλ τo 2001, αποκλείοντας το Ιράν στα μπαράζ και δίνοντας δυναμικό "παρών" φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας.

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να βγει 2η στον προκριματικό της όμιλο με Πορτογαλία και Ολλανδία, πετώντας έξω τους "οράνιε" που υπέστησαν αποκλεισμό-σοκ από τους Ιρλανδούς το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου 2001 με το ιστορικό γκολ του Jason McAteer στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης στο "Landsdown Road".



Το ίδιο βράδυ, το θρυλικό συγκρότημα της χώρας, οι U2, ετοιμάζονταν να ξαναπαίξουν στο Slane Castle του Δουβλίνου, 20 χρόνια μετά την παρθενική τους εμφάνιση εκεί ως openers στη συναυλία των Thin Lizzy. Μπροστά σε ένα κοινό περίπου 100.000, το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά από τις γιγαντοοθόνες της σκηνής, την ώρα που ο Moby και η Nelly Furtado διασκέδαζαν όσους ανέμεναν και κυρίως όσους δεν ασχολούνταν με το παιχνίδι.

Η ώρα της λήξης του αγώνα, που σκόρπισε τον πανζουρλισμό στον ιρλανδικό κόσμο, απείχε σημαντικό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που το συγκρότημα θα ανέβαινε στη σκηνή για να ξεκινήσει το show με το νέο τότε δυναμικό "Elevation".

Η τετράδα των U2, όσο ήταν στα καμαρίνια τους, παρακολούθησαν την αναμέτρηση και ήταν απόλυτα ευχαριστημένη που η επερχόμενη συναυλία τους είχε λάβει τον κατάλληλο εορταστικό χαρακτήρα. Ο frontman Bono, γνωστός για τις φαντασμαγορικές του ιδέες στις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας, με το που ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του Hellmut Krug κατέβασε ακόμη μία, θέλοντας να δώσει ακόμη πιο συγκινητικό τόνο στην όλη βραδιά, η οποία ήταν ήδη "ευαίσθητη" καθώς λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, ο Ιρλανδός τραγουδιστής είχε χάσει τον αγαπημένο του πατέρα.

Τηλεφώνησε λοιπόν επί τόπου στα αποδυτήρια της ομάδας και ήρθε σε επικοινωνία με τον φυσιοθεραπευτή Mick Byrne ζητώντας να μεταβιβαστεί στον σκόρερ Jason McAteer κάλεσμα των U2 στη σκηνή μαζί τους! Ο Bono δε το είχε πάει σε άλλο επίπεδο, καθώς προγραμμάτιζε ο παίκτης να επιβιβαστεί σε ελικόπτερο, το οποίο θα προσγειωνόταν στη σκηνή, με αποτέλεσμα την απίθανη έκπληξη στο κοινό που παραληρούσε.

Ο Byrne, αφότου χαλάρωσαν λίγο (όσο γινόταν) οι πανηγυρισμοί, πήρε τον McAteer σε μια γωνία και του είπε σκουπίζοντας τα δάκυρά του από την ένταση: "Άκου, με κάλεσε ο Bono και μου είπε ότι θέλει να πας απόψε στο Slane Castle και να ανέβεις με τους U2 στη σκηνή". Ο φυσιοθεραπευτής των Ιρλανδών ήταν γνωστός για το χιούμορ του και συνήθιζε να επιδίδεται σε τακτικές... trolling με αποτέλεσμα πολλές φορές κάτι που ήθελε να το πει στα σοβαρά, να επιδεχόταν αμφισβήτησης από τους άλλους.

Ο McAteer προς στιγμήν δεν τον πίστεψε. Η αλήθεια είναι πως μάλλον ποτέ δεν τον πίστεψε. Δίνοντας όμως κατά κάποιον τρόπο μία ευκαιρία στον Byrne του τόνισε πως "έχω κανονίσει με την ομάδα να βγούμε απόψε να διασκεδάσουμε. Δεν μπορώ να ακυρώσω τους συμπαίκτες μου σε αυτή τη βραδιά". Ο Byrne επέμεινε και του τόνισε ότι "όχι, πρέπει να πας. Σε περιμένει ήδη ελικόπτερο στο αεροδρόμιο για να σε πάει στο Slane". Ο McAteer έσκασε στα γέλια και του είπε χαριτολογώντας "ωραία, πες στον Bono ότι θα πάω να μεθύσω με τον John Aldridge και δεν μπορώ να πάω στη συναυλία". Και αποχώρησε, χωρίς φυσικά να πιστέψει λέξη.

Ο μπάκ της Sunderland δεν πήγε ποτέ στο Slane Castle, οι U2 βγήκαν στη σκηνή και στο τέταρτο κομμάτι της βραδιάς, το New Year's Day, την ώρα που ο Edge έπαιζε τη μελωδία στο πιάνο, ο Bono ζήτησε από το κοινό μία ιρλανδική σημαία. Τη φόρεσε γύρω από το σώμα σου και φώναξε: "Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε: Είμαι ο Jason McAteer".


Ο McAteer πληροφορήθηκε για το περιστατικό, το επιβεβαίωσε βλέποντας στη συνέχεια το DVD της συναυλίας και αντιλήφθηκε πως τελικά ο Mick Byrne δεν έλεγε ψέματα. Ο Bono είχε πράγματι πάρει τηλέφωνο, είχε όντως ζητήσει τον παίκτη στη σκηνή αλλά εκείνος ποτέ δεν πήγε, χάνοντας την ευκαιρία να ζήσει κάτι μοναδικό. Ο ίδιος δεν μετανιώνει για εκείνο το βράδυ όσο κι αν τον πικραίνει, ωστόσο όπως και να το κάνουμε τέτοιες ευκαιρίες σου έρχονται μία φορά σε όλη σου τη ζωή.

Οι U2 πάντως είχαν τα καλύτερα να πουν τόσο για τον ίδιο όσο και για την Εθνική Ομάδα της Ιρλανδίας, χαρακτηρίζοντάς τη ως "την καλύτερη support μπάντα που είχαμε ποτέ". Πράγματι, το κοινό στο Slane Castle εκείνο το βράδυ είχε πραγματικά εξαιρετική διάθεση. Το ίδιο και οι U2. Χάθηκε όμως η ευκαιρία, η συναυλία εκείνη να μείνει στην ιστορία της rock μουσικής...

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 2348078591835312532

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item