"Πιθανότητα αίματος" του Κυριάκου Συφιλτζόγλου στην Dépôt Art gallery

Η Dépôt Art gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι) εγκαινιάζει την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. έως 11:30 μ.μ. την πρώτη ατομι...


Η Dépôt Art gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι) εγκαινιάζει την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. έως 11:30 μ.μ. την πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Πιθανότητα αίματος" του βραβευμένου ποιητή Κυριάκου Συφιλτζόγλου με το σκεπτικό: η ματιά ενός ποιητή μέσα από τον φωτογραφικό φακό. 

Την έκθεση συνοδεύουν: 
• κείμενο της έκθεσης από την Φοίβη Γιαννίση (Ποιήτρια, αρχιτέκτων, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) με τίτλο: Κυριάκος "Σιμωνίδου", " Δουλεύω σημαίνει επιστρέφω τις εικόνες που δανείστηκα " Κ.Σ."Έκαστος εφ’ω ετάφη" 
• κείμενο του καλλιτέχνη για την έκθεση με τίτλο: " ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ " 
• ποιήματα και σκέψεις του καλλιτέχνη 
 • βιογραφικό σημείωμα του καλλιτέχνη 

 - Η έκθεση θα διαρκέσει από 9 έως 27 Ιανουαρίου

Στο κείμενο του ο καλλιτέχνης αναφέρει για την έκθεση:

"Εν αρχή είναι η πρόθεση, ο σκοπός, η οπτική. Εν αρχή τα παραγωγικά αίτια του αμφιβληστροειδούς, όπως λέμε "βλέψη" -από τους νευρώνες μέχρι τον φκαό. Εν αρχή δεν είναι κάποια έσχατη απόφαση ούτε η αποφασιστική στιγμή. Εν αρχή η κόρη οφθαλμού, σαν κυνηγόσκυλο, να ανιχνεύει τον χώρο, να "οσμίζεται" την έμπνευση, να πηδά τον φωτοφράκτη -απ' την ικανοποίηση στην εικονοποίηση. [...] Και είναι τα μέρη τα λεπτά, όπως λέμε λεπτομέρειες, ίδια απολιθωμένες πιθανότητες. Και είναι το κλείστρο που "κλωτσά" τα νευρικά αγγεία -ν' απομονώσουν, να συσπειρώσουν, να αφαιρέσουν, μέχρι η εικόνα ίδια ποίημα, όπως κατάσταση, όπως μαγεία. [...] 
Κι αν οι λεπτομέρειες, όπως πλέξεις από σημεία, απόπειρες το χάος να συμμαζευτεί. Κι αν φωτογράφοντας κουρτίνες, ξύλα, λαμαρίνες, πλαστικά, μπετά. Κι αν ανασκαλεύοντας ποίηση από τα ευτελή, τότε αυθύπαρκτα σημάδια, ποιήματα και πίνακες μαζί, να φωτογράφονται ευρύχωρα, όπως πεδία δράσης αισθητικής -ακόμη ίσως και αιμορραγικής." 

Σχετικά με τον Κυριάκο Συλφιτζόγλου

Γεννήθηκε το 1983 στη Δράμα, όπου και ζει. Είναι πτυχιούχος Νομικής (2004) και Πολιτικών Επιστημών (2011) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές: 
• Έκαστος εφ’ ω ετάφη, εκδ. Γαβριηλίδη, 2007 (υποψήφιος για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ) –επανέκδοση από τις εκδ. Θρακα, 2017. 
• Μισές αλήθειες, εκδ. Μελάνι, 2012. 
• Με ύφος Ινδιάνου, εκδ. Μελάνι, 2014 ( υποψήφιο για το βραβείο Ποίησης του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ). 
• Στο σπίτι του κρεμασμένου, εκδ. Θράκα, 2015 ( βραβείο Ποίησης του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ). 

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και συμπεριληφθεί στις ανθολογίες: 
• FUTURES – POETRY OF THE GREEK CRISIS, Penned in the Margins 2015 (edited and translated by Theodoros Chiotis). 
• AUSTERITY MEASURES – THE NEW GREEK POETRY 2016 (edited by Karen Van Dyck, published Penguin). 
• Polish Festival Pra Premier 2016 (transalated by Alicia Kotecka). 
• Kleine Tiere zum Schlachten –Neue Gedichte aus Griechenland, hg. Von Wassiliki Knithaki und Adrian Kasnitz, parasitenpresse 2017. 

Έχει συμμετάσχει στον κύκλο παρουσίασης νέων ποιητών του Ιδρύματος "Τάκης Σινόπουλος" στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Καλλιτεχνών Τουρκίας-Ελλάδας-Ρουμανίας στην Σμύρνη, στο Πανθεσσαλικό Συμπόσιο Ποίησης στην Λάρισα, καθώς και σε λογοτεχνικές εκδηλώσεις των ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Φεστιβάλ Τανιών Μικρού Μήκους Δράμας, θεάτρων Άττις και Στιγμή στην Αθήνα, Μουσείου Φωτογραφίας Θες/νίκης, Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσ/νίκης και σε εκδηλώσεις των λογοτεχνικών περιοδικών Ο Αναγνώστης, Εντευκτήριο, Θράκα, Ποιητική, ΦΡΜΚ, ΔΙΟΔΟΣ 66100, Αίτιον, Μανδραγόρας κ.α. Οι δύο τελευταίες του ποιητικές συλλογές έχουν παρουσιαστεί σε συνδυασμό με πρωτότυπη μουσική. Η συλλογή "Με ύφος Ινδιάνου" παρουσιάστηκε σε μουσική/εκτέλεση του καθηγητή κιθάρας Γιάννη Αναστασιάδη, ενώ η συλλογή "Στο σπίτι του κρεμασμένου" σε μουσική του βραβευμένου συνθέτη Δημήτρη Δοξάκη και εκτέλεση του πιανίστα Ευθύμιου Χατζηαντωνίου. Από το 2013 ασχολείται συστηματικά και με την φωτογραφία. Εδώ κι ένα χρόνο διατηρεί τη δική του στήλη "Κυνηγετική περίοδος" στον ιστότοπο dimart, όπου συνδυάζει λόγο με εικόνα. Φωτογραφίες του έχουν γίνει εξώφυλλα σε λογοτεχνικά περιοδικά και βιβλία ποίησης/πεζογραφίας. 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Κείμενο έκθεσης: Φοίβη Γιαννίση
Επιμέλεια έκθεσης: Γωγώ Κολυβήρα
Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου – email: repdla@hotmail.com

Εγκαίνια: Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20:00 – 23:30
Διάρκεια έκθεσης: 9 έως 27 Ιανουαρίου 2018
Facebook
Dépôt Art gallery Νεοφύτου Βάμβα 5 106 74 Κολωνάκι Αθήνα
Τηλ επικοινωνίας: 210 3648174 e-mail:info@depotgallery.gr
Facebook:depotgallery.gr
Facebook:Kiriakos Sifiltzoglou
Web site:www.depotgallery.gr
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:30 Σάββατο 12:00 –16:00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Related

What's hot? 6155886181252884479

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item