Παίζοντας στη #Neapoli: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς "Αθηναιογνώστες"

  Στο πλαίσιο της έκθεσης #NeapolisAthina: και τώρα και τότε , η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε σ...

 
Στο πλαίσιο της έκθεσης #NeapolisAthina: και τώρα και τότε, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, προσκαλούν μικρούς Αθηναίους ηλικίας 6-12 ετών, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 16:00 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 12:00 σε ένα ανοικτό εκπαιδευτικό-εικαστικό εργαστήρι, για να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν για μια από τις παλαιότερες συνοικίες της πόλης, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πνευματική και πολιτιστική ιστορία της πρωτεύουσας αλλά και της χώρας. 

Μέσα από διαδραστικό παιχνίδι, στο ιστορικό τμήμα της έκθεσης, τα παιδιά γνωρίζουν και μαθαίνουν το παρελθόν και το παρόν της γειτονιάς μας, της Νεάπολης, τα ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, τα κτήρια που υπήρχαν και τώρα είτε δεν υπάρχουν είτε έχουν αλλάξει, τα σχολεία και τους κατοίκους και θαμώνες της: συγγραφείς, καλλιτέχνες και πολιτικούς. Στη συνέχεια και στο εικαστικό τμήμα της έκθεσης, αφού πρώτα ανακαλύψουν τους καλλιτέχνες που με τον δικό τους τρόπο διηγούνται την ιστορία της συνοικίας όπου ζουν και εργάζονται, τα παιδιά εκφράζονται μέσω μίας εικαστικής δράσης. Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί η ιστορικός τέχνης και εικαστικός, Λύντια Πετροπούλου. 

Η έκθεση #NeapolisAthina: και τώρα και τότε, που πραγματοποιείται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη, αναδεικνύει το παρελθόν της Νεάπολης μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό που παραχώρησαν κρατικά και ιδιωτικά αρχεία, μουσεία, ιδρύματα και ιδιώτες και το πολιτιστικό παρόν της με την ομαδική εικαστική έκθεση 31 σύγχρονων καλλιτεχνών που κατοικούν ή έχουν σχέση με την περιοχή.

Related

What's hot? 5723429988802668446

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item