Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στο χρόνο...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Μπέζος, Ταξιάρχης Χάνος. Τρία ονόματα τα οποία όλοι έχουμε στη συνείδησή μας ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Μπέζος, Ταξιάρχης Χάνος. Τρία ονόματα τα οποία όλοι έχουμε στη συνείδησή μας συνδέσει με την θεατρική σκηνή, την υποκριτική και την τηλεόραση επέλεξαν να "χτίσουν" κάτι το διαφορετικό στην "Ακτή Πειραιώς". Συναντήθηκαν στη "Συνοικία Ασμάτων", πήραν μαζί τους τέσσερα ταλαντούχα παιδιά από τον χώρο του τραγουδιού και μας πήγαν βόλτα στα χρόνια τα παλιά όπου βρήκαμε τον Γούναρη, τον Γιαννίδη τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα, σε ένα φανταστικό πάντρεμα του ρεμπέτικου και του λαϊκού, με στοιχεία ακόμη και από τη δεκαετία του '40.

Οι τρεις ερμηνευτές λοιπόν μαζί με τους Ανδρέα Ανδριανό, Μαίρη Δούτση, Δήμητρα Σταθοπούλου και Ανδρέα Λάφη και τους οκτώ μουσικούς της ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη μας πρόσφεραν στις 30 Δεκεμβρίου, όταν και πήγα στην "Ακτή Πειραιώς", μία πολύ όμορφη βραδιά γεμάτη κέφι, διάθεση και με πολύ χιούμορ. Δεν ήταν απλώς ένα μουσικό σχήμα, ήταν μία μουσική παράσταση που ξέφυγε από το όριο της απλής θέασης και προσέδιδε στοιχεία αμεσότητας στην σχέση σκηνής-κοινού.

Δεν δίστασαν μάλιστα οι ερμηνευτές να κατέβουν από τη σκηνή και να τραγουδήσουν παρέα με τον κόσμο τα σπουδαία άσματα που σε κάνουν να θυμάσαι ότι η ελληνική μουσική αποτελεί έναν τεράστιο, αιώνιο και ανεκτίμητης αξίας θησαυρό. Επί τρεις ώρες ακούσαμε πάνω από 50-60 κομμάτια που είτε συγκίνησαν, είτε μας έκαναν να χαμογελάσουμε. Η setlist ήταν πολύ όμορφα ταξινομημένη και τα κεφάλαια των τραγουδιών άλλαζαν αρμονικά μεταξύ τους.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και το team του επέλεξαν συνειδητά να αφήσουν εκτός τραγούδια με τόνο καταθλιπτικό, επιλέγοντας την όμορφη όψη της παλιάς εποχής, κάτι που σε έβαζε για τα καλά σε ένα ταξίδι χαράς όπου δεν σταματούσες να χαμογελάς. Ό,τι πρέπει για το κλίμα των δύσκολων ημερών, αλλά και για τη νότα των εορτών.

Οποιοσδήποτε αγαπά το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, η "Συνοικία Ασμάτων" είναι αυτό που ψάχνει. Το συστήνω ανεπιφύλακτα και μέσα σε όλα τα θετικά, εγγυάται ότι ολοκληρώνεται σε μη προχωρημένη ώρα (το αργότερο 23:30), γεγονός που δεν προϋποθέτει ξενύχτι για εκείνους που εργάζονται την επόμενη ημέρα.

Κάθε Κυριακή στις 20:00 στην "Ακτή Πειραιώς". Είναι κρίμα να το χάσει κανείς...

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 6330957119153907988

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item