Ταξιδέψτε στο "Τρένο στο Ρουφ" και δεν θα χάσετε

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Ανέκαθεν η σχέση μου με τον σιδηρόδρομο ήταν σχέση αγάπης. Από παιδί μικρό έμαθα να ταξιδεύω με το τρένο με προ...


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Ανέκαθεν η σχέση μου με τον σιδηρόδρομο ήταν σχέση αγάπης. Από παιδί μικρό έμαθα να ταξιδεύω με το τρένο με προορισμό συνήθως ή τη γενέτειρά μου Πάτρα ή το πολυαγαπημένο μου χωριό στην Αιγείρα Αχαΐας. Παρά τις δεδομένες παθογένειες του ελληνικού σιδηρόδρομου, η μαγεία του ιδιαίτερου ταξιδιού σε έναν συρμό με γοήτευε πάντα και ακόμη και σήμερα προτιμώ πάντοτε τη λύση του τρένου.

Με γνώμονα αυτό, αλλά και δεδομένου ότι μου άρεσαν πάντοτε τα μαγαζιά που είχαν τη δική τους θεματική, επέλεξα να πάω στο "Τρένο στο Ρουφ". Σταθμευμένο απέναντι από τον σταθμό του προαστιακού στο Ρουφ, 10 λεπτά με τα πόδια από το μετρό του Κεραμεικού, ένα τρένο αποτελούμενο από πέντε βαγόνια που επικοινωνούν μεταξύ τους κι έχουν το καθένα τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

Επιλέξαμε να γνωρίσουμε τον χώρο με ένα απλό ποτό, γι' αυτό και κλείσαμε ένα τραπέζι για δύο άτομα Παρασκευή βράδυ στο "Wagon Bar". Σε έναν πολύ ζεστό χώρο, με ωραίο φωτισμό και υπέροχη μουσική στην κατάλληλη ένταση, περάσαμε πολύ όμορφα, ωστόσο γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι το βαγόνι του μπαρ δεν ήταν το δυνατό χαρτί αυτού του τρένου και είναι δεδομένο ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε δεύτερο χρόνο για να απολαύσουμε όλα όσα προσφέρει ο μαγικός και ταξιδιάρικος χώρος.

Στο βαγόνι του εστιατορίου η διαρρύθμιση είναι ακριβώς όπως οι θέσεις και τα τραπέζια του τρένου, δίπλα από το παράθυρο, θαρρείς πως βρίσκεσαι σε έναν εν κινήσει συρμό και ταξιδεύεις προς αγαπημένους προορισμούς. Το πιο δυνατό στοιχείο όμως στο "Τρένο στο Ρουφ" είναι τα βαγόνια που λειτουργούν ως θεατρικές και μουσικές σκηνές κι εκεί παίζονται συνεχώς διάφορες παραστάσεις που δίνουν έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα στον συρμό.

Μπορείς, λοιπόν, να απολαύσεις ένα δείπνο στην προπολεμική εστιάμαξα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πρωταγωνιστείς σε ταινία εποχής, πίνοντας το ποτάκι σου και αφού έχεις δει μία όμορφη παράσταση στα δίπλα βαγόνια.

Οι τιμές για ποτό και φαγητό είναι πολύ προσιτές, αναλογιζόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το μενού δεν είναι τεράστιο, προφανώς επειδή η κουζίνα είναι μικρή (σε τρένο πας, όχι σε εστιατόριο), αλλά τα πιάτα είναι ιδιαίτερα και αξίζει κανείς να τα δοκιμάσει.

Το "Τρένο στο Ρουφ" είναι ένας πολύ όμορφος κι εύκολος τρόπος να μπεις σε ένα παραμύθι, χωρίς να ξεφύγεις καθόλου σωματικά από το κέντρο της Αθήνας. Και, πού ξέρετε, μπορεί να συναντηθούμε εκεί...

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του "Τρένου": totrenostorouf.gr

Related

What's hot? 3008133815664281217

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item