Η συγγραφέας Jenny Erpenbeck στην Αθήνα

Η Γερμανίδα συγγραφέας Jenny Erpenbeck συναντά το αθηναϊκό κοινό την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στις 20.30 στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Στ...


Η Γερμανίδα συγγραφέας Jenny Erpenbeck συναντά το αθηναϊκό κοινό την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στις 20.30 στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου της "Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" 

"Η Έρπενμπεκ είναι η χαμηλόφωνη ποιήτρια ανάμεσα στους συγγραφείς της γενιάς της. Η ορμή της γλώσσας της δεν πηγάζει από τις μεμονωμένες λέξεις, αλλά ανάμεσα από τις αράδες."
Der Spiegel 

H Jenny Erpenbeck, γεννημένη το 1967 στο Α. Βερολίνο, έκανε το λογοτεχνικό της ντεμπούτο το 1999 με την "Ιστορία του γερασμένου παιδιού" και συνέχισε τη συγγραφική της πορεία με μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα κ.ά. Το μυθιστόρημά της «Η συντέλεια του κόσμου» (2012) βρήκε θερμή υποδοχή από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς ενώ απέσπασε και πολλά βραβεία, μεταξύ άλλων το Joseph-Breitbach-Preis και το Independent Foreign Fiction Prize. Για το τελευταίο της μυθιστόρημα "Gehen, ging, gegangen" (Περαστικοί), 2015, της απονεμήθηκε το Βραβείο Thomas-Mann-Preis. Το 2017 βραβεύτηκε με το Premio Strega Europeo και τιμήθηκε με τον Σταυρό της Αξίας επί Ταινία του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Στην Αθήνα η Jenny Erpenbeck θα διαβάσει από το μυθιστόρημά της Η συντέλεια του κόσμου, Εκδόσεις Καστανιώτη

Πόσο θα διαρκέσει η ζωή του παιδιού που μόλις γεννήθηκε; Ποιοι θα είμαστε εμείς όταν θα ‘χει έρθει η ώρα μας; Ποιος θα μας πενθήσει; Η συγγραφέας μας ταξιδεύει στις πολλές εν δυνάμει ζωές, αλλά και τους διαφορετικούς θανάτους της ηρωίδας της. Το ταξίδι ξεκινά από τη Γαλικία της αυστροουγγρικής μοναρχίας γύρω στο 1900, συνεχίζεται στη Βιέννη και στη Μόσχα της σταλινικής εποχής για να ολοκληρωθεί στο Βερολίνο του σήμερα. 

Με την Jenny Erpenbeck θα συνομιλήσει η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου. Στη συζήτηση θα παρέμβει ο μεταφραστής του βιβλίου Αλέξανδρος Κυπριώτης. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ιανός με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων "Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό"

Related

What's hot? 3293313804501439980

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item