Συστάθηκε το ICAS Hellas, φέτος οι πρώτες δράσεις

Επιμέλεια: Αντώνης Ψαριανός Σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανακο...


Επιμέλεια: Αντώνης Ψαριανός

Σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε η σύσταση του ICAS Hellas, ως τμήμα του ICAS World. To ICAS (International Council of Amateur Sports), αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς ερασιτεχνικού αθλητισμού και πολιτισμού στον κόσμο και μετρά περίπου 70 εκατ. μέλη παγκοσμίως. Βασικός σκοπός του ICAS Hellas είναι η διεξαγωγή μόνιμων παγκόσμιων αγώνων ερασιτεχνών στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2018, όπου θα διεξαχθούν αγώνες κολύμβησης και Handball.

Η πρεμιέρα θα γίνει 6-9 Ιουνίου στο Ο.Α.Κ.Α. με αγώνες κολύμβησης και υδάτινων σπορ (υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού) και 10 Ιουνίου ανοιχτής θαλάσσης στον Πειραιά (αιγίδα Υπ. Ναυτιλίας), ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθούν αγώνες Handball στην Βέροια.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου: «Η Συνέντευξη Τύπου του νεοσύστατου φορέα ICAS HELLAS, έγινε παρουσία του Υπουργού κ. Γ. Τσιρώνη, εκπροσώπων των Υπουργείων Αθλητισμού, Τουρισμού και Ναυτιλίας, του Δημάρχου Βέροιας, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, προέδρων Αθλητικών, Επιχειρηματικών και Τουριστικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων, προσωπικοτήτων της αθλητικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας μας.

Το ICAS Hellas σκοπό έχει την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα μέσα από την οργάνωση Ετήσιων Παγκόσμιων Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία και με την υποστήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας ICAS WORLD. Mε την παράλληλη στήριξη άλλων θεσμικών αθλητικών και κοινωνικών παραγόντων της χώρας αναμένεται να επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 100.000 άτομα κάθε χρόνο για να συμμετέχουν σε περισσότερα από 30 αγωνίσματα σε αντίστοιχες πόλεις της πατρίδας μας αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και αναδεικνύοντας τις ομορφιές της καθεμίας από αυτές.

Παράλληλα μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα θα συνοδεύουν κάθε μία από τις αντίστοιχες αθλητικές διοργανώσεις και θα ακολουθούνται από διεθνείς ημερίδες, συνέδρια, φόρουμ με θεματικά που θα σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες της κάθε πόλης που θα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις.

Στην συνέντευξη τύπου ο κ. Νίκος Παπαδάκος, Πρόεδρος του ICAS GREECE, αφού χαιρέτησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ανέπτυξε τον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ICAS όχι μόνο στον τομέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας αφού οι εκδηλώσεις που θα διοργανώνει κάθε χρόνο αναμένεται να συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδων αθλητών, συνοδών και φιλάθλων από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα κυρίως σε περιόδους χαμηλής επισκεψιμότητας.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ICAS GREECE ανακοίνωσε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και την Υπουργό Τουρισμού κ Έλενα Κουντουρά για την χορήγηση της Αιγίδας των Υπουργείων τους στους Πρώτους Παγκόσμιους Αγώνες Κολύμβησης και Ανοικτής θάλασσας τους οποίους θα διεξαγάγει ο ICAS το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Αθήνα καθώς και στους Υπουργό και υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου και κύριο Γιώργο Βασιλειάδη για την συμπαράσταση τους στην προσπάθεια του φορέα.

Ο κ. Vladimir Fomin, Γενικός Γραμματέας του ICAS WORLD, βετεράνος κολυμβητής ο ίδιος, μίλησε για τη χαρά που έχουν οι ερασιτέχνες αθλητές όταν ερχόμενοι από όλο τον κόσμο, συναγωνίζονται για τον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος, από αυτόν της ανάπτυξης ισχυρών δεσμών φιλίας. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του στην ιδέα του ICAS καθώς όπως είπε «έχει χαθεί η χαρά της προσπάθειας και του να είσαι ‘εκεί’, όταν οι άνθρωποι προσπαθούν». 

Ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, διαβεβαίωσε τους παρισταμένους για την ετοιμότητα της πόλης να δεχτεί τους αγώνες Handball και αθλητές από όλο τον κόσμο, αφού όπως δήλωσε η πόλη του ήταν και θα είναι «η πόλη των πολλών πολιτισμών και θρησκειών».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά κ. Δαβάκης εξέφρασε την στήριξη του στην προσπάθεια και την πρόθεση του δήμου να συνεργαστεί με τον φορέα στην υλοποίηση των στόχων του και ειδικά στην διεξαγωγή αγώνων ανοικτής θάλασσας στα όρια του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας κ. Τσιλίδης, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι τουριστικές υποδομές της χώρας μας, τόσο σε έμψυχο όσο και άψυχο υλικό, έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στην πρόκληση του ICAS παρέχοντας στους επισκέπτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Παγκρατίου κ. Μαζαράκης αναφέρθηκε στην πολιτιστική διάσταση των αγώνων και στον ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην επιστροφή του αθλητισμού στην πραγματική ερασιτεχνική του βάση.

Τέλος ο Συντονιστής των Παγκόσμιων Αγώνων ICAS κ. Φυλακτού ανακοίνωσε την πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το όραμα της ανάδειξης της πατρίδας μας σε κέντρο του παγκόσμιου ερασιτεχνικού αθλητισμού ανακοινώνοντας και μία σειρά από αθλητικές εκδηλώσεις στην Κύπρο».

Αντώνης Ψαριανός

Related

What's hot? 79900639344517516

Δημοσίευση σχολίου

  1. Μιχάλης Πυρουνάκης
    Αν μη τί άλλο είναι παρήγορο· Πώς εξελίσσεται η πορεία του ICAS, στη χώρα μας, ενός από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς ερασιτεχνικού αθλητισμού και πολιτισμού στον κόσμο (70 εκ. μέλη προ τριετίας); …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item