"Οι συναντήσεις της Πέμπτης" συνεχίζονται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο " παρουσιάζουν, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωση...Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο" παρουσιάζουν, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), τις "Συναντήσεις της Πέμπτης". 

Σε αυτές, σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι, επιλεγμένοι από τον Πλάτωνα Ριβέλλη και μέλη του "Φωτογραφικού Κύκλου", παρουσιάζουν το καλλιτεχνικό έργο τους, συζητούν μεταξύ τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους και απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού. 

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων για τον Ιανουάριο 2019 είναι: 

Λίγα λόγια για τις "Συναντήσεις της Πέμπτης"

• 10 Ιανουαρίου: Χαρά Κουρμπανά, Γιάννης Μαθιουδάκης και Σπύρος Πολυτάρχου 
• 17 Ιανουαρίου: Έλενα Γεωργοπούλου, Μιχάλης Πολιτόπουλος και Φανή Τσακυρίδου 
• 24 Ιανουαρίου: Αθηνά Καρόκη, Ανθή Μάρα και Παναγιώτης Μαρκολέφας 

Από το 1990 μέχρι το 2005 και από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, κάθε Πέμπτη βράδυ στο εντευκτήριο του "Φωτογραφικού Κύκλου" στην οδό Τσακάλωφ, ένας ή δύο φωτογράφοι παρουσίαζαν σε προβολή τη δουλειά τους και συζητούσαν με τα μέλη που παρευρίσκονταν. Μερικά τέτοια βράδια, αντί για φωτογραφικές προβολές, διάφοροι καλλιτέχνες ή επιστήμονες μιλούσαν στο κοινό του "Κύκλου", συγκροτήματα κλασικής μουσικής δωματίου ή τζαζ έπαιζαν μουσική, ή πραγματοποιούνταν κινηματογραφικές προβολές. 

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2005 κάποιες "Συναντήσεις της Πέμπτης", όπως είχαν επικρατήσει να ονομάζονται, έγιναν με μεγάλη επιτυχία σε αμφιθέατρα μουσείων και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε άλλοτε παρουσιάσεις φωτογράφων και άλλοτε προβολές και αναλύσεις κινηματογραφικών ταινιών. Από τον Οκτώβριο του 2005 μέχρι τον Ιούνιο του 2018 οι "Συναντήσεις της Πέμπτης" γίνονταν στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς). 

Εκτός από τους φωτογράφους, στις "Συναντήσεις" συμμετείχαν και άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος όπως οι Jean-Marie Drot, Βασίλης Αλεξάκης, Νίκος Κυπουργός, Χρήστος Ζουράρις, Ιλεάνα Τούντα, Γιώργος Γραμματικάκης, Παντελής Βούλγαρης, Εύα Στεφανή κ.α. 

Από τον Νοέμβριο του 2018, οι "Συναντήσεις της Πέμπτης" πραγματοποιούνται στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Related

What's hot? 3942730051139144667

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item