Μία όμορφη ψευδαίσθηση...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά... Το γνωστό πρωτοχρονιάτικο άσμα συνοδεύει πάντοτε την...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά...

Το γνωστό πρωτοχρονιάτικο άσμα συνοδεύει πάντοτε την εκπνοή ενός έτους και το πρώτο "κλάμα" του νέου έτους, που σαν βρέφος νεογέννητο έρχεται να δώσει νέο τόνο, νέα ελπίδα, νέα φλόγα αισιοδοξίας στην ψυχή μας.

Έχοντας φτάσει πια σε μία ηλικία αρκετά μακρινή από την παιδική και την εφηβική ηλικία, όπου το αίμα βράζει και ο κόσμος υπόκειται ως ένα βαθμό σε ένα ροζ συννεφάκι, μπορώ να εκτιμήσω διαφορετικά πολλά πράγματα, να τα απομυθοποιήσω και να τα φέρω στη σφαίρα της αληθινής πραγματικότητας και όχι στον κόσμο ενός μικρού παιδιού.

Πράγματι, η Πρωτοχρονιά δεν είναι τίποτα διαφορετικό από ακόμη μία ημέρα. Η ευτυχία δεν κρύβεται στην αλλαγή του χρόνου, ο άρρωστος της 31ης Δεκεμβρίου θα παραμείνει άρρωστος και την Πρωτοχρονιά, το ίδιο κι ο φτωχός, το ίδιο κι εκείνος που είναι μόνος του. Μία ψευδαίσθηση είναι η αλλαγή του χρόνου.

Ωστόσο, όσα παραμύθια κι αν μας μοιράζει, εγώ τουλάχιστον ακόμη και σήμερα λαμβάνω ερεθίσματα ιδιαίτερα. Γίνομαι παιδί, ελπίζοντας ότι την ώρα που η μητέρα μου σβήνει τα φώτα (πάντοτε ετεροχρονισμένα με την αντίστροφη μέτρηση στην τηλεόραση χα χα!) κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Θες να με πεις ονειροπόλο; Θες υπερβολικό, υπεραισιόδοξο, εκτός πραγματικότητας; Δεν μπορώ όμως να κρύψω ότι πέφτω θύμα αυτής της παγίδας, τουλάχιστον για εκείνη την ημέρα.

Το 2019 για κάποιους θα είναι καλύτερη χρονιά, για κάποιους χειρότερη, για άλλους αδιάφορη. Αυτό που πρέπει όμως να κάνουμε εμείς μέσα μας είναι να ελπίζουμε, να πιστεύουμε και να προσπαθούμε να κάνουε τη νέα χρονιά όμορφη. Η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια, ωστόσο μπορούμε ως ένα βαθμό να βάλουμε το χεράκι μας για τη δική μας μοίρα.

Η νότα της αισιοδοξίας που συμβολίζει η αλλαγή του χρόνου σου δίνει ακριβώς αυτό το ερέθισμα: να πιστέψεις και να προσπαθήσεις.

Καλή χρονιά σε όλους, με ΥΓΕΙΑ και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε. Να είστε όλοι καλά. Ραντεβού του χρόνου...

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 7606434851292977453

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item