Ένα τραγούδι διαφορετικό από όλα τα άλλα

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ  Ένα από τα πιο δυνατά και αληθινά χειροκροτήματα έζησα την Πέμπτη το βράδυ στην συναυλία των Oni...


ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ 

Ένα από τα πιο δυνατά και αληθινά χειροκροτήματα έζησα την Πέμπτη το βράδυ στην συναυλία των Onirama. 

Την Πέμπτη το βράδυ, με αφορμή το Summer Nostos Festival στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής πραγματοποιήθηκε η συναυλία του ελληνικού συγκροτήματος, το οποίο με αφορμή τα 18 χρόνια ζωής τους, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσαν το κοινό τραγουδώντας παλιά αλλά και νέα τους τραγούδια. 

Η αλήθεια είναι ότι τους έχω παρακολουθήσει ουκ ολίγες φορές κάτι που μου δίνει την ευκαιρία να ξέρω λίγο-πολύ το πώς κυλάει ένα πρόγραμμά τους. Παρ' όλα αυτά έζησα κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο που δεν είχα σκεφτεί ότι θα δω ποτέ. Ενώ τα τραγούδια ακούγονταν ένα-ένα φτάνει η στιγμή που ο τραγουδιστής του συγκροτήματος μας συστήνει ένα αγόρι και ένα κορίτσι από την Κιβωτό του κόσμου με έλλειψη ακοής.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης κάλυψε και ο ίδιος μια από τις αισθήσεις του, που ήταν τα μάτια και ανακοίνωσε ότι μαζί θα "τραγουδήσουν" ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Το σύνθημα που δόθηκε στο κοινό ήταν "μπορεί να μην σας ακούν αλλά μπορούν να σας νιώσουν" και ξεκίνησε το τραγούδι "Μετάξι".

Αυτή η στιγμή ήταν κάτι μοναδικό. Η εικόνα των δύο ατόμων που τραγουδούσαν μαζί με τον Μαραντίνη στη νοηματική γλώσσα ήταν ό,τι πιο αληθινό μπορεί να μεταδοθεί. Το κυριότερο από όλα είναι ότι το ίδιο ένιωσε και το κοινό που βρισκόταν εκεί, μικροί και μεγάλοι. Δεν πέρασαν δύο λεπτά όταν το τραγούδι είχε ξεκινήσει για να ακουστεί το πιο ζεστό και δυνατό χειροκρότημα όλης της βραδιάς, ένα χειροκρότημα που έδειξε το πόσο αυτή η εμφάνιση άγγιξε όλους τους θεατές. 

Μια συναυλία μπορεί όχι μόνο να διασκεδάσει αλλά και να μεταδώσει πολλά μηνύματα. Αυτό έδειξε και η κίνηση των Onirama σε αυτή την συναυλία. Μέσα από αυτές τις μικρές κινήσεις ανθρωπιάς φανερώνεται η καλοσύνη, η αγάπη και πολλά ακόμη συναισθήματα που μπορεί ο κάθε άνθρωπος να νιώσει ή να δώσει γύρω του. 

Η εμφάνιση αυτή έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μου για όλα αυτά που με έκανε να νιώσω και θα την χαρακτήριζα ως κάτι μαγικό!



Κατερίνα Βαρδακαστάνη

Related

What's hot? 923554486927728226

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item