Yπάρχει ζωή για το "The Walking Dead" μετά τον Ρικ Γκράιμς;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ Προφανώς και ο τίτλος του σημερινού κειμένου κάνει… spoiler από μόνος του, βάσει του τί μέλλει γενέσθαι ξη...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ

Προφανώς και ο τίτλος του σημερινού κειμένου κάνει… spoiler από μόνος του, βάσει του τί μέλλει γενέσθαι ξημερώματα Δευτέρας, για το "The Walking Dead". Εφόσον όμως είσαι μυημένος και γνωρίζεις από καιρό τι πρόκειται να συμβεί, δεν σου κάνει και τόση έκπληξη… Μπορεί να το συναντήσεις σε αρκετές σειρές ως φαινόμενο, αλλά νομίζω πως στο "The Walking Dead" τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει την μεγαλύτερη τηλεοπτικά πόλωση από το κοινό: υπάρχουν οι ορκισμένοι που το παρακολουθούν στενά από το 2010-11, και αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους (ο παραγωγός της σειράς, Γκρεγκ Νικοτέρο, έχει πει ανεπίσημα πως η σειρά θα φτάσει τους 13 κύκλους), και απέναντι, αυτοί που ποτέ δεν τους "έψησε" ως concept, ή που το μίσησαν ακόμα πιο πολύ, αφού το παράτησαν κάπου στα μέσα της διαδρομής… 

Ένας παρόμοιος διχασμός, ίσως ακόμα μεγαλύτερος, προέκυψε τους τελευταίους δυο μήνες, όταν ανακοινώθηκε πως μεσούσης της 9ης σεζόν, ο βασικός πρωταγωνιστής, Ρικ Γκράιμς (ή κατά κόσμον Άντριου Λίνκολν, γνωστός κυρίως για τον ρόλο του ως Μαρκ στο "Love Actually"), θα αποχωρήσει από την παραγωγή της AMC. O λόγος του "διαζυγίου" του ηθοποιού αφορά την επιθυμία του ίδιου να επιστρέψει στην χώρα καταγωγής του (Αγγλία) και την οικογένειά του σε μόνιμη βάση, κάτι που για εκείνον δεν ήταν εύκολα με τα συχνά πήγαινε-έλα στις ΗΠΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια. 

Ο τηλεοπτικός θάνατος του Ρικ μάλιστα ορίστηκε εδώ και καιρό για το επεισόδιο της 4ης Νοεμβρίου 2018, ύστερα από εννιά σεζόν και 115 επεισόδια, στα μάτια του υποφαινόμενου ωστόσο παραμένει ένα… αυτογκόλ πρώτης τάξεως. Γιατί, έλεος δεν γίνεται να συνεχίζεται κανονικά η ιστορία της σειράς και να μας ανακοινώνεις επίτηδες το πότε θα μας την "κάνει" ο Γκράιμς, για να εκβιάσεις έτσι την άνοδο στα νούμερα και την τηλεθέαση! 

Eίναι αλήθεια πως η σειρά τα τελευταία χρόνια, ιδίως από το 2014 και τον 5ο της τότε κύκλο, έχει κάνει μεγάλη "βουτιά" στις ΗΠΑ σε νούμερα τηλεθέασης, κάτι που πολύ πιθανώς να ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο. Και κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά πόσο θετικά ή όχι θα επηρεάσει την εξέλιξη της ο τηλεοπτικός θάνατος του Ρικ, ώστε να επικεντρωθεί περισσότερο σε άλλα πρόσωπα, και να κυλήσει επομένως κάπως διαφορετικά η ιστορία από εδώ και στο εξής. 

Σίγουρα αγαπημένα πρόσωπα και φιγούρες στον μικρόκοσμο του The Walking Dead υπήρχαν και υπάρχουν πολλά. Ο αληταράς με την καλή έννοια Ντάριλ, η Μισόν που έσπαγε πλακίτσα με την αγαπημένη της κατάνα, η Μάγκι που δεν την λες ακριβώς και… κακόμοιρα χοίρα, η Κάρολ γιατί παρά τις δυσκολίες και τα όσα έχει περάσει έχει αναδειχθεί σε πολύ badass τύπισσα, ακόμα και ο Νίγκαν με το σατανικά γοητευτικό του χαμόγελα. Φυσικά και ο Καρλ, ο Γκλεν, ο Σέιν, ο Χέρσελ (ο ηθοποιός που τον ενσάρκωνε μάλιστα, o Σκοτ Γουίλσον, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών) και όλοι όσοι τηλεοπτικά μας έχουν χαιρετήσει καιρό τώρα, άφησαν όμως το δικό τους στίγμα στον ρου της ιστορίας. 

Όμως ήταν ο Ρικ αυτός που ουσιαστικά, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, μετά το ατύχημα του και από το νοσοκομείο στην Ατλάντα, μετά στην φάρμα του Χέρσελ, στην φυλακή, στο Χίλτοπ και τα όσα έχουν γίνει οκτώ σεζόν μετά, "τραβάει" την ροή, δίνει τον τόνο, ηγείται και οι υπόλοιποι ακολουθούν. 

Βάζοντας έναν αστερίσκο μόνο για τον Καρλ, τον γιό του, που θα μπορούσε να παραλάβει την σκυτάλη στο εγγύς τηλεοπτικό μέλλον (όπως περίπου γίνεται και στο αντίστοιχο κόμικ), καλώς ή κακώς, κανείς δεν μπορεί να σταθεί δίπλα του. 

Αναμενόμενα, κάποτε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μια από τις πιο αγαπημένες σειρές της τελευταίας δεκαετίας θα κάνει τον κύκλο της, χωρίς να μπορούν πολλοί να υποθέσουν το ποιο θα είναι αυτό. Η σειρά φαίνεται χρόνια τώρα να έχει εγκαταλείψει το σενάριο ότι υπάρχουν πρακτικές ελπίδες να βρεθεί κάπως ένα φάρμακο, ένα αντίδοτο ώστε να εξαληφθεί ο ιός που κυριεύει την μετά zombie-apocalypse εποχή της Αμερικής. Οποτέ λογικά υποθέτουμε πως το story θα πάει κάπως σε μια μόνιμη εγκατάσταση ενός μεγάλου, ασφαλή camp, με συνύπαρξη-"συγκυβέρνηση" από Kingdom, Hiltop, Alexandreia, ή και όχι μόνο.


Και ναι, δέχομαι ότι αν μένεις γενικά στα πρόσωπα, σε ένα συγκεκριμένο έστω, μπορεί να χάσεις το γενικότερο feeling, το κλίμα που προσπαθεί να περάσει η εκάστοτε σειρά, και να μην την απολαύσεις όσο θα έπρεπε. Δέχομαι επίσης πώς δεν είμαστε στην θέση των παραγωγών και των χορηγών για να έχουμε και λόγο πάνω στο τί θα γίνει, πότε και πώς, δεκτό. 

Αλλά οι περισσότεροι πιστοί φανς του "The Walking Dead", όπως και ο υποφαινόμενος, πιστεύω θα με νιώσουν. Φυσικά θα δούμε το επεισόδιο της Δευτέρας, το τέλος του Άντριου Λίνκολν στην υπερπαραγωγή της ΑΜC, αλλά, διάολε, δεν θα έπρεπε να είναι αυτό το τέλος. Όχι τώρα, όχι έτσι, όχι με τον Άντριου Λίνκολν απόντα. 


Χρήστος Γραβιάς

Related

What's hot? 8036702234661482285

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item