Παρουσίαση της νέας έκδοσης του βιβλίου του Ηλία Βενέζη "Το νούμερο 31328"

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και οι Εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζουν την επετειακ...


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και οι Εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζουν την επετειακή έκδοση του κλασικού έργου "Το νούμερο 31328" εμπλουτισμένη με επίμετρο του Σωτήρη Μετεβελή. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 45 χρόνων από τον θάνατο του Ηλία Βενέζη, σημαντικού Έλληνα συγγραφέα, ιδρυτικού μέλους και επί σειρά ετών αντιπροέδρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, την Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). 

"Το Νούμερο 31328 αποτελεί μια από τις συγκλονιστικότερες μαρτυρίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας", όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. "Δημοσιευμένο για πρώτη φορά σε συνέχειες στην εφημερίδα Καμπάνα της Μυτιλήνης, που εξέδιδε και διηύθυνε ο Στράτης Μυριβήλης, το Νούμερο 31328 αφηγείται με καθηλωτικό ρεαλισμό τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα τάγματα εργασίας, τα οποία είχαν συγκροτήσει οι Τούρκοι από αλλοεθνείς στρατεύσιμους μετά την κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου και την άτακτη υποχώρηση του ελληνικού στρατού. Σε αυτά τα τάγματα βρέθηκε και ο δεκαοκτάχρονος Βενέζης από το Αϊβαλί, μαζί με χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας, από τον Σεπτέμβριο του 1922 μέχρι τα τέλη του 1923". 

Το βιβλίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και εκτιμήθηκε διεθνώς και ζώντος του Βενέζη. Η νέα μονοτονική έκδοση συνοδεύεται από εκτενές επίμετρο, στο οποίο δίνεται το ιστορικό πλαίσιο των διωγμών κατά των Ελλήνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την περίοδο 1908-1923, καθώς και από γλωσσάριο. 

Για το βιβλίο μιλούν οι: 

Ναταλία Βογκέικωφ, Υπεύθυνη Αρχείων Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών 
Λαμπρινή Κουζέλη, Φιλόλογος-κριτικός βιβλίου (Το Βήμα) 
Σωτήρης Μετεβελής, Ιστορικός.  

Eίσοδος ελεύθερη 

Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (210 3680052) www.hau.gr/culture

Related

What's hot? 7654418775038172516

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item