"Η περαστική του Σαν Σουσί" στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Joseph Kessel  Παρίσι αρχές της δεκαετίας του 1980: Ο Μαξ Μπάουμστάιν, επιτυχημένος επιχειρηματίας και...


Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Joseph Kessel 

Παρίσι αρχές της δεκαετίας του 1980: Ο Μαξ Μπάουμστάιν, επιτυχημένος επιχειρηματίας και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονεί τον πρέσβη της Παραγουάης και παραδίδεται αμέσως στην αστυνομία. Στη δίκη που ακολουθεί αποκαλύπτει τα κίνητρα της πράξης του που πηγάζουν από τη ναζιστική τρομοκρατία που ο ίδιος βίωσε ως παιδί. 

Για τη Ρόμι Σνάιντερ η ταινία αυτή ήταν μια βαθειά προσωπική επιθυμία. Είχε αγοράσει χρόνια πριν τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος, είχε αναλάβει επίσης το ρόλο του παραγωγού και την είχε αφιερώσει στο γιο της που είχε πεθάνει το 1981 σ’ ένα τραγικό δυστύχημα και στον πατέρα του, πρώην σύζυγό της, που είχε αυτοκτονήσει το 1979. Η ίδια πέθανε πριν την πρεμιέρα της ταινίας. 

"Η περαστική του Σαν Σουσί" είναι κατά κάποιο τρόπο ένα ντοκουμέντο που τεκμηριώνει τη "ραγισμένη καρδιά" της ηθοποιού, αλλά και μια ταινία ενάντια στη λήθη των ναζιστικών εγκλημάτων. 

Σκηνοθεσία: Jacques Rouffio 
Ηθοποιοί: Romy Schneider, Michel Piccoli, Helmut Griem, Mathieu Carriere, Maria Schell κ.ά. 

Το Goethe-Institut ευχαριστεί για την πρωτοβουλία και τη βοήθεια στην οργάνωση το "Petit Plan", το οποίο εντάσσει την προβολή και στο πρόγραμμά του "Adaptation Film Festival – H λογοτεχνία στον κινηματογράφο". 

Το ίδρυμα είναι πάντα ανοιχτό για πρωινές προβολές για σχολεία. Λύκεια που ενδιαφέρονται να δουν την ταινία "Η περαστική του Σαν Σουσί" μπορούν να απευθύνονται στο info@petitplan.org, αλλά και στο Anessa.Androbik@goethe.de 

Ημέρα προβολής
Δευτέρα 05.03.2018

Ωρα προβολης
20:30

Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16
Ταχ.Θυρ. 30383
10033 Αθήνα

Related

What's hot? 9024747879194773132

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item