Αναστάσιος Σουγλέρης: Το ταλέντο που έχει «τρελάνει» την Πάτρα!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  Η Ελλάδα σφύζει από ταλέντα στο ποδόσφαιρο. Σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχουν παιδιά που αν τα έβλεπαν...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ 

Η Ελλάδα σφύζει από ταλέντα στο ποδόσφαιρο. Σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχουν παιδιά που αν τα έβλεπαν στο εξωτερικό, θα μπορούσαν να επενδύσουν πολλά επάνω τους. Το ζητούμενο φυσικά είναι η διαχείρισή τους. Αυτό είναι το κομμάτι που καθορίζει αν η εξέλιξη ενός νεαρού παίκτη, θα είναι ανοδική ή καθοδική.

Πίσω στο θέμα μας όμως. Που δεν είναι άλλο από τη μαζική παραγωγή ταλέντων. Και μία πόλη που την τελευταία δεκαετία έχει βγάλει αρκετά «διαμαντάκια» από τα «σπλάχνα» της, είναι η Πάτρα. Πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο 15χρονος Αναστάσιος Σουγλέρης. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 2003. Αγωνίζεται ως επιθετικός, ενώ με σχετική άνεση μπορεί να παίξει και στα άκρα.

Τα πρώτα του βήματα στο άθλημα τα έκανε στην Ακαδημία Α.Ε. Πάτρα 2005, στην οποία ανήκει έως και σήμερα. Μάλιστα η εν λόγω σχολή, έχει επιδείξει ραγδαία άνοδο στο τοπικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας τα τελευταία χρόνια. Η  ανδρική ομάδα του Α.Ε. Πάτρα 2005 συμμετέχει στην Β’ Κατηγορία, έχοντας μακράν τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (σ.σ. 18 ετών), ενώ τα τμήματα Παίδων και Προπαίδων βρέθηκαν στους τελικούς των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. 

Ο Σουγλέρης ξεκίνησε το ταξίδι του στο ποδόσφαιρο το 2005, περνώντας με επιτυχία από όλα τα τμήματα υποδομής του Α.Ε. Πάτρα. Η πορεία του ήταν τόσο συνεχόμενα ανοδική, ώστε τη σεζόν 2016-2017 να κληθεί στην Μικτή Παίδων της ΕΠΣ Αχαΐας. Μετρώντας, συνολικά, 6 συμμετοχές και 4 γκολ.

Την ίδια χρονιά στο πρωτάθλημα Προπαίδων της ΕΠΣ Αχαϊας, πάντα με την φανέλα της ΑΕ Πάτρα 2005 ο Τάσος αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια, έχοντας 35 γκολ. Ενώ, συνάμα, συμμετείχε και στην κατηγορία Παίδων, έχοντας σε 8 συμμετοχές 5 γκολ. Πρόκειται για αριθμούς που δείχνουν τη δυναμική του συγκεκριμένου παιδιού.

Τα όσα έκανε μες στο τερέν, δεν άργησαν να προσελκύσουν γρήγορα τα βλέμματα ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πρόσφατα, ο 15χρονος συμμετείχε σε τουρνουά του Αστέρα Τρίπολης στο Σοφικό Κορινθίας, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Και εκεί! Στη φετινή σεζόν ο Σουγλέρης παραμένει πρώτος σκόρερ της ΑΕ Πάτρα στην κατηγορία Παίδων της ΕΠΣ Αχαϊας. Καταγράφοντας 7 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές! Παράλληλα, φυσικά, παραμένει μέλος της Μικτής ομάδας Νέων της ΕΠΣ Αχαϊας. Και παρότι είναι ο μικρότερος στην ηλικία του, έχει 6 γκολ σε 5 αγώνες. Ποιο είναι, επομένως, το ταβάνι για τον μικρό; Μόνο ο ουρανός!

Χρήστος Δημόπουλος

Related

ταλέντο 4622191835242620405

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item