Black Strat Band: Η μπάντα από την Κέρκυρα που χρήζει προσοχής

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Πάντοτε στις συναυλίες έδινα βάση στο πλήρες πρόγραμμα. Δεν είμαι ο τύπος που θα αγνοήσει τους openers κα...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Πάντοτε στις συναυλίες έδινα βάση στο πλήρες πρόγραμμα. Δεν είμαι ο τύπος που θα αγνοήσει τους openers και θα "σκάσει μύτη" ένα τέταρτο πριν βγει το μεγάλο όνομα της βραδιάς. Πιστέψτε με, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανακαλύψεις "διαμάντια" που μέχρι πρότινος δεν γνώριζες.

Είμαι πολύ μεγάλος λάτρης της μουσικής, καθημερινά με συντροφεύει με διάφορες μπάντες και καλλιτέχνες να ηχούν στα αυτιά μου, ωστόσο δεν είμαι και ο πιο ψαγμένος που υπάρχει. Ως εκ τούτου, πάντοτε δίνω την ευκαιρία στον εαυτό μου να μάθει πράγματα, να ακούσει και να δει. Τα opening acts συνήθως με δικαιώνουν.

Το έκαναν γι' ακόμα μία φορά το περασμένο Σάββατο στο "Κύτταρο", όπου πήγα να παρακολουθήσω το σπουδαίο live των "Stormbringer", της πλέον αξιόπιστης tribute μπάντας των Deep Purple, με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση του τεράστιου αυτού συγκροτήματος. Τους γνώριζα ήδη, είχα εικόνα της ποιότητάς τους, το επιβεβαίωσαν και στο live. Και ήταν και πολύ καλύτεροι μάλιστα.

Αν όμως μπορώ να ξεχωρίσω κάτι από εκείνο το τρελό μουσικό τρίωρο και βάλε στο "Κύτταρο" ήταν οι "Black Strat Band" οι οποίοι έπαιξαν για μία ώρα πριν τους "Strormbringer". Τους είδαμε στο soundcheck των Ολλανδών να μπαίνουν στον χώρο, φιλικοί, πρόσχαροι, απλοί. Όταν η tribute μπάντα των Deep Purple ολοκλήρωσε τον έλεγχο των μηχανημάτων και κατέβηκε από τη σκηνή, γυρίσαμε για λίγο στα σπίτια μας. Όταν επιστρέψαμε, οι "Black Strat Band" ανέβαιναν για να παίξουν.

Η μπάντα από την Κέρκυρα ειδικεύεται στους Pink Floyd τους οποίους για να τους παίξεις σωστά και καλά δεν χρειάζεται απλά να είσαι καλός στη μουσική. Χρειάζονται πάρα πολλά περισσότερα. Διότι οι Pink Floyd είναι ολόκληρη επιστήμη, δεν είναι κάτι απλό. Έμεινα άφωνος, κυριολεκτικά. Ο Βαγγέλης που ήταν μαζί μου με έπιασε πολλές φορές να είμαι με ανοιχτό το στόμα και να χαζεύω τα solo και τη γενικότερη παρουσία της μπάντας στη σκηνή.

Ακούσαμε μεγάλα κομμάτια των Βρετανών, αυτά τα απίστευτα "μουσικά χαλιά" τους που σε ταξιδεύουν. Οι Κερκυραίοι μας ταξίδεψαν σε αυτόν τον κόσμο και ήταν πραγματικά ό,τι καλύτερο και πλησιέστερο έχω δει σε εκείνους. Έμειναν φρέσκοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και απέδειξαν πως χρήζουν προσοχής.

Στο φινάλε του προγράμματός τους μας έπαιξαν ένα δικό τους κομμάτι, το "The Girl With The Red Head" το οποίο σαφώς και αξίζει κανείς να το ακούσει (γι' αυτό και το παραθέτω στο τέλος) ενώ έκαναν αναφορά στη νέα τους δισκογραφική δουλειά, το "Absence", το οποίο θα μας παρουσιάσουν και πάλι στο "Κύτταρο" τον Δεκέμβριο. Και χρησιμοποιώ α' πληθυντικό, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαι κι εγώ εκεί. Αξίζουν πολλά χειροκροτήματα κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Κάντε ένα κόπο να τους ψάξετε...


Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 2857151766833486512

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item