"ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ" στην Trii Art Hub

Η Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης , Νικολένα Καλαϊτζάκη , σημειώνει: Κάποτε, ως αφηγείται ένας μύθος, σ' αυτή τη Γ...Η Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Νικολένα Καλαϊτζάκη, σημειώνει: Κάποτε, ως αφηγείται ένας μύθος, σ' αυτή τη Γη, συνέβη τούτο: 

"Ένας γενναίος στρατιώτης συνάντησε τον Θάνατο σε μια γωνιά της αγοράς και αισθάνθηκε, καθώς εκείνος του έγνεψε απειλητικά, να τρέμει από φόβο. Με βιάση έτρεξε στο παλάτι του βασιλιά και με την καρδιά του σφιγμένη, τον ικέτεψε να του δώσει το καλύτερο, το πιο δυνατό του άλογο, προκειμένου να τρέξει, όσο γινόταν πιο μακριά, για να σωθεί. 

Θα ξεκινούσε εκείνη κιόλας, την ίδια νύχτα, το ταξίδι του για την μακρινή Σαμαρκάνδη. Μονάχα έτσι, θα δραπέτευε - ήλπιζε - από το οριστικό τέλος που πλησίαζε απειλητικά και τον είχε στοιχειώσει. 

Και πράγματι, ο βασιλιάς με προσοχή ακούγοντας τον, νευρίασε με τον Θάνατο που τόλμησε να τρομάξει έναν από τους πιο πιστούς του υπηκόους και άριστους πολεμιστές και τον κάλεσε στο παλάτι προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. 

 -"Θάνατε, γιατί φόβισες τον γενναίο μου στρατιώτη;", τον ρώτησε ο βασιλιάς γεμάτος θυμό. 

 -"Δεν ήθελα να τον τρομάξω", απάντησε ο Θάνατος σαστισμένος. "Απλώς εξεπλάγην που συνάντησα εδώ αυτόν τον στρατιώτη, ενώ αύριο κιόλας έχουμε Ραντεβού στη Σαμαρκάνδη". 

●Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Γιώργος Ανδρούτσος, Άννα Αντάρτη, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ματίνα Γεωργά, Γωγώ Ιερομονάχου, Γιώργος Καζάζης, Ευάγγελος Καλογερόπουλος, Δημήτρης Καρατζάς, Χαράλαμπος Κατσατσίδης, Αρετή Κλουτσινιώτη, Κική Κολυμπάρη, Σοφία - Rose Κοσμίδου, Έλενα Κυρκιλή, Πένυ Κωνσταντίνου, Νίκος Λαμπρινός, Παναγιώτα Λευκαδίτη, Μαρίνα Μαλτέζου, Μιχάλης Μανουσάκης, Κλεονίκη Μαραγκού, Νίκος Μαρίνης, Κώστας Μαρσέλλος, Ειρήνη Μονομμάτου, Λένα Μορφογένη, Βασιλική Μπλούκου, Λία Μπλιούμη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Αγγελική Μπόμπορη, Γιάννης Μπρούζος, Παναγιώτης Νέζης, Μαρία Ορφανουδάκη, Σοφία Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαστάμος, Κατερίνα Ριμπατσιού, Μαρίνα Ροβίθη, Βίκυ Σαμουηλίδου, Παναγιώτης Σιάγκρης, Αποστόλης Φιλίππου


●Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου & ώρα 7 μ.μ.

●Διάρκεια έκθεσης: 22.2-4.3.18

TriiArtHub
Δράκου 9, Κουκάκι
Σταθμός Μετρό Συγγρού Φιξ
Τηλ. 210-9210333, 6985 904504
Website
Email: info@trii.gr

Related

What's hot? 4297261637853877578

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item