To επόμενο δυνατό χαρτί του Νetflix λέγεται "The Haunting of Hill House"

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Τους τελευταίους μήνες, όχι άδικα ίσως, το Netflix έχει «καταντήσει» (με την καλή έννοια) να γίνει συνώνυ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Τους τελευταίους μήνες, όχι άδικα ίσως, το Netflix έχει «καταντήσει» (με την καλή έννοια) να γίνει συνώνυμο του La Casa de Papel. Έλα όμως που αν το ψάξεις λίγο παραπάνω, θα δεις πως έχει και άλλα διαμαντάκια κρυμμένα που μπορεί να σε συναρπάσουν και να σε τραβήξουν εξίσου για ώρες στην οθόνη σου. Όπως καλή ώρα με το «The Haunting of Hill House»…

Από τη μια, λες πλέον ότι ό,τι έχει κυκλοφορήσει σε θρίλερ, ως ιδέα και background, το έχεις δει: θες εξορκισμούς, θες splatter τίγκα στο αίμα, θες ψυχολογικά δράματα, διαλυμένες οικογένειες, οικογενειακά δράματα, ψυχασθενείς ήρωες που αναζητούν τη λύτρωση τους. Λίγο-πολύ, υπάρχει κορεσμός, και πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κάτι καινούριο για να σε συναρπάσει.

Από την άλλη ωστόσο, όταν μπαίνει η λέξη horror δίπλα σε κάτι που είδες/βλέπεις, ουσιαστικά σχεδόν ποτέ δεν συνοδεύεται με τη λέξη σειρά, με εξαίρεση ίσως το Castle Rock του Στίβεν Κινγκ. Επομένως, το «The Haunting of Hill House» αποτελεί εκ πρώτης όψεως εκτός των άλλων και ένα δυνατό στοίχημα ώστε το horror-movie στοιχείο να μπει για τα καλά πλέον στην πλατφόρμα της νέας ποπ κουλτούρας που συνοδεύει πια, αρκετά χρόνια τώρα, το binge-watching σειρών.

Αναγκαία παρένθεση: σε επίπεδο σειρών, έχουμε δει τα τελευταία χρόνια αρκετά καλές παραγωγές κάθε είδους και με πλήθος ωραίων ιδεών. Χρειαζόμαστε όσο να ‘ναι κάτι καλό σε θρίλερ και σε αυτόν τον τομέα…

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Σίρλεϊ Τζάκσον (του 1953), δεν θα ακολουθήσει ωστόσο απολύτως την ιστορία του, γεγονός που αποκάλυψε πρόσφατα και ο παραγωγός Μαρκ Φλάναγκαν, ώστε να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον κόσμο.


Όπως μπορείτε να υποθέσετε, το Hill House, δεν είναι ακριβώς το σπίτι των ονείρων μας/σας, και προφανώς δεν ήταν και για την οικογένεια που ζούσε σε αυτό, μέχρι να γίνει διάσημο στις ΗΠΑ ως «το πιο τρομακτικό μέρος της χώρας». Ένα βαθύ πέπλο μυστηρίου το περιτριγυρίζει, κάτι που στιγμάτισε (και μοιάζει να στιγματίζει ακόμα) τα πέντε αδέρφια της ιστορίας μας, τα οποία μεγάλωσαν σε αυτό. Αρκετά χρόνια μετά όμως, θα γυρίσουν πίσω, και είναι αμφίβολο το αν είναι έτοιμοι ψυχολογικά, για λόγους που εξηγούνται σιγά σιγά, να βρεθούν πάλι εκεί, έστω και αν είναι αναγκαίο…

Ο Φλάναγκαν δείχνει να θέλει να περάσει εμμέσως – και μέσω των χαρακτήρων της υπόθεσης – το ψυχικό τραύμα που κουβαλούν μέσα τους τα πέντε αδέρφια, από την μικρή τους ηλικία, και τους συνοδεύει ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους. Τα όσα άσχημα, κακά, στενάχωρα που έχουν εγγραφεί στον φλοιό του εγκεφάλου τους για τα καλά, και τα οποία δεν φαίνεται εύκολο να αποβάλλουν αρκετά χρόνια μετά, αποτελώντας βαρίδι για τους ίδιους.

Το παρελθόν δένει αρμονικά με το παρόν, χωρίς να κουράζει τον θεατή, δίνοντας μάλιστα το απαραίτητο βάρος προς τον κάθε βασικό χαρακτήρα της σειράς, γιατί ο ρόλος του καθενός έχει τη δική του σημασία.

Η σειρά προβάλλεται από τις 12 Οκτωβρίου στο Νetflix, με την ταυτόχρονη κυκλοφορία και των 10 επεισοδίων της πρώτης σεζόν.

Αν δεν έχεις πάρει χαμπάρι μέχρι τώρα, αρκεί απλά να πάρεις μια γεύση βλέποντας το τρέιλερ…


Χρήστος Γραβιάς

Related

What's hot? 7807567560427091853

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item