"Ψέμα στο ψέμα": Μία ξεκαρδιστική κωμωδία

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ  Ψέμα… Ψέμα για καλό, ψέμα για κακό. Το σίγουρο είναι ότι το ένα είναι καλό, τι γίνεται όμως όταν το ...


ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ 

Ψέμα…
Ψέμα για καλό, ψέμα για κακό. Το σίγουρο είναι ότι το ένα είναι καλό, τι γίνεται όμως όταν το ένα γίνεται δύο και τα δύο πολλά;

Αυτό θα μάθουν όσοι δουν την παράσταση “Ψέμα στο ψέμα” του Άντινι Νίλσον με πρωταγωνιστές το μοναδικό δίδυμο Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη. που την παραμονή Χριστουγέννων οι δυο τους έχουν αναλάβει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους… ή μήπως όχι;

Πλοκή

Τα φώτα σβήνουν, ο προβολέας ανοίγει και βλέπουμε τους δυο πρωταγωνιστές στημένους μπροστά από μια κόκκινη πόρτα. Οι ίδιοι έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να που στο ζευγάρι ότι η κόρη τους είναι νεκρή μετά από τροχαίο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι παραμονή Χριστουγέννων. Μετά από πολύ συζήτηση και χιούμορ η πόρτα ανοίγει και το ζευγάρι τους υποδέχεται στο σπιτικό του.
Χριστουγεννιάτικο κλήμα σε όλο το σπίτι και ένα μεγάλο πανό με το όνομα “Carol”, το όνομα της κόρης τους που περίμενουν με ανυπομονησία.
Η ιστορία ξεκινάει, η πλοκή εξελίσσεται και τα ψέματα άπαξ και ξεκινήσουν δεν σταματούν. Δύο αστυνομικοί, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ένας παππάς, δύο γείτονες και ένα… σκυλάκι εμπλέκονται στην σκηνή και το “Ψέμα στο ψέμα” ξεκινά.

Κριτική

Η παράσταση “Ψέμα στο ψέμα” γέλιο υπόσχεται  και γέλιο θα φέρει. Με φευγαλέο χιούμορ, που μπορεί να θυμίσει κάτι από… 50-50, οι πρωταγωνιστές κάνουν την παράσταση να εξελίσσεται ευχάριστα και γρήγορα. Η σκηνές εναλλάσσονται και όλα τους έχουν κάτι κοινό. Ένα μπέρδεμα ανάμεσα σε όλους του χαρακτήρες που στο τέλος γίνεται ξεκάθαρο.

Δυνατά σημεία της παράστασης είναι οι πρωταγωνιστές μας που με την αστυνομική τους στολή φέρνουν τα άνω κάτω. Οι ατάκες δυναμικές και εύστοχες, θα μπορούσε βέβαια να έχει αποκλειστεί η βωμολοχία που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί αρνητική αλλά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τονίζουν ότι και αυτό είναι μέρος της παράστασης και του σεναρίου.

Τα σκηνικά θυμίζουν αγγλική αρχιτεκτονική με βαριά ταπετσαρία που ντύνει όλο το σπίτι, κυριολεκτικά όλο, μέχρι και τα σκαλιά και δίνει το ύφος της εποχής, κάτι που αρέσει. Τα κοστούμια χωρίς κάτι ιδιαίτερο με τον ίδιο τρόπο δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε άλλη χρονολογία.

Το "Ψέμα στο ψέμα” είναι μια παράσταση που με ανυπομονησία περίμενα να δω από όταν είχαν ξεκινήσει οι πρόβες και η αλήθεια είναι ότι δεν με απογοήτευσε καθόλου. Το μικρό θέατρο Μουσούρη κάνει τον χώρο τόσο ζεστό και φιλόξενο που σε κάνει να κάτσεις με άνεση και να απολαύσεις μια καλή παράσταση. Για όσους σκέφτονται να δουν μια καλή και επιτυχημένη κωμωδία μόλις την βρήκαν και αν το οικονομικό είναι πρόβλημα υπάρχουν προσφορές για όλους. Δεν θα υπάρξει στιγμή που θα το μετανιώσετε, το θέατρο είναι μια άλλου είδους διασκέδαση που αξίζει να την βάλουμε στην ζωή μας, ξεκινώντας από εδώ!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση-Χορογραφία: Ελπίδα Νίνου
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Παναγιώτης Κατσώλης, Ελευθερία Μπενοβία, Ευγενία Παναγοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη

Κατερίνα Βαρδακαστάνη

Related

What's hot? 4676382321183139034

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item