Nightflyers: Περιπέτειες στο διάστημα, με την υπογραφή του George R.R. Martin

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Γίνεται μια σειρά να σε «τραβάει» κυρίως να την δεις εξαιτίας του παραγωγού της και όχι τόσο του story π...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Γίνεται μια σειρά να σε «τραβάει» κυρίως να την δεις εξαιτίας του παραγωγού της και όχι τόσο του story που αυτή πραγματεύεται; Εν προκειμένω, για το «Nightflyers» γίνεται, αν και στη συνέχεια ενδέχεται και να αλλάξεις γνώμη…

Η ιστορία λοιπόν κυλάει ως εξής: εν έτει 2093, με την κατάσταση στη Γη να έχει ζορίσει άσχημα και την ανθρώπινη ζωή εκεί να έχει καταστεί εν πολλοίς αδύνατη, το πλήρωμα του διαστημόπλοιου «Nightflyer», αποτελούμενο από οκτώ επιστήμονες και ένα ακόμα άτομο με ιδιαίτερες τηλεπαθητικές ικανότητες ταξιδεύει στο διάστημα.

Σκοπός του, να καταφέρει να έρθει σε επικοινωνία με εξωγήινη ζωή, που θα συμβάλει στο να σωθεί η ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους «volcryn», όπως τους αποκαλούν οι επιστήμονες, οι οποίοι αποτελούν ένα άκρως εξελιγμένο τεχνολογικά είδος εξωγήινων.

Επειδή όμως Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν είσαι αφού, τίποτα δεν μπορεί να κυλήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα, προκλήσεις, και κάθε είδους θυσίες (οι φανς του GoT το έχουν καταλάβει καλά αυτό χρόνια τώρα). Τότε αυτόματα, ο βαθμός δυσκολίας της εν λόγω αποστολής ανεβαίνει, οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος δοκιμάζονται, αλλά και η ίδια η σωματική τους ακεραιότητα πλέον απειλείται σημαντικά…

Μετά τον κόσμο του Game of Thrones, το οριστικό τέλος του οποίου θα φτάσει στις οθόνες μας στα μέσα του Απρίλη, ο Μάρτιν καταπιάνεται με ένα project φαινομενικά πολύ διαφορετικό, στο οποίο ωστόσο και σταδιακά «χτίζει» το απαραίτητο δράμα των ηρώων του, σε ένα κόσμο μυθοπλαστικό, όχι στα όρια του μεσαιωνικού medieval όπως στο GoT. 

Αυτή τη φορά «ανοίγει» το σύμπαν του σε άλλους κόσμους, ξεπερνά τα στενά όρια της Γης. Ο κόσμος της σειράς στήνεται με αργά και σταθερά βήματα. Το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει το όραμα που απλώνεται εκτός των ορίων του διαστημόπλοιου. Ξεκάθαρα παίρνει στοιχεία από «2001: Space Odyssey» και «Alien», επιθυμώντας ο ίδιος πάντως να βάλει τη δική του σφραγίδα και τηλεοπτικά, πάνω στη νουβέλα που ο ίδιος έγραψε το 1980-81.

Η σειρά έκανε ντεμπούτο στην Αμερική την 1η Δεκεμβρίου 2018, στο ελληνικό Netflix όμως – όπως και παγκοσμίως πλην της ΗΠΑ - διατίθεται επίσημα πλέον εδώ και λίγες μέρες, και συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου.


Χρήστος Γραβιάς

Related

What's hot? 8769379095049599264

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item