Γητευτής ταλέντων

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  Το «The Columnist» σας παρουσιάζει το προφίλ του Μπόμπαν Στογιάνοβιτς. Ενός προπονητή που έχει περάσει...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ 

Το «The Columnist» σας παρουσιάζει το προφίλ του Μπόμπαν Στογιάνοβιτς. Ενός προπονητή που έχει περάσει από αξιόλογες Ακαδημίες, αναλαμβάνοντας να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή στο ποδόσφαιρο. Ν’ αναδείξει τα ταλέντα και τα μικρά «διαμαντάκια» που κάθε σωματείο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, πάντα έχει στις τάξεις του.

Η σημαντική καριέρα που είχε ως ποδοσφαιριστής ο Μπόμπαν Στογιάνοβιτς, σίγουρα τον βοήθησε να παράξει σημαντικό έργο και σαν προπονητής εξίσου. Η πορεία του ως παίκτης, ξεκίνησε στην μικρή ηλικία των 8 ετών. Όταν εντάχθηκε στην FK Ozren Sokobanja, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας της Γιουγκοσλαβίας. Εκεί, πέρασε 11 ολόκληρα χρόνια, αποτελώντας μέλος όλων κατά σειρά των τμημάτων υποδομής. Μέχρι που σε ηλικία 17 ετών, έφτασε στο κατώφλι της πρώτης ομάδας, πραγματοποιώντας έτσι ένα παιδικό του όνειρο.

Επόμενος σταθμός για τον Μπόμπαν ήταν η OFK Bor, ομάδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας της Γιουγκοσλαβίας. Γρήγορα, το άστρο του έμελε να φτάσει έως και την Α’ κατηγορίας της χώρας. Ένα χρόνο μετά την Bor, λοιπόν, ήρθε στην ποδοσφαιρική του ζωή η Ραντ Βελιγραδίου, μία ιστορική ομάδα της Σερβίας. Πριν παίξει ποδόσφαιρο στη χώρα μας, ο Μπόμπαν είχε ένα πέρασμα από την FK Dinamo Pančevo. Στην Ελλάδα φόρεσε αρχικά τη φανέλα της Δόξας Βύρωνα, που τότε λάμβανε μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ακόμη, είχε την τύχη να παίξει και στην Α’ Εθνική επίσης, για λογαριασμό του ιστορικού Αθηναϊκού.

Όσο ενδιαφέρουσα ήταν η καριέρα του σαν παίκτης άλλο τόσο, ίσως και περισσότερο συναρπαστική, ήταν και ως προπονητής. Αναλαμβάνοντας επί των πλείστων Ακαδημίες ομάδων, κατάφερε να αναδείξει ουκ ολίγα ταλέντα, μεταβιβάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία του στα νέα παιδιά.

Συνολικά, ο Μπόμπαν Στογιάνοβιτς έχει περάσει από τα τμήματα υποδομής των:

Π.Α.Ε ΙΩΝΙΚΟΣ Α.Ο
Α.Ο ΑΝΟΙΞΗ
PROTASOV CLUB
Α.Ο ΦΟΙΒΟΣ ΒΑΡΗΣ
Π.Α.Ε ΠΑΟ ΡΟΥΦ
ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Να σημειωθεί ότι τελευταία, ο Στογιάνοβιτς βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδα από την Ελβετία (πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τη Ζυρίχη), από την οποία κι έχει δεχθεί πρόταση για μερικά από τα παιδιά που, όλο αυτόν τον καιρό, προπονεί ατομικά. Δείγμα, της πολύ καλής δουλειάς του!

Χρήστος Δημόπουλος

Related

ταλεντα 4905498292787490164

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item