"Manifest": Κάτι περισσότερο από ένα ψυχολογικό δράμα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ Κάθε σειρά (μυστηρίου κιόλας) που συνδέει ταυτόχρονα την ύπαρξη αεροπλάνου, την υποψία αεροπορικού ατυχήματ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ

Κάθε σειρά (μυστηρίου κιόλας) που συνδέει ταυτόχρονα την ύπαρξη αεροπλάνου, την υποψία αεροπορικού ατυχήματος, τα "δένει" ωραία με ένα πέπλο μυστηρίου και οι ήρωές του βγάζουν μια ψυχολογική αστάθεια και αναζητούν τη δική τους λύτρωση, συγκρίνεται και θα συγκρίνεται – άδικα ή όχι, σημασία δεν έχει – με το Lost. 

Έστω και τόσα χρόνια μετά, μετά την αυλαία αυτής της σειράς, συνειρμικά πας να δεις το "Manifest" με μια προκατάληψη, η οποία ωστόσο ξεθυμαίνει λίγο μετά και επεισόδιο με το επεισόδιο… 

Εικοσιένα χρόνια μετά το θρυλικό "Tales from the Crypt" και το "Perversions of Science", ο Ρόμπερτ Ζεμέκις επιστρέφει γερά, για να πορευτεί μαζί με την NBC και να δώσει στον κόσμο μια σειρά δράματος (με έντονο το ψυχολογικό στοιχείο), εμπνευσμένη από την πολύκροτη υπόθεση της μυστηριώδης εξαφάνισης του αεροσκάφους της Malaysian Airlines. 

Η ιστορία μας εν προκειμένω στο "Manifest" εκτυλίσσεται χρονικά κατά τη διάρκεια της πτήσης Montego 828, από Τζαμάικα προς Νέα Υόρκη, σκιαγραφόντας σιγά-σιγά πρόσωπα και χαρακτήρες που εν συνεχεία θα αποδειχθούν οι πρωταγωνιστές του δράματος και οι τραγικές φιγούρες ενός παράδοξου παιχνιδιού της μοίρας. 

Μια ξαφνική καταιγίδα και αρκετές αναταράξεις στον αέρα θα προκαλέσουν την ανησυχία και τον τρόμο πληρώματος και επιβατών, χωρίς όμως να διαρκεί πολύ και να επηρεάζει την κατάσταση του αεροπλάνου. Μέχρι να έρθει η προσγείωση με επιτυχία και να μάθουν άπαντες συγκλονισμένοι πως για πέντε ολόκληρα χρόνια αγνοούνταν, οι οικογένειες τους τους θεωρούσαν χαμένους/νεκρούς, και η ζωή να έχει προχωρήσει από τον Απρίλιο του 2013 (όταν ξεκινάει η ιστορία μας) στον Νοέμβριο του 2018. 

Στην προσπάθεια τους να πιστέψουν τι έχει συμβεί και να το συνειδητοποιήσουν πραγματικά, οι ήρωες της πτήσης Montego 828 έρχονται αντιμέτωποι με απώλειες αγαπημένων προσώπων, οικογενειακά ζητήματα, αλλά και την διαχείριση του τί ακριβώς συνέβη στη ζωή τους, πώς έχουν χάσει πέντε χρόνια από αυτήν καθώς και να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά ώστε να προχωρήσουν μπροστά από εδώ και πέρα… 

Για κάποιους θεωρούνται τυχεροί που γύρισαν από το θάνατο και πάλι πίσω στη ζωή. Άλλοι πάλι  αδυνατούν ψυχολογικά να συμβιβαστούν με αυτή την ιδέα. Ίσως όμως για όλους να είναι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, για να αλλάξουν κάτι ή να τολμήσουν κάτι που πριν σκέφτονταν απίθανο. 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι τους Τζος Ντάλας (Once Upon a Time, Thor), Μελίσα Ρόξμπουργκ (Star Trek: Beyond, Supernatural), και Αθηνά Καρκάνης (Saw IV). 

Δίπλα στον Ρόμπερτ Ζεμέκις, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και την παραγωγή του "Manifest", πλαισιώνονται οι Τζέικ Ράπκε (The Borgias, Allied) και Τζάκι Λεβίν (Wonder Woman, Justice League). Τέλος, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο βραβευμένος με OSCAR και Emmy, Ντέιβιντ Φράνκελ (O Διάβολος Φοράει Prada, Dear Diary, Band of Brothers). 

H σειρά, αν και έκανε ντεμπούτο στις ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου, προβάλλεται στην Ελλάδα και από τα κανάλια της COSMOTE TV στις 2/10.

 Χρήστος Γραβιάς

Related

What's hot? 2577344614029070530

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item