Ανακοίνωση "The Columnist"

Βρισκόμενοι κάτι λιγότερο από τρία χρόνια ως "The Columnist" στο χώρο του blogging και της καθαρής και αμερόληπτης δημοσιογρ...


Βρισκόμενοι κάτι λιγότερο από τρία χρόνια ως "The Columnist" στο χώρο του blogging και της καθαρής και αμερόληπτης δημοσιογραφίας, ουδέποτε αισθανθήκαμε πως αυτό που κάνουμε μπορεί να ενοχλήσει ή να θίξει κάποιον. Ποτέ μας δεν επιχειρήσαμε -δεν έχουμε άλλωστε και την ανάγκη να το κάνουμε- να "καπελώσουμε" ή να υποσκάψουμε τη δουλειά κανενός προκειμένου να "βγούμε από πάνω". Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αυθεντικοί διότι ούτε θέλουμε ούτε χρειάζεται να κηλιδώσουμε τη συνείδησή μας. 

Η παρουσία μας ωστόσο στο προσκήνιο φαίνεται πως για κάποιους δεν έχει την ανάλογη ερμηνεία. Η απόφαση αθλητικής ομοσπονδίας της Ελλάδος να μη χορηγήσει φέτος στους συντάκτες του ιστοτόπου μας δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις για να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή τη δουλειά τους, μας άφησε εν μέρει έκπληκτους, φαίνεται όμως ότι έχει τη δική της λογική. 

Μία λογική η οποία αποδεικνύει περίτρανα πόσα βήματα πίσω βρίσκεται η ελληνική δημοσιογραφία συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αφήνει τη "σκόνη" του στη χώρα μας. Δυστυχώς, η έννοια του blogging στην Ελλάδα έχει την ερμηνεία της κακομοιριάς και του τσάμπα σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου οι bloggers χαίρουν σεβασμού και εκτίμησης. 

Δεν περιμέναμε βεβαίως το συγκεκριμένο γεγονός για να μας φανερώσει ότι στην Ελλάδα και δη στο χώρο της δημοσιογραφίας, η τύχη σου είναι αμφίβολη εάν πηγαίνεις "με το σταυρό στο χέρι". Δεν πρόκειται ωστόσο να αλλάξουμε. Το "The Columnist" δεν ήταν, ούτε πρόκειται να γίνει συστημικό και δεν θα ενταχθεί ποτέ σε καμία κλίκα και σε κανένα παρεάκι. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδίας τους ιθύνοντες της συγκεκριμένης ομοσπονδίας που επέλεξαν συνειδητά να μας αφήσουν "εκτός νυμφώνος", καθώς με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουν έστω και έμμεσα την ποιότητα της δουλειάς μας που ίσως τελικά, άθελά μας, να κάνει κακό στη δική τους δουλειά. Δεν είναι υπεροψία, είναι η απλή αναπαραγωγή της αξιολόγησης από ανθρώπους του ίδιου του χώρου αλλά και του απλού κόσμου, κάτι το οποίο για εμάς είναι μία επιβράβευση διότι πετύχαμε τον διττό μας στόχο: να είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε, χωρίς παράλληλα να "γλείψουμε" κανενός είδους σύστημα.

Κλείνοντας, αυτό που δηλώνουμε ξεκάθαρα ως "The Columnist" είναι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες, να στηρίζουμε και να αναδεικνύουμε με ίδιες δυνάμεις και προπάντων με σεβασμό, τους αθλητές, τις αθλήτριες και φυσικά το ίδιο το άθλημα καθώς εμείς, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, δεν ξεχνούμε ποτέ ότι εκείνοι και εκείνες είναι οι αληθινοί πρωταγωνιστές.

Η συντακτική ομάδα
"The Columnist"

Related

What's hot? 7787362773433430300

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item